Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül más hogy oldja meg?

Egyedül más hogy oldja meg?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyuka vagyok két gyerekkel. Nagyon régóta dolgoztam egy cégnél, bele fáradtam, kiégtem. Váltottam munkahelyet. Idáig se éltünk valami túl jól anyagilag. Mindenük meg van a gyerekeknek és igyekszem őket vinni ide-oda. De hogy magamnak egy rohadt melltartót nem tudok venni....már nem is érdekel. A havi kiadásaim 200 ezer körül vannak. Ebben az ingatlanhitel, rezsi, gyerekek iskolakaja, bérlet, stb. van benne, amiből nem lehet kihagyni semmit. 240ezer fizetésből + családi pótlék + 30ezer gyerektartásból nehezen kihúztam. A fizetés miatt Váltottam munkát, de sajnos bekövetkezett az amitől féltem. Mivel csak fél havi fizetést kaptam, így teljesen meg vagyok lőve. Teljesen minuszba mentem, váratlan kiadásom is volt...kértem pénzt kölcsön anyukámtól, nagy száj huzogálva adott, de minden alkalommal kérdezi, mikor adom már vissza. Szükségem lenne még pénzre, de tőle már nem merek. Többi családi és barátok nem jöhet szóba. Múltkor a nyugdíjas szomszéd nénivel beszéltem, ő felajánlotta, hogy segít, bármennyi kell. Hogy fordulhatok egy "idegenhez" segítségért? A gyerekek apukáját megkértem segítsen, előlegeze meg a gytartást, mert már jhónapba jobban lesz a helyzetem. A válassza az volt, nem az ő dolga. Mondtam fizesse ki legalább a gyerekekre a kötelezőt (kaja, bérlet, magántanár)...neki erre nincs pénze :( van egy párom 5 éve, de nem élünk együtt. Nem túl jó a fizetése, de annyit nem mond, hogy itt van 20ezer, fizesd be amit kell. Inkább mondta menjünk el hétvégére wellnessezni. Nem érti meg, hogy kisebb gondom is nagyobb annál, hogy én most pihengesek, holott rengeteg minden nincs befizetve. Inkább adná ide a wellness pénzt :/ sose voltam ennyire sz@rba. Nem gondoltam, hogy egy fél hónap mhnka kiesés ekkora problémát fog jelenteni. Totál ki vagyok :(

Hiába keresek alkalmi melót, nincs rövidtávú. Mit lehet még tenni?

2022. jún. 11. 08:21
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/126 anonim ***** válasza:
90%
Normális ember nem bírja.
2022. jún. 11. 18:59
 112/126 anonim ***** válasza:
83%

Ide főleg azok fröcsögtek akiknek gyerekük sincs.

Minél jobban hajtogatja valaki az igazát annál ostobább.

Intelligens emberben van empátia. Én írtam hogy konyhai munka vagy futárkodás (kaja is lenne azzal együtt).

De amúgy te fizeted a lakás törlesztőt egyedül, és övé a fele?

2022. jún. 11. 21:42
 113/126 anonim ***** válasza:
20%
Providentet vennék fel a helyedbe
2022. jún. 11. 22:17
 114/126 anonim ***** válasza:
14%
113 vagyok. Jól le pontoztatok nem ördögtől való a provident főleg ha csak ilyen rövid időre kell meg gondolom kb 60-80 ezer kell csak. Elöbb is vissza lehet fizetni és el engedik akkor a kamatokat.
2022. jún. 12. 08:46
 115/126 anonim ***** válasza:
81%
114es persze hitelre vegyen még fel hitelt, hogy biztos elússzon a ház..logikus...
2022. jún. 12. 08:56
 116/126 anonim ***** válasza:
14%
Ha most dupla annyi lesz a fizuja simán ki tudja fizetni. A kölcsön kért pénzeket is vissza kell fizetnie.
2022. jún. 12. 08:58
 117/126 luckydog888 ***** válasza:
80%

Kedves Kérdező!

Az Egyszülős Központot keresném meg a helyedben sürgősen:

[link]

Itt találod, hogy mi mindenben tudnak, vagy próbálnak meg segíteni:

[link]

Az egyszülős kártyával sok helyen kedvezményt is kapsz.

Támogatom őket, mert hosszabb távon valós segítséget nyújtanak. Értik a problémád. ;)

Gyermektartással kapcsolatban itt olvass utána a lehetőségeknek:

[link]

Az !érdemi! tartásdíj nem kegy, hanem kötelesség. Az jár. És ma már a jog is megtámogatja. A gyerekek felnevelésének felelőssége mindkét szülő kötelessége, mert ezt vállalták. Mindketten.

Olvastam a kommentjeid között egy nagyon durva, btk. (büntető törvénykönyvi) kategóriát. Nyilván több is van, mert ez nem önmagában szokott előfordulni. Az olyan "elszólások" mint: "bérleti díjat kérhetnék" .. addig normális volt, amíg nem volt új kapcsolata.. .."elszórod a pénzt".. .."te akartad ezt magadnak".. .."majd meglátod, hogy boldogulsz nélkülem".. arra utalnak, hogy megfélemlít.

Attól eltekintve, hogy egy normális különélő szülő a gyermekek biztonságát és jólétét tekinti elsődlegesnek, felfogja, hogy mekkora többletenergia egyedül gyermeket nevelni, ezért semmilyen körülmények között nem fenyegeti az anyát (apát). Az új kapcsolatnak semmilyen felmentő ereje nincs, az addig vállalt kötelezettségre.

Jó úton haladsz. Az eleje nehéz, mert vissza kell mosni az agyat, hogy nem a te készülékedben van a hiba. Attól, hogy a másik visszaél a hatalmával, mert (még) megteheti, ..nem neki van igaza.;)

2022. jún. 12. 11:01
 118/126 anonim ***** válasza:
22%

Luckdog!

Annyi huyleseget hordasz össze....

A tartasdij 30e, plusz 30 körül fizet apuka a kulonorakra, az 50-60e. Mivel a kulonora nem kötelező, ez így bizony egy teljesen átlagos taratsdij összeg.

Valóban, apuka kérhetne bérleti díjat, hiszen az ingatlan 50%-ban az ő tulajdona, de nem használja.

Az elsszorod a pénzt és hasonlóknak köze nincs a megfelemliteshez. M

2022. jún. 12. 11:36
 119/126 luckydog888 ***** válasza:
76%

#118 Nem szoktam ilyet.. és minden tiszteletem mellet, de vagy nincs gyermeked, vagy nem egyedül neveled, amennyiben megítélésed szerint 2022-ben akár egy, akár két kamasz gyermek egészséges táplálásához (egy kg kenyér 400-1000 huf), lakhatásának biztosításához (net, télen fűtés), higiéniájához (pl. fürdés.. tampon.. betét..borotva.. borotvahab ne legyen luxus Európában) , elegendő ez az összeg, minthogy a kétszerese sem elég.

A gyermekek indokolt különóráit minden normális szülő lehetőségeihez mérten ösztönzi és támogatja. Magánvélemény, de szerintem kötelessége is, mert ez a gyermek fejlődését és később a világban való helytállását segíti. Nyilván lehet ignorálni is a gyermek igényeit / tehetségét és másra költeni havi 20-30 ezret. Tapasztalatom szerint ezt a hozzáállást a gyermekek 10-15.. 20 év múlva viszonozzák. De nyilván lehet csak rövidtávon gondolkodni.

Apuka nem kérhet bérleti díjat. És ez így van jól.

2022. jún. 12. 12:55
 120/126 anonim ***** válasza:
16%

Van gyerekem és jó ideig egyedülálló anya is voltam, úgyhogy tévedsz. Gy szóval nem írtam, hogy elegendő vagy sem tartasdij, annyit írtam, ez egy átlagos összeg.

Apuka kérhet bérleti díjat, mert fele részben ő q tulajdonos

2022. jún. 12. 13:04
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!