Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül más hogy oldja meg?

Egyedül más hogy oldja meg?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyuka vagyok két gyerekkel. Nagyon régóta dolgoztam egy cégnél, bele fáradtam, kiégtem. Váltottam munkahelyet. Idáig se éltünk valami túl jól anyagilag. Mindenük meg van a gyerekeknek és igyekszem őket vinni ide-oda. De hogy magamnak egy rohadt melltartót nem tudok venni....már nem is érdekel. A havi kiadásaim 200 ezer körül vannak. Ebben az ingatlanhitel, rezsi, gyerekek iskolakaja, bérlet, stb. van benne, amiből nem lehet kihagyni semmit. 240ezer fizetésből + családi pótlék + 30ezer gyerektartásból nehezen kihúztam. A fizetés miatt Váltottam munkát, de sajnos bekövetkezett az amitől féltem. Mivel csak fél havi fizetést kaptam, így teljesen meg vagyok lőve. Teljesen minuszba mentem, váratlan kiadásom is volt...kértem pénzt kölcsön anyukámtól, nagy száj huzogálva adott, de minden alkalommal kérdezi, mikor adom már vissza. Szükségem lenne még pénzre, de tőle már nem merek. Többi családi és barátok nem jöhet szóba. Múltkor a nyugdíjas szomszéd nénivel beszéltem, ő felajánlotta, hogy segít, bármennyi kell. Hogy fordulhatok egy "idegenhez" segítségért? A gyerekek apukáját megkértem segítsen, előlegeze meg a gytartást, mert már jhónapba jobban lesz a helyzetem. A válassza az volt, nem az ő dolga. Mondtam fizesse ki legalább a gyerekekre a kötelezőt (kaja, bérlet, magántanár)...neki erre nincs pénze :( van egy párom 5 éve, de nem élünk együtt. Nem túl jó a fizetése, de annyit nem mond, hogy itt van 20ezer, fizesd be amit kell. Inkább mondta menjünk el hétvégére wellnessezni. Nem érti meg, hogy kisebb gondom is nagyobb annál, hogy én most pihengesek, holott rengeteg minden nincs befizetve. Inkább adná ide a wellness pénzt :/ sose voltam ennyire sz@rba. Nem gondoltam, hogy egy fél hónap mhnka kiesés ekkora problémát fog jelenteni. Totál ki vagyok :(

Hiába keresek alkalmi melót, nincs rövidtávú. Mit lehet még tenni?

2022. jún. 11. 08:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 A kérdező kommentje:

#17 vannak hülye húzásai, de szeretem. Segít, ha tud, de utálok tőle segítséget kérni. Neki sincs sok pénze, most jött egy kis plusz és inkább kettőnkre költené, de ebben nem vagyok partner most. Most a hétvégét együtt töltöttük volna, de mondtam nincs pénzem külön főzni neki. Mert általában neki külön kell főzni és nem eszi amit mi.

Csak a legSOS dolgokra költők már 2-3 hete. De nem is a kaja a probléma, mert azt megoldom. A számlák, kötelező dolgok. Meg kihúzni a hónapot

#18 el vagy teljesen tájolva e téren. Nem szoktam hozzá járni, mert kicsit messze lakik és inkább az üzemanyag pénzt a gyerekeimre költöm.

#19 sajnálom a helyzeted, viszont szerencsére még nem vagyok annyira elkeseredett mint te. Hol olvastad, hogy pénzt kérek? Jézusom, azért annyira nem alacsonyodom le. Inkább veszek fel kölcsönt, mint idegenektől kérjek.

2022. jún. 11. 09:41
 22/126 anonim ***** válasza:
23%
Akkor minek írsz ki ilyen kérdést? Nem tudsz magadtól utána nézni dolgoknak? Érdekes én tudok, pedig gyerekem sincs, csak józan paraszti eszem.
2022. jún. 11. 09:43
 23/126 anonim ***** válasza:
26%
20. 50 kmes körzetben nincs iskola?? Ezt mashol meseld...
2022. jún. 11. 09:47
 24/126 A kérdező kommentje:
#21 az nem megoldás, hogy költözetek be...ott a lakásárak 3x annyi mint amennyiért el tudnám adni ezt. Sőt még csak nem is kertesházba tudok költözni, hanem vmi 80 éves panelba. A gyerekek nem olyan kicsik már. Mennek máshova tanulni, költözni stb. Akkor meg már felesleges be költözni a városba. Mindig is nehéz volt mióta egyedül vagyok, de teljesen jól boldogultunk, hiába egyik napról a másikra éltünk. Most ez a munkahely váltás be tett kicsit. De jobb lesz, csak most nagyon sz@r. Meg tényleg el vagyok kerseredve, hogy nem lehet kire számítani. Anno mondtam a páromnak, hogy csak akkor tudok váltani munkát, hanő 1-2 honapra át vallalja a költségeim egy részét. Biztatott, most meg semmi :/ kicsit haragszom rá ezért, de másrészt mégse az ő feladata megoldani az én problémáimat
2022. jún. 11. 09:47
 25/126 anonim ***** válasza:
13%
80 éves panel, az..... mindenre van kifogásod. Ez meg legyen jó lecke arra, hogy csak magadra számíthatsz.
2022. jún. 11. 09:52
 26/126 anonim ***** válasza:
79%

1) plazmaadás

2) kereset tartásdíj emelésre

3) adj egy pontos listát mire költesz és segítünk az optimalizálásban

2022. jún. 11. 09:53
 27/126 anonim ***** válasza:
40%

Ez nem a párod nem a társad.

Nem igaz hogy ezt nem érzed.

Szerintem adj fel hirdetést hogy takarítást vállalsz, az azonnal fizet, kocsid van oda tudsz utazni, egy vödörbe belepakolsz tisztítószereket.

A másik a konyhai vagy felszolgáló munka. Sok helyen keresnek beugróst.

Futárkodásban nem gondolkodtál?

Szerintem jól keresnek, borravalót is kapnak. Pizza futárnak mennék a helyedben.

Nem beszélve arról hogy valamilyen szinten szabadságot is jelentene, enni is tudnál, adnának hogy vigyél haza mindig. Én amúgy már komolyan elgondolkoztam rajta csak nem olyan jó a tájékozódásom, helyismeretem.

2022. jún. 11. 09:55
 28/126 anonim ***** válasza:
89%
Nem szégyen idegentől segítséget elfogadni. De családsegítő is ott van.
2022. jún. 11. 09:56
 29/126 A kérdező kommentje:

Az ember ki írja a problémáját, talán kis bátorítást, együttérzést vagy csak egy jó szót szeretne hallani és akkor a nagy okosok mindenbe bele kötnek, mintha csak így kitalálnám ezeket, mert unatkozok vagy nem is tudom.

Nem tudom mit vártam ettől a poszttól, de biztos nem pénzbeli segítséget vagy állásajánlatot vagy ajándék házat. Csak kiírtam magamból. Ez a mentalitás, hogy "nekem is szar, neked is az legyen" nagyon elszomorító. Meg ez a kioktatás...

#21 #24 igen van iskola itt tőlünk 2 km-re. De ne hasonlítsuk már össze egy "városi" iskolával. Itt lakok 20 éve. Akik ide jártak iskolába és kikerültek, sajnos iszonyat gyenge tanulók. És ez nem a gyerekek hibája, hanem az iskola ilyen gyenge. Had adjam már meg a gyerekeimnek a lehetőséget normális tanulásra. Meg hanigyis úgyis be kell járnom dolgozni, már nem tök mindegy?

#23 pontosan mire gondolsz? A józan paraszt ész hozott el idáig ahol most vagyok/tartok. És ezt nem a pénzre meg munkára gondolok, hanem az egész életünkre.

2022. jún. 11. 09:58
 30/126 anonim ***** válasza:
66%
Mondjuk én eleve a fél fizetesnél elvesztem. Épeszű ember úgy mond fél, hogy van helyette masik munka. Ha május elsején mondok fél, akkor június 1-en kezdek az új helyen, miután ledolgoztam a 30 napos felmomdasi idot, ergo egy pillanatig nem leszek fizetés nélkül.
2022. jún. 11. 10:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!