A párom szülei tényleg gonoszak?
"Kérdező, téged az (is) bánt, hogy nem tudnál/mernél nyugodsz szívvel elválni tőle - persze, csak ha úgy adódik -, mert mi lesz/lenne vele öregkorára? Úgy érzed, hogy ezzel egy kissé satuba szorítottak? És esetlegesen jönne az önvád, a tipródás, a bűntudat..?"
Még az is lehet... bár most erre semmi jel nem utal, hogy szétmennénk, mert nagyon jól megvagyunk. Nagyon rendes ember a férjem. De sajnos az élet kiszámíthatatlan. Ahogy arra sem számítottam, hogy az egyetlen gyerekem meghal ilyen váratlanul, arra sincs garancia, hogy ő esetleg nem szeret bele másba, vagy akár én. De ez is csak egy példa, bármi adódhat az életben. 20-30 éves házasságok bomlanak fel 1-2 nap alatt. Sajnos sok ilyet látok magam körül.
Azt nem érzem, hogy satuba szorítottak volna, csak azért nem maradnék együtt a párommal (férjemmel), hogy meg tudjon élni. De bizony érdekel, hogy mi lesz vele öregkorára, még akkor is, ha esetleg szétmennénk. Tudom nem ez az általános, és válás után nem szoktak a másikkal foglalkozni, de pl. az előző férjemnek fizettem az átképzését, hogy másik munkát tudjon vállalni, mert a korábbi területen már nem tudott elhelyezkedni anno...
"Kérdező... nem szeretnél örökbe fogadni egy gyermeket esetleg?"
Sajnos koromnál fogva már nem tehetem meg. Másrészt van egy álmom, egy vágyam. Egy anyaotthont szeretnék létrehozni önerőből. Ezen dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!