Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szülei tényleg gonoszak?

A párom szülei tényleg gonoszak?

Figyelt kérdés
Tavaly meghalt a fiam. Ő az előző házasságomban született még. A mostani páromnak nincs semmilyen vagyona. A fiam után én örököltem mindent.(35 éves volt.) Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem. Ahogy ezt megtudta az anyósom, azonnal ráíratott mindent a másik gyerekére, ezáltal a páromat kisemmizve. Azóta nem beszélünk, mióta ez kiderült, hogy mit tettek. Mikor a párom rákérdezett tőlük, hogy miért tették? Azt felelték, hogy azért, mert a páromnak már sok vagyona van itt nálam. Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet... Érdekelne a véleményetek erről az egészről.

2023. jan. 2. 22:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/102 anonim ***** válasza:
21%

Jó, maradj meg a hitedben.

De ha nem maradnál együtt a férjeddel, miért érdekelne, hogy ő mit örököl és mit sem?

És a férjed küzdjön meg a családja vagyonáért, nem te.

További szép napot!

2023. jan. 15. 16:01
 92/102 A kérdező kommentje:

"De ha nem maradnál együtt a férjeddel, miért érdekelne, hogy ő mit örököl és mit sem?"

Ebből is látszik, hogy nem olvastad el a 9 oldalt végig, ezért teszed fel ezt a kérdést. Erre már korábban válaszoltam másnak is.

"És a férjed küzdjön meg a családja vagyonáért, nem te."

Mert te még ezt is meg akarod szabni, hogy ki miért küzdjön meg, ugye? Vannak emberek, akik nem küzdenek, és sem a férjem, sem én nem fogunk semmilyen vagyonért "küzdeni", mert elég lesz majd az enyém kettőnknek, ha együtt maradunk. Ettől még igazságtalan volt ez a húzás anyósom részéről.

Egyébként meg látom mások is nagyon hasznosnak értékelték a tanácsaidat itt a gyakori kérdéseken, ha 0%-on állsz a megítélésük szerint!

Neked is további szép napot!

2023. jan. 15. 16:07
 93/102 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodj meg!
2023. jan. 15. 16:09
 94/102 anonim ***** válasza:
67%

"Ez tehát, hogy elmondtuk őszintén, a saját (!) családunkban, mentesíti az anyósomat a tette alól." Az nem hazugság, ha nem mondod el az anyósodnak, hogy mennyiért örököltél, mert semmi köze hozzá. Gondolom, vagyis remélem, hogy meg nem kérdezte Tőled, mert az meg marha nagy pofátlanság. Ilyet nem kérdezgetünk a másiktól!!! Senkitől!!!, hogy mennyit örökölt, főleg nem egy gyermek elvesztése után.

Anyósod lehet,hogy igazságtalan volt, az indoka meg borzasztó, csak, hogy szíve joga. Az ő vagyona, vagyonuk, semmi de semmi közötök hozzá. Neked főleg nem, de a férjednek sem, hogy mit csinál vele. Addig nincs semmiféle örökség, amíg az örökhagyó el nem hunyt.

55-60 év körül lehetsz, de komolyan, mint egy 20 éves lány, amiket írsz az alapján.

Amúgy Te is hallottad mikor ezt mondták a férjednek? Nincs ennek valami évekre visszanyúló előzménye?

2023. jan. 20. 21:38
 95/102 A kérdező kommentje:

"Gondolom, vagyis remélem, hogy meg nem kérdezte Tőled, mert az meg marha nagy pofátlanság. Ilyet nem kérdezgetünk a másiktól!!! Senkitől!!!, hogy mennyit örökölt, főleg nem egy gyermek elvesztése után."

Rosszul gondolod! Mindent is megkérdezett!!!Anyósom mindig mindenről tudni akar, és eddig ez nem is volt gond, hogy mindent megosztottunk egymással az eddigi közös életünk 17 évében.

"55-60 év körül lehetsz, de komolyan, mint egy 20 éves lány, amiket írsz az alapján."

Köszönöm szépen, de ezt most bóknak fogom fel! Sokat teszek azért, hogy szellemileg is friss maradjak, és haladjak a korral, ne gyöpösödjek be, mint sok korombeli. :) Egyébként ezzel a tulajdonsággal egy igen komoly vállalkozást vezetek...

"Amúgy Te is hallottad mikor ezt mondták a férjednek?"

Igen, én is ott voltam, és kétszer is mondta.

"Nincs ennek valami évekre visszanyúló előzménye?2

Nincs. A világ legjobb férje a társam, és jó gyerek is. Nem csinált semmi rosszat, csak annyi a "hibája", hogy a feleségének meghalt az egyetlen gyermeke, és örökölt utána.

Anyósom meg úgy gondolta, hogy ezek után elég vagyona van a fiának.

2023. jan. 21. 07:25
 96/102 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos ilyen. Mindenkinek magának kell törekednie saját vagyon létrehozására, mert vannak esetek, amikor még a szülőben sem bízhatunk.

A párod is ilyen szülőkkel van megáldva sajnos. Bíztasd a férjed, hogy tanuljon valamit, amiből képezhet némi pénzt a nyugdíjas éveire. pl. a CNC-esztergályosok állítólag jól keresnek, és nem annyira nehéz megtanulni.

2023. jan. 21. 15:29
 97/102 anonim ***** válasza:
81%

Hol van az előírva, hogy te mész el előbb?!

És, ha teszem azt, elváltok?

Amúgy nem tehettek semmit, mert anyósodék azt csinálnak a vagyonukkal éltükben, amit akarnak.

2023. jan. 23. 01:12
 98/102 anonim ***** válasza:
34%

Annál szebb emleket állítani a fiadnak, mint hogy anyaotthont alapítasz, nem is lehetne.

Épület, szobák, konyha, mellékhelyiségek, szükséges berendezés, játszószoba, kisegítő-felügyelő személyzet, rezsi… stb.

Most felsoroltam kb. 4-500 milliós összegnyi kiadást.

Ennek alapján elég kamunak tűnik a történet.

2023. jan. 23. 01:23
 99/102 A kérdező kommentje:

"Hol van az előírva, hogy te mész el előbb?!"

Nincs előírva. :) A férjem akkor jár jobban, ha én megyek el előbb, mert utánam ő örököl mindent.

"És, ha teszem azt, elváltok?"

Akkor neki semmije nem lesz, ezért is voltam kiakadva anyósomra, hogy kitette őt a vagyonból, mert a testvére kapta meg az összes vagyont, aki egyébként nincs rászorulva.

"Amúgy nem tehettek semmit, mert anyósodék azt csinálnak a vagyonukkal éltükben, amit akarnak."

Mondjuk ez így nem igaz, mert tehetnénk. Hiszen ajándékozással történt a vagyonátruházás, és a magyar törvények szerint a hagyatéknál a kötelesrészből senkit nem lehet csak úgy kitenni. De minket ez már nem érdekel, túl vagyunk rajta, nem akarunk pereskedni sem most, sem később.

2023. jan. 23. 12:34
 100/102 A kérdező kommentje:

"Annál szebb emleket állítani a fiadnak, mint hogy anyaotthont alapítasz, nem is lehetne."

Köszönöm, igyekszem! Van egy alapítvány is, ami már most működik, és ez a célja, hogy ez teljes mértékben működni tudjon.

"Épület, szobák, konyha, mellékhelyiségek, szükséges berendezés, játszószoba, kisegítő-felügyelő személyzet, rezsi… stb.

Most felsoroltam kb. 4-500 milliós összegnyi kiadást."

Bizony ez elég húzós kiadás. CSakhogy nekem már ez mind megvan! Nem kell épület, lassan a szükséges berendezések is meg lesznek. A rezsire hoztuk létre az alapítványt.

"Ennek alapján elég kamunak tűnik a történet."

Van aki álmodozik, és van aki megvalósít. Én ez utóbbiak közé tartozom. Nem azt latolgatom, hogy valami miért nem fog működni, hanem csak teszem a dolgom, egyik lábam a másik után. :)

2023. jan. 23. 12:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!