Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szülei tényleg gonoszak?

A párom szülei tényleg gonoszak?

Figyelt kérdés
Tavaly meghalt a fiam. Ő az előző házasságomban született még. A mostani páromnak nincs semmilyen vagyona. A fiam után én örököltem mindent.(35 éves volt.) Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem. Ahogy ezt megtudta az anyósom, azonnal ráíratott mindent a másik gyerekére, ezáltal a páromat kisemmizve. Azóta nem beszélünk, mióta ez kiderült, hogy mit tettek. Mikor a párom rákérdezett tőlük, hogy miért tették? Azt felelték, hogy azért, mert a páromnak már sok vagyona van itt nálam. Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet... Érdekelne a véleményetek erről az egészről.

2023. jan. 2. 22:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! A párod közölte anyósodékkal hogy akkor ő nem fogja őket ápolni ha lebetegszenek?

Majd szóljanak a testvérének aki vitte az összes vagyont. De mivel ő külföldön van, lesz még ebből kalamajka, ha valamelyik öreg "leesik a lábáról". De ne legyen igazam.

2023. jan. 3. 17:24
 42/102 A kérdező kommentje:

"Szerintem simán a másik gyerekük a kedvenc"

Sajnos ez így van! Rátapintottál a dologra...

2023. jan. 3. 17:36
 43/102 A kérdező kommentje:

"A párod közölte anyósodékkal hogy akkor ő nem fogja őket ápolni ha lebetegszenek?

Majd szóljanak a testvérének aki vitte az összes vagyont."

Köszi a tippet, erre nem is gondoltam! Igen, furcsa nekem ez az egész, mert mi van, ha esetleg be kellene majd mennie valamelyiküknek végül egy idősek otthonába? Mert oda is vinni kell vagyont, az a belépő. Mi két órás autóútra lakunk tőlük egyébként. Napi szinten nem is tudnánk megoldani, főleg úgy, hogy én is beteg vagyok.

2023. jan. 3. 17:39
 44/102 anonim ***** válasza:
100%

Elég ha csak kórházba kerül valamelyik öreg.

Ki viszi be a cuccokat neki (wc papír, evőeszköz, hálóruha, egyebek) ami majd kell a kórházban? Ki jár látogatni?

Kivel konzultál majd az orvos? Ki fogja őket ápolni ha hazaadják a kórházból? Majd a külföldön élő gyerek?

Jobban jártak volna ha ilyen idős korban már ezen gondolkoztak volna vagy egy házi betegápolóra tették volna félre a pénzt.

Idősek otthonába pedig nem könnyű bekerülni, állítólag évekig tartó várólista van. Az nem úgy megy hogy valaki leesik a lábáról és a rokonok már másnap beteszik egy otthonba.

2023. jan. 3. 18:03
 45/102 anonim ***** válasza:
95%

44-es: azt gondolom, hogy az a 2 gonosz vén trotty megérdemli, hogy egyik gyerek se nézzen feléjük...

Kérdező, ha a párodnak ezek után meg fog esni rajtuk a szíve, ha valamelyiket pelenkázni kell és nincs aki tisztába tegye, akkor úgy hülye, ahogy van, már bocs.

2023. jan. 3. 19:10
 46/102 anonim ***** válasza:
94%

Mindenesetre részvétem! Szegénykém, milyen rettenetes sorscsapás...

Nekem "csak" az apukám halt meg tavaly, ez is nagyon nagy fájdalom.

2023. jan. 3. 19:52
 47/102 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgy értette az egyik válaszadó, hogy hol vannak az unokák, hogy van-e gyereke a párodnak vagy a párod testvérének.
2023. jan. 3. 19:58
 48/102 A kérdező kommentje:

Nincsenek unokák sehol.

2023. jan. 3. 20:12
 49/102 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is csak kaptak az alkalmon, amúgy is forgatták a fejükben, hogy milyen indokkal adhatnák oda a vagyon nagyobb részét a külföldön élő tesónak.

Az a baj, hogy a párod lesz közelebb, ha az öregeknek segíteni kell. És ha nem segít, akkor ő lesz a szemét, mert "a pénz nem minden, felnevelték, kötelessége segíteni a szüleinek, stb." Mint ahogy itt egyik hozzászóló (vagy több is) fröcsögött, hogy sok hűhó semmiért, mit nyafogsz, sokan vannak, akik nem örökölnek. Na, sajnos ilyen emberek vannak. Az ő nyomorukat vetítik ki másra.

A végén még tényleg rámegy a kapcsolatotok erre, mert ha elkezdenek a dolgok bonyolódni (öregek betegsége, elesettsége), akkor nem fogsz jó képeet vágni hozzá, ha a párod segít, sérti az igazságérzetedet, mégpedig jogosan és majd kezdődnek a viták. Ne legyen igazam.

2023. jan. 4. 07:47
 50/102 anonim ***** válasza:
100%

35-ös, van, ami nem tartozik másra. Pont.

Engem is "így neveltek", és? Akkor sem mondom meg, mennyit keresek, mert senkinek semmi köze hozzá.

Főleg nem "anyóséknak".

2023. jan. 4. 08:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!