Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül más hogy oldja meg?

Egyedül más hogy oldja meg?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyuka vagyok két gyerekkel. Nagyon régóta dolgoztam egy cégnél, bele fáradtam, kiégtem. Váltottam munkahelyet. Idáig se éltünk valami túl jól anyagilag. Mindenük meg van a gyerekeknek és igyekszem őket vinni ide-oda. De hogy magamnak egy rohadt melltartót nem tudok venni....már nem is érdekel. A havi kiadásaim 200 ezer körül vannak. Ebben az ingatlanhitel, rezsi, gyerekek iskolakaja, bérlet, stb. van benne, amiből nem lehet kihagyni semmit. 240ezer fizetésből + családi pótlék + 30ezer gyerektartásból nehezen kihúztam. A fizetés miatt Váltottam munkát, de sajnos bekövetkezett az amitől féltem. Mivel csak fél havi fizetést kaptam, így teljesen meg vagyok lőve. Teljesen minuszba mentem, váratlan kiadásom is volt...kértem pénzt kölcsön anyukámtól, nagy száj huzogálva adott, de minden alkalommal kérdezi, mikor adom már vissza. Szükségem lenne még pénzre, de tőle már nem merek. Többi családi és barátok nem jöhet szóba. Múltkor a nyugdíjas szomszéd nénivel beszéltem, ő felajánlotta, hogy segít, bármennyi kell. Hogy fordulhatok egy "idegenhez" segítségért? A gyerekek apukáját megkértem segítsen, előlegeze meg a gytartást, mert már jhónapba jobban lesz a helyzetem. A válassza az volt, nem az ő dolga. Mondtam fizesse ki legalább a gyerekekre a kötelezőt (kaja, bérlet, magántanár)...neki erre nincs pénze :( van egy párom 5 éve, de nem élünk együtt. Nem túl jó a fizetése, de annyit nem mond, hogy itt van 20ezer, fizesd be amit kell. Inkább mondta menjünk el hétvégére wellnessezni. Nem érti meg, hogy kisebb gondom is nagyobb annál, hogy én most pihengesek, holott rengeteg minden nincs befizetve. Inkább adná ide a wellness pénzt :/ sose voltam ennyire sz@rba. Nem gondoltam, hogy egy fél hónap mhnka kiesés ekkora problémát fog jelenteni. Totál ki vagyok :(

Hiába keresek alkalmi melót, nincs rövidtávú. Mit lehet még tenni?

2022. jún. 11. 08:21
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/126 A kérdező kommentje:

Nem adhatok vért egy betegség miatt...voltam érdeklődni

Támogatást is kértem de nem kaptam mert ahhoz magad volt a fizetésem. Még a nyamvadt 4000ftos áram támogatást SEM kaptam meg. Szóval aki azt írja, hogy nem járok utána...de utána jártam. A magasabb gyerektartást meg lehet vissza felé sűl el, mert minimál bérrel van bejelentve apuka. A fizetése 80% át kézbe kapja. Tehát arról meg nincs papírt hogy ő mennyit keres. És a 15 milliós autója is az anyja néven van. Pedig a sajátja. Egyedül ez a ház van a néven amibe én élek a gyerekkel

2022. jún. 11. 11:16
 62/126 anonim ***** válasza:
86%
Az életkörülményeit is nézik a gyerektartás megállapításánál, nem (csak) azt, hogy mennyi a bejelentett bére. Nagyon sok vállalkozó trükközött ezzel anno. De ez most nagyon huszadrangú, nyilván filléres problémák mellett nem fogsz ügyvédre költeni pluszban. Csak jó, ha tudod ezeket.
2022. jún. 11. 11:19
 63/126 A kérdező kommentje:
Igen, közös az ingatlan. De több mint 10 éve kiszállt belőle. Nem fizeti a hitelt. Viszont a felét követeli, sőt azt mondta örüljek hogy nem kér albérletet...nagyon meg tud ijeszteni mert olxan embereket ismer akik simán a javára és ellenem fordítson mindent. Gytartást is ha utal, vele együtt utalja a külön órákra járó pénz felét, gyerektartás címszóval, hogy úgy nézen ki mintha ő 50-60 gytartást utalna. Pedig megkértem már hogy azt külön adja ide.
2022. jún. 11. 11:20
 64/126 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudsz a környéken mezőgazdasági munkát találni 7végére? Gyümölcsszedés, stb? A 30 ezer telefonszámla szerintem rengeteg, a gyerekekét lemondanám, a telefon előfizetés szerintem ilyen anyagi helyzetben sok, visszaállnék kártyásra.
2022. jún. 11. 11:21
 65/126 A kérdező kommentje:
#65 teljesen tisztába vagyok vele, hogy egy jó ügyvéd igazságot tenne. De most lehetetlen volt megfizetni. Úgyhogy bízok benne, ha egyenesbe jövök végre, lesz pénzem és energiám ügyvédje is. Hiszek abban hogy a türelem és a sok kitartás meghozza majd a gyümölcsét
2022. jún. 11. 11:22
 66/126 anonim ***** válasza:
87%

Marpedig ilyen inflacio mellett nem engedheted meg azt a luxust, hogy az Apuka lelket patyolgasd!!!

Kervenyezd a gyt emeleset!!!! 30 ezer egy gyerekre is keves!!!

2022. jún. 11. 11:23
 67/126 anonim ***** válasza:
86%
A ház tulajdonviszonyát ideje lenne rendezni, ha azt a vagyonmegosztásnál nem sikerült
2022. jún. 11. 11:23
 68/126 anonim ***** válasza:
78%

Elég szégyen,ha az anyud tudna segiteni és csak a száját huzogatja.

A pasidat meg küldd el jobb éghajlatra mi az, hogy nem eszi azt amit ti.Most melletted kellene lennie,ha igazán érdekelné a problémáid.

2022. jún. 11. 11:24
 69/126 A kérdező kommentje:

#67 az enyém szokott sok lenni.

15 körül van az enyém amibe benne van hogy sokat fizetek telefonról. Pályamatrica, parkolás stb. Ezekre meg szükségem van a munka miatt is.

70/126 anonim ***** válasza:
90%
Jah es ha nem torleszti a hitelt, akkor ne akarja a lakas felet! Surgosen keress fel egy ugyvedet, mert ebbol nagy szivas lesz!!!
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!