Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül más hogy oldja meg?

Egyedül más hogy oldja meg?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyuka vagyok két gyerekkel. Nagyon régóta dolgoztam egy cégnél, bele fáradtam, kiégtem. Váltottam munkahelyet. Idáig se éltünk valami túl jól anyagilag. Mindenük meg van a gyerekeknek és igyekszem őket vinni ide-oda. De hogy magamnak egy rohadt melltartót nem tudok venni....már nem is érdekel. A havi kiadásaim 200 ezer körül vannak. Ebben az ingatlanhitel, rezsi, gyerekek iskolakaja, bérlet, stb. van benne, amiből nem lehet kihagyni semmit. 240ezer fizetésből + családi pótlék + 30ezer gyerektartásból nehezen kihúztam. A fizetés miatt Váltottam munkát, de sajnos bekövetkezett az amitől féltem. Mivel csak fél havi fizetést kaptam, így teljesen meg vagyok lőve. Teljesen minuszba mentem, váratlan kiadásom is volt...kértem pénzt kölcsön anyukámtól, nagy száj huzogálva adott, de minden alkalommal kérdezi, mikor adom már vissza. Szükségem lenne még pénzre, de tőle már nem merek. Többi családi és barátok nem jöhet szóba. Múltkor a nyugdíjas szomszéd nénivel beszéltem, ő felajánlotta, hogy segít, bármennyi kell. Hogy fordulhatok egy "idegenhez" segítségért? A gyerekek apukáját megkértem segítsen, előlegeze meg a gytartást, mert már jhónapba jobban lesz a helyzetem. A válassza az volt, nem az ő dolga. Mondtam fizesse ki legalább a gyerekekre a kötelezőt (kaja, bérlet, magántanár)...neki erre nincs pénze :( van egy párom 5 éve, de nem élünk együtt. Nem túl jó a fizetése, de annyit nem mond, hogy itt van 20ezer, fizesd be amit kell. Inkább mondta menjünk el hétvégére wellnessezni. Nem érti meg, hogy kisebb gondom is nagyobb annál, hogy én most pihengesek, holott rengeteg minden nincs befizetve. Inkább adná ide a wellness pénzt :/ sose voltam ennyire sz@rba. Nem gondoltam, hogy egy fél hónap mhnka kiesés ekkora problémát fog jelenteni. Totál ki vagyok :(

Hiába keresek alkalmi melót, nincs rövidtávú. Mit lehet még tenni?

2022. jún. 11. 08:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/126 anonim ***** válasza:
82%
Kitartás! Hidd el, idővel minden jobb lesz. Erős vagy, meg tudod csinálni! :) Debrecenben is van plazma központ, adj plazmát.
2022. jún. 11. 10:03
 32/126 anonim ***** válasza:
96%
A legjobb út a jövőre nézve, ha beadod a kérelmet a gyerektartás növelésére. És ne foglalkozz azzal, mit szól a gyerekek apja, nem kell ilyen megértőnek lenni vele szemben. A gyerekek jövője a tét. És gondolj bele, hogy napról-napra mennek fel az árak, ez a helyzet állandósulhat nálad. Nem csak a te dolgod eltartani a gyerekeket, hanem az apjának is. Ezt a nevetséges összeget, amit havonta fizet, régen emeltetni kellene. Ne legyél ilyen rohadtul megértő az irányába, a gyerekeidről van szó.
2022. jún. 11. 10:04
 33/126 A kérdező kommentje:

#26 szét néztél mostanában az ingatlanpiacon? Mert én folyamatosan nézem. Az enyémet el tudlm adni 25 milláért. 30+ millió bent egy panel, úgy, hogy még van mit csinálni rajta. És nem 5 szobásról beszélek. 2+1/2 amibe most is lakunk.

#28 hirdetést már feladtam több hete, de sehol senki. Én is nézem, de még pozitív válasz nem jött. Szóval próbálok tenni, de idáig eredménytelenül.

A párkapcsolatom egy külön téma, nagyon nehéz vele is meg nélküle is.

#27 vért nem adhatok :( mint említettem nem merek újat húzni az ex férjemmel, mert félek többel kötöm be

#29 nem rinyálok, hidd el. Mindig van tartásom. De van az a pont ahol már egyszerűen sok ,sok minden

2022. jún. 11. 10:05
 34/126 A kérdező kommentje:
#32 úgy mondtam fel, hogy már biztos volt a másik munka. Csak döntenem kellett, hogy maradok pár hétig munka nélkül vagy csak ősszel tudok felmondani...én addig már nem bírtam volna ki
2022. jún. 11. 10:08
 35/126 A kérdező kommentje:

#33 #34 ♡ köszönöm ♡ ezek ilyenkor jól esnek.

Az apuka, mint írtam nem túl jó fej ,ezért félek attól hogy többet ártok azzal, hogy kérek emelést, mint hagyom a francba az egészet. Mindig megtalálja azt a pontot ahol fáj és inkább élek nyugalomban. Azt mondja mindig, én választottam ezt az utat, hogy szenvedjek meg nyomorba legyek. Holott csak nehéz, és nem nyomor. Mert ha még vele lennék, akkor mindenem meg lenne. Több mint 10 éve elváltunk. Az neki fel se tűnik, hogy azóta se ad több gytartást. Pedig a fizetése 3x annyi lett...

2022. jún. 11. 10:12
 36/126 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos nem tudok segíteni, pedig szeretnék :(
2022. jún. 11. 10:18
 37/126 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem meg ne idegenektől várd a csodát, hanem te menj utána a dolgoknak. Most tényleg mi értelme ezeknek a posztoknak? Nekem is van adósságom, nekem sincs pénzem, mégsem írok ki ilyen kérdést. Gyereket meg úgy kell szülni, hogy egy esetleges válás után se kelljen remegve várni a családi pótlékot akár. Hanem egyedül is el tudd tartani őket segítség nélkül. Pontozd le ezt is akár, a véleményem ez marad.
2022. jún. 11. 10:19
 38/126 anonim ***** válasza:
91%

Tudom, hogy jó szót vársz, de tőlem is most fejmosást fogsz kapni. Bocsi.

Figyelj, csak magadra számíthatsz, ezt megtanultad. Azt is tanuld meg, de marha gyorsan, hogy ne is foglalkozz mással, csak magaddal. Csapj az asztalra, aztán ami jár, azt vedd el! Egyedülálló anya vagy, a jóisten szerelmére, ebben a világban ragadozónak kell lenned!

1. Többen írtuk. Ku.rva gyorsan add be a gyerektartás emelésre a kérelmet! Senki más ne érdekeljen, csak a gyerekeid, azt a pénzt tőlük vonod meg, az nekik jár! Egyből egy picivel több lenne, amivel havonta gazdálkodsz.

2. A pasid szeret. Meg te is őt. Tehát nem akar elveszteni. Akkor miért viselkedsz úgy, mint aki csendben meghúzza magát a sarokban, különben elriasztja? Mondd már meg, hogy Laci, arról volt szó, hogy segítesz anyagilag, bíztattál, hogy váltsak. Most jobban örülnék, ha wellness helyett kifizetnél egy csekket, vagy adnál kölcsön x ezret, mert nekünk most az ételt is nehéz megvenni.

Ha szeret, akkor megérti. Ha hisztizni kezd, akkor szívfájdalom nélkül dobd ki, aztán keress egy normálisat, aki egy nélkülöző családanyával nem főzet kétfele.

3. A szomszédod felajánlotta a segítséget. Fogadd el! Ez csak kölcsön, majd megadod. Cserébe segítesz neki olyanban, amiben tudsz, pl. gyümölcsöt szüretelni, ablakot mosni, stb.

4. Önkormányzat, családsegítő. Menj be, kérdezd meg, kaphatsz-e egyszeri segítséget.

Ne haragudj, de ezzel a mentalitással nem fogsz talpon maradni, ha azt is hagyod elúszni, ami jogosan megillet. Láttál már anyamacskát? A nőstény cinyók mindig jobb egerészek, mint a kandúrok, mert benne van az ösztönében, hogy neki a kölykeit is el kell látni, négy helyett vadászik. A kandúrokat nem izgatja, ha lelép az egér, legfeljebb tücsköznek. Ne mondd már, hogy egy macska jobban megérti, hogy mit jelent egyedülálló anyának lenni! Növessz karmot, fogat, aztán vedd el, ami kell. A gyerekeid apjának TE nem tartozol semmivel, nem hogy százezrekről le is mondj, hogy ne mondjon csúnyát. Ő a múlt, az exed, hát tojd már le! Amúgy is elmond mindennek meg csúnyát gondol rólad a 30 ezer miatt is, ez se tartson vissza! De akkor már inkább legyél havi 80 ezer miatt pénzéhes, nem?

2022. jún. 11. 10:24
 39/126 A kérdező kommentje:

#27 ezek a bevételeim, kiadásaim:

Fizetés 240000

Családi 30000

Gyerektartás 30000

Összesen 300000 a bevételem

Ebből

Gyerekek iskola kaja kb 25000

Rezsi 60000

Tankolás 30000

Lakáshitel, egyéb hitel 140000

Gyerekek külön órák 20000

És akkor ki lehet számolni mennyi marad.

A kaját a suliba nem kapjuk ingyen, mert "magas" a fizetésem.

A rezsibe benne van a telefon, tv, net minden ami a házba tartozik. A tankolás, ha csak a "kötelező" autokázást nézzük...és még nem mentunk sehova máshova.

Lakáshitel az van és kész. Nem tudok mit tenni. Meg egy személyi hitelem van. Sajnos szükség volt rá. Az én saram. A gyerekeknek meg ez az összeg már az az összeg amibe az apjuk bele fizet. Tehát 40 lenne de felesbe fizetjük.

2022. jún. 11. 10:26
 40/126 anonim ***** válasza:
74%
Az iskolának nemsokára vége, így kiesik a suli kaja meg a külön órák is szeptemberig, nem?
2022. jún. 11. 10:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!