Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szülei tényleg gonoszak?

A párom szülei tényleg gonoszak?

Figyelt kérdés
Tavaly meghalt a fiam. Ő az előző házasságomban született még. A mostani páromnak nincs semmilyen vagyona. A fiam után én örököltem mindent.(35 éves volt.) Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem. Ahogy ezt megtudta az anyósom, azonnal ráíratott mindent a másik gyerekére, ezáltal a páromat kisemmizve. Azóta nem beszélünk, mióta ez kiderült, hogy mit tettek. Mikor a párom rákérdezett tőlük, hogy miért tették? Azt felelték, hogy azért, mert a páromnak már sok vagyona van itt nálam. Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet... Érdekelne a véleményetek erről az egészről.

2023. jan. 2. 22:06
 81/102 anonim ***** válasza:
100%

78-as vagyok! Kérdező, félreértesz szerintem! Én azzal nem értettem egyet, hogy szerinted a TE vagyonod felett rendelkeznek, holott nem. A sajátjuk felett döntöttek csak. Ettől persze igazságtalan. Mint mondtam, a vagyonodhoz semmi közük nincs!

80-as! Hát ez tényleg pofátlanság! Az én exemet nem engedte elköltözni az anyja, de elvárta volna, hogy nálam legyen, ha lehet ott is egyen, meg még a gyógyszert is vegyem meg neki, ha beteg. Már nem vagyunk együtt.

2023. jan. 5. 15:46
 82/102 anonim ***** válasza:
100%

81#

Sok fura ember van! És rohadt pofátlanok tudnak lenni! Reméltem, hogy csak az exed!😂😂

2023. jan. 5. 16:19
 83/102 anonim ***** válasza:
100%
82! Igen, csak sajnos sokáig húztam a dolgot, de a lényeg hogy megtanultam a leckét!
2023. jan. 5. 17:00
 84/102 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

#80: Az nem a párod anyja volt, hanem egy humanoid alakú tenyészkoca.

Kib@szottul sajnálom a párodat azon nőstény miatt, és téged, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hoztak. Agyf@sz.

2023. jan. 7. 11:53
 85/102 anonim ***** válasza:
62%
20-as: egyetértek veled. Egy ilyen gyásznál hogyan jutott eszébe a kérdezőnek, hogy a párja szüleivel az örökségről beszélgessen? Miért nem a fiáról?
2023. jan. 15. 07:37
 86/102 anonim ***** válasza:
94%
Miért Kell a kérdezöt vádolni? Most egész hátralévö életében már me legyen semmi más témája, mint a fia? Így is biztosan rá gondol egyfolytában, nem kell, hogy még be is csavarodjon, hogy innentöl kezdve már semmi örömteli dolgot nem csinál, semmi másról nem beszél, nem jár sehova, csak ül otthon, és a fiáról beszél, ha valaki meglátogatja. Érdekesen látjátok a helyzetet...
2023. jan. 15. 11:15
 87/102 A kérdező kommentje:

#85-ösnek:

Tényleg hogy is juthatott eszembe hogy bármi másról is beszéljek mint a fiam halála?! Ugye ezt te sem gondolod komolyan??? Aki ezt átélte, annak hidd el, hogy minden percben ez jár a fejében, de ezt nem mutatja kifelé folyamatosan. Épp elég este szétbőgni a fejét, meg reggel ugyanezzel kelni. Nem kívánom senkinek. Egyébként meg sokan pont ezért kerültek el, jó messzire, mert az emberek azt sem tudják, hogy hogyan viselkedjenek velem azóta... Mert félnek, hogy semmi más témám nem lenne.

#86-os:

Köszönöm, teljesen egyetértek veled!

2023. jan. 15. 15:06
 88/102 anonim ***** válasza:
0%

Fenntartom a véleményemet.

Amúgy a párod szülei annak adják a vagyonukat, akinek akarják. Semmi közöd hozzá.

Lehet, hogy rosszulesik, azt elhiszem, de hadd rendelkezzen mindenki a saját vagyonával. Te sem vagy különb náluk, ha ezen ennyire ki vagy akadva.

Élj meg abból, amid van. Én is azt teszem. Örököltem volna, de nem kapaszkodtam érte. Pedig lenne helye. Sőt, visszautasítottam, hogy azé lehessen, aki jobban megérdemli. Az elhunytat viszont siratom egész életemben.

2023. jan. 15. 15:13
 89/102 anonim ***** válasza:
100%

88#

A párja szüleinek meg nincs köze a kérdezőéhez!

2023. jan. 15. 15:14
 90/102 A kérdező kommentje:

#88-as:

Nem vitázom veled semmiben. Ha végigolvastad volna az egész 9 oldalt eddig, megvilágosodott volna számodra, hogy minden azért történt, mert a fiam rámhagyta a vagyonát, és a mostani férjemet ezért dobták ki az örökségéből. Aki itt más vagyonára appellált, az az anyósom. Nekem van annyi szerencsére, hogy életem végéig megélek belőle, így nekem nincs rá szükségem. Csak ha a férjemmel nem maradnék együtt, akkor neki nem lenne semmilye, mert nekünk házassági vagyonszerződésünk van.

Ha így ítéled meg ezek után is, hogy én nem vagyok különb nálunk, hát tedd! És eddig is megéltem abból, amit én kerestem, a férjem öröksége nélkül is!

Az pedig, hogy hogy gyászolom a fiamat, és mennyit beszélek róla, vagy nem, az én dolgom, senki másé.

2023. jan. 15. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!