Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szülei tényleg gonoszak?

A párom szülei tényleg gonoszak?

Figyelt kérdés
Tavaly meghalt a fiam. Ő az előző házasságomban született még. A mostani páromnak nincs semmilyen vagyona. A fiam után én örököltem mindent.(35 éves volt.) Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem. Ahogy ezt megtudta az anyósom, azonnal ráíratott mindent a másik gyerekére, ezáltal a páromat kisemmizve. Azóta nem beszélünk, mióta ez kiderült, hogy mit tettek. Mikor a párom rákérdezett tőlük, hogy miért tették? Azt felelték, hogy azért, mert a páromnak már sok vagyona van itt nálam. Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet... Érdekelne a véleményetek erről az egészről.

2023. jan. 2. 22:06
 51/102 anonim ***** válasza:
77%
Ti csesztétek el. Már eleve nem kellett volna elmondani nekik, hogy utánad a férjed örököl.
2023. jan. 4. 09:24
 52/102 A kérdező kommentje:

A házastársak, ha nincs gyerek, egyébként is egymás után örökölnek törvényileg is, ha csak nem csinál az egyik végrendeletet, de ugye az is megtámadható.

"Ti csesztétek el."

Értem. Ez tehát, hogy elmondtuk őszintén, a saját (!) családunkban, mentesíti az anyósomat a tette alól. Hmm...

Értem. Tehát ez

2023. jan. 4. 09:55
 53/102 anonim ***** válasza:
90%

Nagyjából veled korú vagyok (60+-os), ha anyósomék élnének 80 fölött lennének.

Veled ellentétben nem rendelkezem vagyonnal, de egy élet alatt saját erőből megszerzett egzisztenciám van.

Egyetlen pillanatig nem érdekelne így féllábbal a sírban, hogy hogyan lehetne még többet és többet szerezni, amikor még gyerekem és családom sincs, akiknek továbbadhatnám.

Anyósodék annak adják a dolgaikat akinek akarják, ti nem abból fogtok holnap kenyeret venni. Viszont a jövőbeni gondjuk leszakad rólatok és ez a tény ti korotokban, amikor magatoknak is van millió baja, pénzben ki nem fejezhető pozitívum.

2023. jan. 4. 10:52
 54/102 anonim ***** válasza:
90%
Igen, mert hiába a családod úgymond, semmi közük a pénzügyetekhez! Az anyósod meg egy féreg, mert ezt meg is lehetett volna beszélni, nem kizárni a párodat!
2023. jan. 4. 11:27
 55/102 anonim ***** válasza:
87%

"Igen, mert hiába a családod úgymond, semmi közük a pénzügyetekhez!"

Akkor ezzel az erővel a Kérdezőnek sincs köze az anyósék pénzügyeihez.

2023. jan. 4. 11:33
 56/102 anonim ***** válasza:
100%

55!

Nincs hát, amíg anyós tudja kezelni a saját pénzét, és nem az otthont kell fizetni belőle!

2023. jan. 4. 11:44
 57/102 A kérdező kommentje:

"Veled ellentétben nem rendelkezem vagyonnal, de egy élet alatt saját erőből megszerzett egzisztenciám van."

Képzeld el, hogy nem csak ági örökségem van, hanem egyéni vállalkozásomból egy ÖNÁLLÓAN megteremtett egzisztenciám is! Csakhogy ez mind különvagyonom, mert az előző házasságomból 0 Ft-tal szálltam ki, és mind magam teremtettem meg mindent. Ezért csináltam a második házasságomban már házassági vagyonjogi szerződést, ha szétmennénk, ne vigye el a megszerzett vagyonomat a mostani párom. (Viszont ha én meghalnék, ráhagyom mindenemet.)

"Egyetlen pillanatig nem érdekelne így féllábbal a sírban, hogy hogyan lehetne még többet és többet szerezni"

Ahogy engem sem az érdekel, hogy hogyan lehetne még többet szerezni. Ha értelmesen elolastad volna az egészet végig, akkor láthatnád, hogy azért érdekel csak a dolog, mert ha szétmennénk a párommal, NEKI semmije sem lenne. És rohadtul nem érzem magam még 50 felett a sírhoz közel, még akkor sem, ha beteg vagyok.

"Anyósodék annak adják a dolgaikat akinek akarják, ti nem abból fogtok holnap kenyeret venni."

Ahogy én is annak adom, akinek én akarom a SAJÁT VAGYONOMAT. Nehogy már az anyósom döntse el, hogy azért, mert meghalt a jómódú egyetlen gyerekem, akkor már minden vagyonom az övé és a fiáé. Ez kizárólag az én döntésem lehet egyes egyedül, és senkinek nincs köze hozzá.És a legszemetebb dolog volt anyósomtól, hogy ezért kirakta a saját fiát az örökségéből. Ha pl. szétmennénk mégis, akkor meg én lennék a legádázabb ellenség, mert a fia csupasz seggel megy el tőlem. Igaz, hozni se hozott semmit ebbe a házasságba... De ez nem számít, ugye?

2023. jan. 4. 13:31
 58/102 anonim ***** válasza:
73%

53-as vagyok és már megbántam, hogy válaszoltam a kérdésedre!

Összevissza zagyválsz, önmagaddal kerülsz ellentmondásba!

Hol 50-es vagy, hol 60-as, hol a férjed, hol a párod és hasonlók.

Elmondtam ami a kérdéssel kapcsolatban eszembe jutott, utána

felőlem azzal ellenségeskedhetsz akivel akarsz, nem az én életem!

Főleg életszerűtlen azon aggódnod (de bárkinek is), hogyha elválnak útjaitok az akárkiddel, az mit fog majd örökölni.

Ennyi idősen kicsit több életbölcsességre számítana az ember valakitől, de szerencsére nem vagyunk egyformák!

2023. jan. 4. 13:54
 59/102 A kérdező kommentje:

Hol olvastad, hogy 60-as vagyok? A férjem = párom

Szerintem ebben semmi kivetnivaló nincs.

És bizony azon aggódok, amin akarok, akár életszerű, akár nem. Azért jutottam előre az életben mindig, mert előrelátó voltam!

Szerencsére nem neked kell az én életbölcsességemet megállapítanod, hogy mennyi van belőle! Én sem foglalkozom a tiéddel.

2023. jan. 4. 14:02
 60/102 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, téged az (is) bánt, hogy nem tudnál/mernél nyugodsz szívvel elválni tőle - persze, csak ha úgy adódik -, mert mi lesz/lenne vele öregkorára? Úgy érzed, hogy ezzel egy kissé satuba szorítottak? És esetlegesen jönne az önvád, a tipródás, a bűntudat..?
2023. jan. 4. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!