Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szülei tényleg gonoszak?

A párom szülei tényleg gonoszak?

Figyelt kérdés
Tavaly meghalt a fiam. Ő az előző házasságomban született még. A mostani páromnak nincs semmilyen vagyona. A fiam után én örököltem mindent.(35 éves volt.) Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem. Ahogy ezt megtudta az anyósom, azonnal ráíratott mindent a másik gyerekére, ezáltal a páromat kisemmizve. Azóta nem beszélünk, mióta ez kiderült, hogy mit tettek. Mikor a párom rákérdezett tőlük, hogy miért tették? Azt felelték, hogy azért, mert a páromnak már sok vagyona van itt nálam. Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet... Érdekelne a véleményetek erről az egészről.

2023. jan. 2. 22:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 anonim ***** válasza:
25%
Nyavajogsz a semmin
2023. jan. 3. 01:06
 32/102 A kérdező kommentje:

"Tehat a velemenyem az, hogy elsore butasagot mondtal. Masodszor meg ezek szerint megse orokol utanad a parod.blabla"

A butaságot te írod, mert ha elválnánk, vagy bármilyen okból nem maradnánk együtt, a házassági vagyonjogi szerződés egyértelműen kimondja, hogy semmit nem kap utánam a párom. Viszont! Ha életünk végéig együttmaradunk, a házastársam örököl utánam mindent, mivel nincs leszármazóm, sem felmenőm. Ügyvédem pedig azt mondta, hogy bizony így, hogy a szülő még életében odaadta a vagyonát a másik gyereknek, sajnos semmit nem lehet tenni, mert életében mindenki azt csinál a vagyonával, amit csak akar.

2023. jan. 3. 08:05
 33/102 anonim ***** válasza:
91%
Őszinték - ez nem őszinteség kérdése, egyszerűen a SAJÁT vagyoni helyzeted nem tartozik másra. Ennyi.
2023. jan. 3. 08:38
 34/102 anonim ***** válasza:
91%

#32, sajnos semmit nem lehet tenni, mert életében mindenki azt csinál a vagyonával, amit csak akar.

De hát nem úgy szól a törvény, hogy a 10 éven belüli ajándékozás után kötelesrész illeti meg a másik örököst? Tudom, hogy még élnek a szülők, és az is lehet, hogy 10 éven belül nem halnak meg, de ez azért még nem veszett fejsze nyele..

2023. jan. 3. 09:11
 35/102 A kérdező kommentje:

"Őszinték - ez nem őszinteség kérdése, egyszerűen a SAJÁT vagyoni helyzeted nem tartozik másra. Ennyi."

Engem úgy neveltek a szüleim, hogy a családnak össze kell fognia, és segíteni egymást. Így a vagyoni helyzetet sem titkoltuk soha. Ha valamelyikünk megszorult, a másik máris segített, ha tehette. Így voltunk anyósékkal is. Amikor nekik kellett fűrész, mert nem volt mivel fát vágni, vagy éppen mosógép, akkor mi adtunk.

2023. jan. 3. 09:44
 36/102 A kérdező kommentje:

"De hát nem úgy szól a törvény, hogy a 10 éven belüli ajándékozás után kötelesrész illeti meg a másik örököst? Tudom, hogy még élnek a szülők, és az is lehet, hogy 10 éven belül nem halnak meg, de ez azért még nem veszett fejsze nyele.."

De igen, így szól a törvény! A kötelesrész azonban csak a harmada annak, ami valóban járna a páromnak. Anyósomék 80 felettiek, szóval elképzelhető, hogy 10 éven belül meghalnak, de erre nem várunk/vágyunk. Pereskedni nem fogunk a kötelesrészért sem. Csak fájó, hogy ez történt, nekem nagy csalódás, mert idáig imádtam az anyósomékat.

2023. jan. 3. 09:47
 37/102 anonim ***** válasza:
85%

Egy infó hiányzik a sztoriból. Hol vannak az unokák?

Ez lehet egy logikus magyarázat.

2023. jan. 3. 13:00
 38/102 A kérdező kommentje:
Azért nincs infó, mert nincsenek unokák. Nekünk nem született közös gyerekünk.
2023. jan. 3. 13:40
 39/102 anonim ***** válasza:
92%
De az nem titkolózás, hogy nem osztasz meg olyan dolgokat, ami a kapcsolatotokra nincs befolyással. Gondolom, azt sem mondod el nekik, milyet kakiltál vagy milyen jót szexeltetek. Nem tartozik rájuk, és nem hazugság nem elmondani.
2023. jan. 3. 13:46
 40/102 Metionin ***** válasza:
100%
Szerintem simán a másik gyerekük a kedvenc és amúgy is úgy intézték volna a dolgokat, hogy ő kapjon mindent. Ez most csak jól jött nekik, lett egy ürügy, ami miatt meg is tették.
2023. jan. 3. 17:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!