Egyedül más hogy oldja meg?
Egyedülálló anyuka vagyok két gyerekkel. Nagyon régóta dolgoztam egy cégnél, bele fáradtam, kiégtem. Váltottam munkahelyet. Idáig se éltünk valami túl jól anyagilag. Mindenük meg van a gyerekeknek és igyekszem őket vinni ide-oda. De hogy magamnak egy rohadt melltartót nem tudok venni....már nem is érdekel. A havi kiadásaim 200 ezer körül vannak. Ebben az ingatlanhitel, rezsi, gyerekek iskolakaja, bérlet, stb. van benne, amiből nem lehet kihagyni semmit. 240ezer fizetésből + családi pótlék + 30ezer gyerektartásból nehezen kihúztam. A fizetés miatt Váltottam munkát, de sajnos bekövetkezett az amitől féltem. Mivel csak fél havi fizetést kaptam, így teljesen meg vagyok lőve. Teljesen minuszba mentem, váratlan kiadásom is volt...kértem pénzt kölcsön anyukámtól, nagy száj huzogálva adott, de minden alkalommal kérdezi, mikor adom már vissza. Szükségem lenne még pénzre, de tőle már nem merek. Többi családi és barátok nem jöhet szóba. Múltkor a nyugdíjas szomszéd nénivel beszéltem, ő felajánlotta, hogy segít, bármennyi kell. Hogy fordulhatok egy "idegenhez" segítségért? A gyerekek apukáját megkértem segítsen, előlegeze meg a gytartást, mert már jhónapba jobban lesz a helyzetem. A válassza az volt, nem az ő dolga. Mondtam fizesse ki legalább a gyerekekre a kötelezőt (kaja, bérlet, magántanár)...neki erre nincs pénze :( van egy párom 5 éve, de nem élünk együtt. Nem túl jó a fizetése, de annyit nem mond, hogy itt van 20ezer, fizesd be amit kell. Inkább mondta menjünk el hétvégére wellnessezni. Nem érti meg, hogy kisebb gondom is nagyobb annál, hogy én most pihengesek, holott rengeteg minden nincs befizetve. Inkább adná ide a wellness pénzt :/ sose voltam ennyire sz@rba. Nem gondoltam, hogy egy fél hónap mhnka kiesés ekkora problémát fog jelenteni. Totál ki vagyok :(
Hiába keresek alkalmi melót, nincs rövidtávú. Mit lehet még tenni?
#50 az lesz most, sakkozás, csúsztatás a számlákkal. A kajájukat le se tudták vonni, szóval nkncs befizetve 2 havi. Mert mindig az aktuális fizetésemből vonták az előzőt. Szóval most 2 havi úszott el...gyerkek 14,15 évesek.
Beszéltem aznap a munkaügyisekkel amint felmkndtam. Azt mondták amint meg kapom a papírjaim mehetek. 2 hétre rá kaptam meg...vissza menőleg meg nem jár, főleg úgy higy már van munkám.
Azért hihetetlen, hogy egy ilyen kérdésnél is felbukkan pár nagy megmondóember. :(
Ha nem szimpatikus a kérdés, minek érzitek úgy, hogy válaszolni kell kötelezően?
Kedves Kérdező!
A helyi Önkormányzatnál van lehetőség sürgős segélyt kérni. Sőt! Rendszeres támogatást is adnak pl. rezsi.. akár teljes összegét.. pl. 3-6 hónapra is igényelheted. Ezek a rendszerek arra vannak kitalálva, hogy az átmeneti nehézségeken átsegítsék az amúgy dolgozó, tisztességes állampolgárokat. !Főleg az egyedülálló anyákat.!
Amiről itt írsz, már mögöttem van. Jó pozícióban lévő, egyedülálló anyaként én is magamra maradtam két kamasz fiúval, a közös bankhitellel + egy ígérettel a volt férjemtől, hogy ha bármilyen kapcsolatom is lenne.. nem kapok többé gyerektartást. Csöpögtette a pénzt, hogy rövid pórázon tartson. (Jelzem részben sikerült)
Ciki odamenni és segélyt kérni. Ciki ott ülni a sorstársak között. Hánytam előtte :D
De velem anno nagyon megértőek és segítőkészek voltak. Egy próbát megér, hidd el! És bármilyen reménytelennek tűnik is most a helyzeted, meg fogod oldani, mert jó anya vagy. <3
Sajnálom, hogy így jártál, kérdező!
A gyerekeid után MINDENKÉPP követelj több gyerektartást! Ne az foglalkoztasson, hogy mit mond a gyökér volt férjed. Úgysem lesz rólad jó véleménye, meg amúgy is ki a bánatot érdekel? Mégis mi a francot képzel, mire elég 30e a mai világban? Semmire! A gyerekeid érdekét nézd, a megfelelő helyen kérj magasabb gyerektartást.
A többiek írtak azért jókat is, pl. plazmaadás.
Felesleges dolgokat soha nem szabad eladományozni, nem vagy milliárdos, adományozzon Pénztáros Lölő meg Zuckerberg.
Tényleg ki kellett volna bírnod hó végéig, hogy teljes fizut kapj, de most már mindegy. Ha többet keresel majd, mindenképpen tegyél félre!
Addig pedig kérj kölcsön nyugodtan, ne érdekeljen, ki húzza a száját, majd megadod és kész.
A közös néven lévő ingatlanból nem tehet ki. Fenyegetőzhet vele, de az van, hogy a gyerekeknek 18 éves korukig joguk van abban az ingatlanban élni az elsődleges gondozójukkal, ahol eletvitelszerűen elnek. Szóval izmozzon csak, nem tud kirakni. Emiatt ne aggódj.
Tehát te fizeted egyedül a hitelt a házon, plusz utana ki kell még őt vásárolni belőle?
Minden tiszteletem mellett, de azoknak jelezném, akik beszólnak egy bajbajutottnak, hogy legyenek óvatosak a magas lóval, mert onnan lehet a legnagyobbat esni.
Ugyanannyi energiabefektetés értelmes, előrevivő választ adni, mint belerúgni a földön fekvőben. Tapasztalatból tudom, hogy az élet során, ez előbbi meghálálja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!