Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül más hogy oldja meg?

Egyedül más hogy oldja meg?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyuka vagyok két gyerekkel. Nagyon régóta dolgoztam egy cégnél, bele fáradtam, kiégtem. Váltottam munkahelyet. Idáig se éltünk valami túl jól anyagilag. Mindenük meg van a gyerekeknek és igyekszem őket vinni ide-oda. De hogy magamnak egy rohadt melltartót nem tudok venni....már nem is érdekel. A havi kiadásaim 200 ezer körül vannak. Ebben az ingatlanhitel, rezsi, gyerekek iskolakaja, bérlet, stb. van benne, amiből nem lehet kihagyni semmit. 240ezer fizetésből + családi pótlék + 30ezer gyerektartásból nehezen kihúztam. A fizetés miatt Váltottam munkát, de sajnos bekövetkezett az amitől féltem. Mivel csak fél havi fizetést kaptam, így teljesen meg vagyok lőve. Teljesen minuszba mentem, váratlan kiadásom is volt...kértem pénzt kölcsön anyukámtól, nagy száj huzogálva adott, de minden alkalommal kérdezi, mikor adom már vissza. Szükségem lenne még pénzre, de tőle már nem merek. Többi családi és barátok nem jöhet szóba. Múltkor a nyugdíjas szomszéd nénivel beszéltem, ő felajánlotta, hogy segít, bármennyi kell. Hogy fordulhatok egy "idegenhez" segítségért? A gyerekek apukáját megkértem segítsen, előlegeze meg a gytartást, mert már jhónapba jobban lesz a helyzetem. A válassza az volt, nem az ő dolga. Mondtam fizesse ki legalább a gyerekekre a kötelezőt (kaja, bérlet, magántanár)...neki erre nincs pénze :( van egy párom 5 éve, de nem élünk együtt. Nem túl jó a fizetése, de annyit nem mond, hogy itt van 20ezer, fizesd be amit kell. Inkább mondta menjünk el hétvégére wellnessezni. Nem érti meg, hogy kisebb gondom is nagyobb annál, hogy én most pihengesek, holott rengeteg minden nincs befizetve. Inkább adná ide a wellness pénzt :/ sose voltam ennyire sz@rba. Nem gondoltam, hogy egy fél hónap mhnka kiesés ekkora problémát fog jelenteni. Totál ki vagyok :(

Hiába keresek alkalmi melót, nincs rövidtávú. Mit lehet még tenni?

2022. jún. 11. 08:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/126 A kérdező kommentje:
#39 elfogadom a véleményed, nem pontoztam le senkit. Azt se tudom, hogy kell 😁 20 évesen az ember nem arra gondol hogy milyen lesz egyedülálló anyának lenni. Meg szerintem senki nem úgy vág neki a gyerek vállalásnak. Nem bántam meg őket, és miattunk vagyok. Tehát ha valaki akkor én biztos nem várom remegve a családit. Nagyon nagyon sokszor voltam már padlón, mindig volt utána valahogy. Nem kell bele rúgni az emberbe még jobban.
2022. jún. 11. 10:31
 42/126 A kérdező kommentje:
#42 igen, a suli meg külön órák kiesnek. Meg a tankolás is. Mert homeofficeból fogom csinálni az új munkát. Azért mkndkm, hogy lesz ez jobb is de most padlón vagyok mindenhogy.
2022. jún. 11. 10:32
 43/126 anonim ***** válasza:
31%

42!

Az otthoni etkezes drágább lesz....

2022. jún. 11. 10:34
 44/126 anonim ***** válasza:
21%
60000 rezsi részletesen mi?
2022. jún. 11. 10:35
 45/126 A kérdező kommentje:
#40 nagyon jókat írtál és igazad van. Tudom is ezeket. A ház amiben élünk az ex nevén is van. Ésindig mondja hogy ha kib@szok vele, mehetek amerre látok, a gyerekek meg mennek hozzá. Tehát ezért nem merek lépni. Ki akarom fizetni a házat, aztán őt, hogy ne magyarázon mindig. Szóval nagyon bonyolult ez a gyerektartás dolog. Képes lenne kitenni engem.
2022. jún. 11. 10:35
 46/126 anonim ***** válasza:
28%
45-ös: Már hogy lenne drágább az otthoni étkezés, mint az iskolában????
2022. jún. 11. 10:36
 47/126 A kérdező kommentje:
#45 igen az itthoni étkezés nagyon sok lesz. De tavaly is listát írtam és valamilyen szinten meg tudtuk oldani. Sütöttem sokat meg 2 napra főztem stb
2022. jún. 11. 10:36
 48/126 anonim ***** válasza:
89%

Magánszemélyként nyugodtan "csúsztathatod" a számlák befizetését. Telefon, Tv, internet pár hétig, áram, gáz, víz akár pár hónapig is csúsztatható.

A tanévnek 4 nap múlva, jún.15-én vége, az iskolai kaját nem kell fizetni.

A gyerekeid mennyi idősek?

Arra a 2 hétre amíg munka nélkül voltál kértél álláskeresési járadékot? Jelentkeztél a munkaügyi hivatalba?

2022. jún. 11. 10:39
 49/126 anonim ***** válasza:
64%

"Már hogy lenne drágább az otthoni étkezés, mint az iskolában????"

Hm, ugyan hogy? Nem 300 főre veszi q kérdező az alapanyagot nagyker áron, hanem 3ra kiskereskedelemben, nagy eséllyel a faluban, ahol élnek, jó drágán. Plusz az iskolában a gyerek azt eszi, amit kap, otthon meg unalombol is neki áll enni.

De szerinted nyilván megoldhato ez kevesebb mint havi 25ezerbol, ugye.

2022. jún. 11. 10:43
 50/126 A kérdező kommentje:

#48 a gyerekeknek itthon reggeli, ebéd vacsk kell, meg közte valami. Azt nem hozod ki havi 10-15ből. 500 ft per nap per gyerek...nem elég...

#46 60000 rezsiben: 30000 ebbe benne van a 3 telefonszámla, telefon, internet,tv (itt ahol lakunk nincs olcsobb szolgáltató) villany 8000, gáz 8000, viz 9000 nagyjából kb

2022. jún. 11. 10:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!