Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szülei tényleg gonoszak?

A párom szülei tényleg gonoszak?

Figyelt kérdés
Tavaly meghalt a fiam. Ő az előző házasságomban született még. A mostani páromnak nincs semmilyen vagyona. A fiam után én örököltem mindent.(35 éves volt.) Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem. Ahogy ezt megtudta az anyósom, azonnal ráíratott mindent a másik gyerekére, ezáltal a páromat kisemmizve. Azóta nem beszélünk, mióta ez kiderült, hogy mit tettek. Mikor a párom rákérdezett tőlük, hogy miért tették? Azt felelték, hogy azért, mert a páromnak már sok vagyona van itt nálam. Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet... Érdekelne a véleményetek erről az egészről.

2023. jan. 2. 22:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/102 anonim ***** válasza:
100%
Ajándékozásnál, de . Nem lesz kötelesrész. Az a végrendelet, aminél akkor is jár köteles rész. Annyi van, hogy az ajándékozás után 10 évig támadható. Tehát ha anyósodék 10 éven belül meghalnak, csak akkor.
2023. jan. 23. 12:39
 102/102 A kérdező kommentje:

"Annyi van, hogy az ajándékozás után 10 évig támadható. Tehát ha anyósodék 10 éven belül meghalnak, csak akkor."

Ez így igaz. Anyósomék 80 évesek. Nem tudom, hogy 10 éven belül elhunynak e. De mindez már nem számít, ahogy korábban írtam, nem fogjuk semmiképp sem támadni ezt az egészet. Elengedtük a történetet.

2023. jan. 23. 19:59
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!