Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szülei tényleg gonoszak?

A párom szülei tényleg gonoszak?

Figyelt kérdés
Tavaly meghalt a fiam. Ő az előző házasságomban született még. A mostani páromnak nincs semmilyen vagyona. A fiam után én örököltem mindent.(35 éves volt.) Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem. Ahogy ezt megtudta az anyósom, azonnal ráíratott mindent a másik gyerekére, ezáltal a páromat kisemmizve. Azóta nem beszélünk, mióta ez kiderült, hogy mit tettek. Mikor a párom rákérdezett tőlük, hogy miért tették? Azt felelték, hogy azért, mert a páromnak már sok vagyona van itt nálam. Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet... Érdekelne a véleményetek erről az egészről.

2023. jan. 2. 22:06
 61/102 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező... nem szeretnél örökbe fogadni egy gyermeket esetleg?
2023. jan. 4. 15:13
 62/102 A kérdező kommentje:

"Kérdező, téged az (is) bánt, hogy nem tudnál/mernél nyugodsz szívvel elválni tőle - persze, csak ha úgy adódik -, mert mi lesz/lenne vele öregkorára? Úgy érzed, hogy ezzel egy kissé satuba szorítottak? És esetlegesen jönne az önvád, a tipródás, a bűntudat..?"

Még az is lehet... bár most erre semmi jel nem utal, hogy szétmennénk, mert nagyon jól megvagyunk. Nagyon rendes ember a férjem. De sajnos az élet kiszámíthatatlan. Ahogy arra sem számítottam, hogy az egyetlen gyerekem meghal ilyen váratlanul, arra sincs garancia, hogy ő esetleg nem szeret bele másba, vagy akár én. De ez is csak egy példa, bármi adódhat az életben. 20-30 éves házasságok bomlanak fel 1-2 nap alatt. Sajnos sok ilyet látok magam körül.

Azt nem érzem, hogy satuba szorítottak volna, csak azért nem maradnék együtt a párommal (férjemmel), hogy meg tudjon élni. De bizony érdekel, hogy mi lesz vele öregkorára, még akkor is, ha esetleg szétmennénk. Tudom nem ez az általános, és válás után nem szoktak a másikkal foglalkozni, de pl. az előző férjemnek fizettem az átképzését, hogy másik munkát tudjon vállalni, mert a korábbi területen már nem tudott elhelyezkedni anno...

2023. jan. 4. 16:38
 63/102 A kérdező kommentje:

"Kérdező... nem szeretnél örökbe fogadni egy gyermeket esetleg?"

Sajnos koromnál fogva már nem tehetem meg. Másrészt van egy álmom, egy vágyam. Egy anyaotthont szeretnék létrehozni önerőből. Ezen dolgozom.

2023. jan. 4. 16:42
 64/102 anonim ***** válasza:
100%
Az anyaotthonhoz drukkolok, mert egy tök szép kezdeményezés!
2023. jan. 4. 17:17
 65/102 anonim ***** válasza:
100%
Én is szívből szurkolok, hogy sikerüljön megvalósítani!
2023. jan. 4. 17:36
 66/102 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ez igazán kedves ötlet. Sok sikert kívánok hozzá!
2023. jan. 4. 18:04
 67/102 anonim ***** válasza:
75%
Nem feltétlenül gonoszak,de nagyon buták.Inkább úgy mondanám. Hogy tehát buták.
2023. jan. 4. 22:17
 68/102 anonim ***** válasza:
6%
Bocs de had döntse már el az ember hogy mit kezd a saját vagyonával... jó hogy már nem majd te mondod meg ki örökölhet, amikor nem is a te vagyonod
2023. jan. 5. 06:55
 69/102 anonim ***** válasza:
85%
#68, akkor is ezt mondanád, ha te lennél az, akit a szülei kip*csáznak? Mert velem is megtették. És bár nem szorultam rá, azért rohadtul fájt, hogy még a halálukkal is rúgtak egyet belém.
2023. jan. 5. 07:09
 70/102 anonim ***** válasza:
83%
Ja, és akire hagyták, az az életük végén még a telefont se emelte fel, hogy megkérdezze: mi újság..? Kórházba se ment el látogatni és a temetést is én voltam kénytelen megszervezni. Feltételezem, hogy a kérdező anyósára is ez a sors vár. Akkor majd elgondolkodik. (Előző voltam)
2023. jan. 5. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!