Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szülei tényleg gonoszak?

A párom szülei tényleg gonoszak?

Figyelt kérdés
Tavaly meghalt a fiam. Ő az előző házasságomban született még. A mostani páromnak nincs semmilyen vagyona. A fiam után én örököltem mindent.(35 éves volt.) Ezt elmondtuk a párom szüleinek is, és azt is, hogy utánam a párom fog mindent örökölni, ha én meghalok, ugyanis nincs több gyermekem. Ahogy ezt megtudta az anyósom, azonnal ráíratott mindent a másik gyerekére, ezáltal a páromat kisemmizve. Azóta nem beszélünk, mióta ez kiderült, hogy mit tettek. Mikor a párom rákérdezett tőlük, hogy miért tették? Azt felelték, hogy azért, mert a páromnak már sok vagyona van itt nálam. Viszont nekünk házassági vagyonjogi szerződésünk van, és ugye nincs garancia arra, hogy együtt is maradunk életünk végéig. Mert hát bármi megtörténhet... Érdekelne a véleményetek erről az egészről.

2023. jan. 2. 22:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/102 anonim ***** válasza:
86%
Írod, hogy a párodnak nincs semmilyen vagyona. Akkor milyen vagyonról beszélnek a szülők? Autó, tv, mosógép? Ezek nem különösebben vagyontáryak. Autó - attól függ. A párod mondja meg a szüleinek, hogy egy asztal két székkel még nem számít vagyonnak.
2023. jan. 2. 22:36
 12/102 A kérdező kommentje:
Sajnos a fiamat már nem tudom visszahozni, és az élet sem állt meg. Voltak nagyobb gondjaim is ennél, és a mai napig is vannak. De csak érdekel mások véleménye is erről az egészről, ezért kérdeztem meg.
2023. jan. 2. 22:38
 13/102 A kérdező kommentje:
A szülők az én vagyonomról beszélnek, mert nekem vannak örökségeim a szüleim után, és tavaly óta a fiam után is.
2023. jan. 2. 22:40
 14/102 anonim ***** válasza:
96%
Kifogás arra, hogy végre ráírathassák mindenüket a másik gyerekre. Általában rosszul sül el, kisemmizték magukat, nálatok meg majd kaparják az ajtót, vagy éppen verik a tamtamot mikor a tesó t.jik a fejükre vénségükre. Még egy otthonba sem tudják majd befizetni magukat.
2023. jan. 2. 22:41
 15/102 anonim ***** válasza:
70%
Esetleg beszéljetek párod testvérével, hogy ez szerintük jól van így? Hogy párodnak semmije sincs, mégis minden a testvér nevén van. És a testvér ezt elfogadta? Ha van benne némi tisztesség, a felét a dolgoknak ráíratja a párodra. Ezt tudakoljátok meg a testvértől, hogy szándékában áll-e osztozkodni, jogosan járna a párodnak is az örökségből. Ha pedig igen, nemcsak magának akarja, amit kapott jogtalanul, akkor már most, még párod szülei életében írassa rá a párodra a kapott dolgok felét.
2023. jan. 2. 22:43
 16/102 A kérdező kommentje:
Igen, a testvér simán elfogadta! Ráadásul külföldön dolgozik, és nagyon jól keres. Nem áll szándékában osztozni.
2023. jan. 2. 22:49
 17/102 anonim ***** válasza:
94%

Nézd a jó oldalát!

Te nem vagy fiatal, a gyereked korából ítélve minimum 55 és talán a párod sem 20 éves. Ebből következik, hogy a szülei is 70+-osak, tehát normál esetben esetleg nektek kellene nyugdíjasként, öregen, betegen pátyolgatnotok őket, ha lerobbannak, akárcsak felesben a tesóval.

Így viszont csak a tesóé a "megtiszteltetés" és ez szerintem minden pénzt megér.

2023. jan. 2. 22:53
 18/102 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, ez még mindig jobb, mint amikor két testvér közül te vagy az, aki erejét megfeszítve dolgozik, iskolát végez, épít, dolgozik, de a szüleid csakazértis a semmirekellő, ingyenélő másik testvért tömik pénzzel és tutujgatják, miközben téged "élősködő", "szarházi", "mocskos szemét" és hasonló kedves beceneveken szólítanak.
2023. jan. 2. 22:53
 19/102 anonim ***** válasza:
84%
Nem is értem miért beszéltetek ilyenekről. Nagy butaság volt, pedig már igencsak nem gyerekek vagytok.
2023. jan. 2. 22:56
 20/102 anonim ***** válasza:
29%

"Sajnos a fiamat már nem tudom visszahozni, és az élet sem állt meg. Voltak nagyobb gondjaim is ennél, és a mai napig is vannak."

Én csak remélem, hogy kamu, mert ha nem, akkor miféle ember vagy te, akinek a gyereke halálánál vannak "nagyobb gondjai" is?

2023. jan. 2. 22:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!