Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szülei tényleg gonoszak?

A párom szülei tényleg gonoszak?

Figyelt kérdés
Tavaly meghalt a fiam. Ő az előző házasságomban született még. A mostani páromnak nincs semmilyen vagyona. A fiam után én örököltem mindent.(35 éves volt.) Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem. Ahogy ezt megtudta az anyósom, azonnal ráíratott mindent a másik gyerekére, ezáltal a páromat kisemmizve. Azóta nem beszélünk, mióta ez kiderült, hogy mit tettek. Mikor a párom rákérdezett tőlük, hogy miért tették? Azt felelték, hogy azért, mert a páromnak már sok vagyona van itt nálam. Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet... Érdekelne a véleményetek erről az egészről.

2023. jan. 2. 22:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/102 A kérdező kommentje:
Bizony nem vagyok fiatal, és ráadásul beteg is vagyok. A párom velem majdnem egyidős. Szeretem a gyakori kérdések oldalt, mert más megvilágításban is látom a saját gondjaimat. Új nézőpontokat ismerek meg, és ez tágítja a látásmódomat. Köszönöm a válaszaitokat!
2023. jan. 2. 22:59
 22/102 anonim ***** válasza:
90%
Adja be párod azt a sztorit a szüleinek, hogy már nem vagytok együtt, csak még nálad lakik, amíg talál megoldást a lakhatására. Ezért kéne neki a jogos része a jövendőbeni örökségből.
2023. jan. 2. 23:01
 23/102 A kérdező kommentje:

"Sajnos a fiamat már nem tudom visszahozni, és az élet sem állt meg. Voltak nagyobb gondjaim is ennél, és a mai napig is vannak."

Én csak remélem, hogy kamu, mert ha nem, akkor miféle ember vagy te, akinek a gyereke halálánál vannak "nagyobb gondjai" is?

Szövegértelmezésből egyes!!! Arra írtam és arra értettem, hogy az anyósom mit csinált!!! Légyszíves kímélj meg a további válaszaidtól, mert nem reagálok rá! Majd ha a helyemben leszel, leülök veled erről a témáról beszélni.

2023. jan. 2. 23:02
 24/102 A kérdező kommentje:
Nem hazudok a párom szüleinek, az nem én lennék. Ezért nem mondom nekik azt, hogy szétmentünk. Csak sajnálom a páromat nagyon. Az utóbbi években elég sok a sorscsapás nálunk.
2023. jan. 2. 23:05
 25/102 A kérdező kommentje:
Megtettem.
2023. jan. 2. 23:07
 26/102 anonymousreview60 ***** válasza:
96%

Gonoszak. A párod szülei, mivel nagy vonalakban tudják, hogy mekkora vagyont örökölhet a párod tőled, és milye van a párod testvérének, kimondták, hogy a párodnak szerintük annyi is elég. Azaz, hogy őt nem szeretik. Lényegében leírták őt.

Itt csak az számít, hogy a párodnak mi jobb érzés (és utána, hogy mi neked), DE: Én a párod helyében elköszönnék tőlük, és megszakítanám a kapcsolatot velük. Én a helyedben nem bírnék olyan emberekkel kapcsolatot tartani, akik a szerettemmel így bánnak.

2023. jan. 2. 23:08
 27/102 anonim ***** válasza:
30%

En nem ertem ezt irod:

Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem.

Majd utana ezt:Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet...

Tehat a velemenyem az, hogy elsore butasagot mondtal. Masodszor meg ezek szerint megse orokol utanad a parod.blabla

Harmadszor meg ha elo is fordulhat a fent leirt eset egy csaladban, akkor egyertelmuen nem gonoszak csak tajparasztok az ilyen szulok.

Masreszt egy rendes ugyvedet kell felkeresni mert nem olyan egyszeru gyereket kisemmizni, mert akarhogy is de valami koteles reszt vagy mit orokol, meg akire atiratnak ilyenkor hazat stb az jo sokat befizethet, meg es persze mar ezt se en se biztos hogy jol tudom de az esetek donto tobbsegeben ilyenkor az atiratas valami hitel vagy egyeb biznisz fejeben zajlik, tehat nem hiszem hogy a pasid kisemmiztek es azt se higy te teljes egeszeben is.ered a sztorit. A helyedben jobban utanakerdezoskodnek, ha mar ez ennyire izgat.

2023. jan. 2. 23:58
 28/102 anonim ***** válasza:
100%

29. Szerintem a házassági vagyonszerzödés csak válás esetén lépne életbe.

Ha a sírig együtt maradnak, örökölni fog a párja, ha netán nem lennének addig együtt, akkor nyilván nem.

2023. jan. 3. 00:44
 29/102 anonim ***** válasza:
96%
Ha a párod ezek után nem szakít meg a kapcsolatot ezzel a pitiáner hordával, akkor egy életképtelen nyámnyila phasz, már bocs... Ide szebb jelzőt nem akarok használni, mert minek kössek a szarra masnit...
2023. jan. 3. 00:58
 30/102 anonim ***** válasza:
15%
Az neked kisemmizés hogy nem örököl semmit? Az a kisemmizés ha elvesznek tőle mindent, de csak annyi történt hogy nem fog kapni semmi pluszt ha meghalnak a szülei... tudod van még több millió ember aki nem örököl semmit a szüleitől, mégis ugyan úgy élnek tovább
2023. jan. 3. 01:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!