Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szülei tényleg gonoszak?

A párom szülei tényleg gonoszak?

Figyelt kérdés
Tavaly meghalt a fiam. Ő az előző házasságomban született még. A mostani páromnak nincs semmilyen vagyona. A fiam után én örököltem mindent.(35 éves volt.) Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem. Ahogy ezt megtudta az anyósom, azonnal ráíratott mindent a másik gyerekére, ezáltal a páromat kisemmizve. Azóta nem beszélünk, mióta ez kiderült, hogy mit tettek. Mikor a párom rákérdezett tőlük, hogy miért tették? Azt felelték, hogy azért, mert a páromnak már sok vagyona van itt nálam. Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet... Érdekelne a véleményetek erről az egészről.

2023. jan. 2. 22:06
 71/102 A kérdező kommentje:

"Bocs de had döntse már el az ember hogy mit kezd a saját vagyonával... jó hogy már nem majd te mondod meg ki örökölhet, amikor nem is a te vagyonod"

Már bocs, de akkor az anyósom se rendelkezzen az én vagyonommal. Mert arra hivatkozással dobta ki a férjemet az örökségéből, hogy a fiának már van vagyona nálam! Pedig ez soha nem volt a fiáé, és csak akkor lesz, ha én meghalok, és feltételezzük, hogy együtt maradunk életünk végéig.

2023. jan. 5. 07:24
 72/102 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, ha ennyire természetes köztetek, hogy mindenki tud a másik vagyoni dolgairól, akkor anyósodék tudnak a házassági szerződésetekről is, ennek tudatában döntöttek így. Amúgy a hatvanas férjed gyerek nélkül sem rakott össze eddigi élete során semmit magának? Azt hogy csinálta, mindig az örökségre várt? Ha a te vagyonod megy az anyaotthonba meg esetleg az időskori kiadásaidra, utánad sem sok maradna neki.
2023. jan. 5. 08:06
 73/102 A kérdező kommentje:

"Én csak azt nem értem, ha ennyire természetes köztetek, hogy mindenki tud a másik vagyoni dolgairól, akkor anyósodék tudnak a házassági szerződésetekről is, ennek tudatában döntöttek így."

A házassági vagyonszerződés már majdnem két évtizeddel ezelőtt köttetett meg ügyvéd előtt. Azt nem bírták elviselni anyósomék, hogy a gyerekem meghalt (aki az előző házasságomból született), és sok vagyont örököltem utána. Ekkor történt meg az, hogy kidobta a férjemet az örökségéből.

"Amúgy a hatvanas férjed gyerek nélkül sem rakott össze eddigi élete során semmit magának? Azt hogy csinálta, mindig az örökségre várt?"

Igen, ez jogos felvetés a részedről. De ugye nem vagyunk egyformák, és adódhatnak olyan élethelyzetek, amikből rosszul jövünk ki. Ilyen volt a férjem előző házassága is, ahol gyerek nélkül is otthagyott mindent a volt feleségének. Bár ez nem mentesíti az alól, hogy azóta sem tud semmit felmutatni. Az örökségére nem várt sosem, ő amolyan művészi lelkületű ember, és pont ezért aggódom érte.

"Ha a te vagyonod megy az anyaotthonba meg esetleg az időskori kiadásaidra, utánad sem sok maradna neki."

Óh, dehogynem! Szerencsére van annyi, hogy neki is jut.

2023. jan. 5. 08:22
 74/102 anonim ***** válasza:
100%

Na, kérdező, ne hangoztasd, hogy sok van! Senkiben nem lehet megbízni!

Minél előbb állj neki annak az otthonnak, mielőtt az állam azt a pénzt is lenyúlja! És SENKINEK ne mondd, mennyid van!

2023. jan. 5. 08:32
 75/102 anonim ***** válasza:
100%
Akkor így azért nem akkora a probléma. Azt hittem, néhány éves kapcsolatban éltek. Ha együtt maradtok, semmi gond nincs, remélhetőleg nem olyan bajod van, hogy te mész el előbb. Így anyósékat sem támogatnotok, sem befogadnotok nem kell ha úgy alakul, ha meg mégiscsak válnátok, valamit csak kap a 20 év után a férjed. Nem a különvagyonodból, a közös életetekből. Mert olyan házassági szerződést nem fogad el a bíróság amiből egyik félnek csak hátránya származhat, meg gondolom az eddig általad mondottak alapján te sem engednéd útjára üres zsebbel. Mindemellett kifejezetten gusztustalan anyósodék viselkedése, de nézzétek azt, hogy legalább időben értesültetek róla, nem a hagyatékin pislog a férjed, hogy a szüleinek nincs semmi a nevén.
2023. jan. 5. 08:43
 76/102 anonim ***** válasza:
13%
A te vagyonoddal senki nem rendelkezik.. te eldontotted hogy a ferjedre iratod, megtiltotta valaki? Nem.. akkor mert te mi a szaron hisztizel? Azt csinálnak vele amit akarnak
2023. jan. 5. 11:38
 77/102 A kérdező kommentje:

"A te vagyonoddal senki nem rendelkezik..te eldontotted hogy a ferjedre iratod, megtiltotta valaki?"

De igen. Az anyósom pont emiatt dobta ki a férjemet az örökségéből. Tehát Ő rendelkezett ezzel az én vagyonom felett. Ezt el is mondta a férjemnek, hogy ezért dobta ki az örökségéből, mert nekem sok vagyonom van.

2023. jan. 5. 11:59
 78/102 anonim ***** válasza:
84%
Nem értek egyet azzal, hogy a te vagyonod felett rendelkezett ezzel. Ő a sajátjáról döntött.
2023. jan. 5. 13:22
 79/102 A kérdező kommentje:

"Nem értek egyet azzal, hogy a te vagyonod felett rendelkezett ezzel. Ő a sajátjáról döntött."

Nem baj ha nem értesz egyet ezzel.Jogod van hozzá. Ettől ez még igazságtalan helyzet.

Megpróbálom megvilágítani másképp is az egészet:

Ha mondjuk vállalkozó lennél, és lenne két alkalmazottad, az egyiknek van még egy másodállása is, a másiknak nincs. Te behívod őket az irodába, és közlöd azzal, akinek van másodállása is, hogy mától kezdve kevesebb bért adsz neki, mert neki ott van még a másodállásából is a pénz. Na, anyósom pont így járt el...

2023. jan. 5. 13:36
 80/102 anonim ***** válasza:
100%

Én értelek kérdező!

Bár kicsit más a sztori, de leírom.

Anyám mikor fiatal voltam vett nekem egy lakást. Összejöttem egy velem egykorú fiúval, volt vagy 8 testvére (nem cigányok).

Senkinek sem volt saját szobája, és a fiú a szülei szobájában a földön aludt! 2 szobás paneljük volt!

Mikor összejöttünk, az anyja közöle vele, hogy mostantól nálam kell aludnia minden este!

Hát ne tudd meg mit éreztem. Hozzá teszem a kapcsolatunk itt ért véget 1 HÓNAP UTÁN! Soha nem találkoztam a bunkó anyjával, mondjuk ezek után nem is akartam!

Szóval ,csak azt akartam írni,hogy anyuka egy jó nagy bunkó paraszt!

2023. jan. 5. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!