A párom szülei tényleg gonoszak?
"Bocs de had döntse már el az ember hogy mit kezd a saját vagyonával... jó hogy már nem majd te mondod meg ki örökölhet, amikor nem is a te vagyonod"
Már bocs, de akkor az anyósom se rendelkezzen az én vagyonommal. Mert arra hivatkozással dobta ki a férjemet az örökségéből, hogy a fiának már van vagyona nálam! Pedig ez soha nem volt a fiáé, és csak akkor lesz, ha én meghalok, és feltételezzük, hogy együtt maradunk életünk végéig.
"Én csak azt nem értem, ha ennyire természetes köztetek, hogy mindenki tud a másik vagyoni dolgairól, akkor anyósodék tudnak a házassági szerződésetekről is, ennek tudatában döntöttek így."
A házassági vagyonszerződés már majdnem két évtizeddel ezelőtt köttetett meg ügyvéd előtt. Azt nem bírták elviselni anyósomék, hogy a gyerekem meghalt (aki az előző házasságomból született), és sok vagyont örököltem utána. Ekkor történt meg az, hogy kidobta a férjemet az örökségéből.
"Amúgy a hatvanas férjed gyerek nélkül sem rakott össze eddigi élete során semmit magának? Azt hogy csinálta, mindig az örökségre várt?"
Igen, ez jogos felvetés a részedről. De ugye nem vagyunk egyformák, és adódhatnak olyan élethelyzetek, amikből rosszul jövünk ki. Ilyen volt a férjem előző házassága is, ahol gyerek nélkül is otthagyott mindent a volt feleségének. Bár ez nem mentesíti az alól, hogy azóta sem tud semmit felmutatni. Az örökségére nem várt sosem, ő amolyan művészi lelkületű ember, és pont ezért aggódom érte.
"Ha a te vagyonod megy az anyaotthonba meg esetleg az időskori kiadásaidra, utánad sem sok maradna neki."
Óh, dehogynem! Szerencsére van annyi, hogy neki is jut.
Na, kérdező, ne hangoztasd, hogy sok van! Senkiben nem lehet megbízni!
Minél előbb állj neki annak az otthonnak, mielőtt az állam azt a pénzt is lenyúlja! És SENKINEK ne mondd, mennyid van!
"A te vagyonoddal senki nem rendelkezik..te eldontotted hogy a ferjedre iratod, megtiltotta valaki?"
De igen. Az anyósom pont emiatt dobta ki a férjemet az örökségéből. Tehát Ő rendelkezett ezzel az én vagyonom felett. Ezt el is mondta a férjemnek, hogy ezért dobta ki az örökségéből, mert nekem sok vagyonom van.
"Nem értek egyet azzal, hogy a te vagyonod felett rendelkezett ezzel. Ő a sajátjáról döntött."
Nem baj ha nem értesz egyet ezzel.Jogod van hozzá. Ettől ez még igazságtalan helyzet.
Megpróbálom megvilágítani másképp is az egészet:
Ha mondjuk vállalkozó lennél, és lenne két alkalmazottad, az egyiknek van még egy másodállása is, a másiknak nincs. Te behívod őket az irodába, és közlöd azzal, akinek van másodállása is, hogy mától kezdve kevesebb bért adsz neki, mert neki ott van még a másodállásából is a pénz. Na, anyósom pont így járt el...
Én értelek kérdező!
Bár kicsit más a sztori, de leírom.
Anyám mikor fiatal voltam vett nekem egy lakást. Összejöttem egy velem egykorú fiúval, volt vagy 8 testvére (nem cigányok).
Senkinek sem volt saját szobája, és a fiú a szülei szobájában a földön aludt! 2 szobás paneljük volt!
Mikor összejöttünk, az anyja közöle vele, hogy mostantól nálam kell aludnia minden este!
Hát ne tudd meg mit éreztem. Hozzá teszem a kapcsolatunk itt ért véget 1 HÓNAP UTÁN! Soha nem találkoztam a bunkó anyjával, mondjuk ezek után nem is akartam!
Szóval ,csak azt akartam írni,hogy anyuka egy jó nagy bunkó paraszt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!