Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül más hogy oldja meg?

Egyedül más hogy oldja meg?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyuka vagyok két gyerekkel. Nagyon régóta dolgoztam egy cégnél, bele fáradtam, kiégtem. Váltottam munkahelyet. Idáig se éltünk valami túl jól anyagilag. Mindenük meg van a gyerekeknek és igyekszem őket vinni ide-oda. De hogy magamnak egy rohadt melltartót nem tudok venni....már nem is érdekel. A havi kiadásaim 200 ezer körül vannak. Ebben az ingatlanhitel, rezsi, gyerekek iskolakaja, bérlet, stb. van benne, amiből nem lehet kihagyni semmit. 240ezer fizetésből + családi pótlék + 30ezer gyerektartásból nehezen kihúztam. A fizetés miatt Váltottam munkát, de sajnos bekövetkezett az amitől féltem. Mivel csak fél havi fizetést kaptam, így teljesen meg vagyok lőve. Teljesen minuszba mentem, váratlan kiadásom is volt...kértem pénzt kölcsön anyukámtól, nagy száj huzogálva adott, de minden alkalommal kérdezi, mikor adom már vissza. Szükségem lenne még pénzre, de tőle már nem merek. Többi családi és barátok nem jöhet szóba. Múltkor a nyugdíjas szomszéd nénivel beszéltem, ő felajánlotta, hogy segít, bármennyi kell. Hogy fordulhatok egy "idegenhez" segítségért? A gyerekek apukáját megkértem segítsen, előlegeze meg a gytartást, mert már jhónapba jobban lesz a helyzetem. A válassza az volt, nem az ő dolga. Mondtam fizesse ki legalább a gyerekekre a kötelezőt (kaja, bérlet, magántanár)...neki erre nincs pénze :( van egy párom 5 éve, de nem élünk együtt. Nem túl jó a fizetése, de annyit nem mond, hogy itt van 20ezer, fizesd be amit kell. Inkább mondta menjünk el hétvégére wellnessezni. Nem érti meg, hogy kisebb gondom is nagyobb annál, hogy én most pihengesek, holott rengeteg minden nincs befizetve. Inkább adná ide a wellness pénzt :/ sose voltam ennyire sz@rba. Nem gondoltam, hogy egy fél hónap mhnka kiesés ekkora problémát fog jelenteni. Totál ki vagyok :(

Hiába keresek alkalmi melót, nincs rövidtávú. Mit lehet még tenni?

2022. jún. 11. 08:21
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/126 anonim ***** válasza:
74%

"Igen, közös az ingatlan. De több mint 10 éve kiszállt belőle. Nem fizeti a hitelt. Viszont a felét követeli, sőt azt mondta örüljek hogy nem kér albérletet...nagyon meg tud ijeszteni mert olxan embereket ismer akik simán a javára és ellenem fordítson mindent"

Hogy őszinte legyek, q történet ezen része egyértelműen kamu, ugyanis q válaszát kellett hogy legyen vagyonmegosztas és ott bizony rendelkeztek volna erről is. Olyan nincs, hogy A fizeti a hitelt egyedül, és közben B is tulajdonos.

2022. jún. 11. 12:11
 92/126 anonim ***** válasza:
84%

94. Nek3m is erős3n gyanús ez...

Na meg miből akarja a kerdező kivasarolni a ferje reszét, ha 1 filler megtakarítasa sincs??

Homály...

2022. jún. 11. 12:14
 93/126 anonim ***** válasza:
73%
65. Aznelőbbi kalkulációnál a sqját költsegedkent írtad a különórát...
2022. jún. 11. 12:18
 94/126 anonim ***** válasza:
71%

"Gytartást is ha utal, vele együtt utalja a külön órákra járó pénz felét, gyerektartás címszóval, hogy úgy nézen ki mintha ő 50-60 gytartást utalna. Pedig megkértem már hogy azt külön adja ide."

A kulonora egyreszt nem kötelező, másrészt apukanak se kell fizetnie egy fillért se bele, harmadrészt még ha már megteszi, akkor igen, az is a gyermektartasdij része

2022. jún. 11. 12:21
 95/126 anonim ***** válasza:
20%
Na megérkeztek, akik minden mondatot egyesével elemeznek és kiforgatnak, aztán majd közlik, hogy a kérdés kamu.
2022. jún. 11. 12:26
 96/126 anonim ***** válasza:
31%
Kedves lepontozo, te nyilván tudod, hoyg létezik, hogy nem volt vagyonmegosztas, azért nyomtalanul pirosat. Kifejtenéd, kerlek? Azzal együtt, hogy egy elvileg ,ágában képzett értelmes nő-mert nyilván nem gyári munkás, ha az új munkájában home office-ban dolgozik- hogy képet olyan huyle, hogy hitelt fizessen olyan ingatlan után egyedul, aminek nem ő a kizárólagos tulajdonosa? 94. voltam
2022. jún. 11. 12:27
 97/126 anonim ***** válasza:
28%

97!

Mert nem? Tisztában vagy vele, hogy valamikor vagyonmegosztas van?

2022. jún. 11. 12:28
 98/126 anonim ***** válasza:
7%
Valamikor=valaskor akart lenni
2022. jún. 11. 12:28
 99/126 anonim ***** válasza:
35%
Az oké, hogy kikészültél ezen a munkahelyen, megértem, de ha most a következő helyen azt mondják, nem válsz be mégsem, és el küldenek próbaidő alatt, mit csinálsz?
2022. jún. 11. 12:36
 100/126 anonim ***** válasza:
83%

Ha az előző helyen 240 ezret kaptál, és most duplázol, akkor tulajdonképpen mitől kell félni? Erre a két hétre simán kérj kölcsön pénzt, és fizetés után egyből visszafizeted. Aztán a régi és az új fizetés különbözetét legalább fél évig tedd félre, és szedj össze legalább 1.5 millió Ft vésztartalékot. Utána engedhetsz a gyeplőn, de utána is takarékoskodj, esetleg gyűjts a gyereknek egyetemre, hidd el, olyankor 200-300 ezer Ft is jól jön, pláne, hogy csak egy laptop 200 ezer.

Én megértem, hogy nehéz neked. Amit más is javasolt, a telefon számla. Páromat rábeszéltem, lemondta a 8 ezer Ft-os előfizetését, kártyás lesz, rárak 5-10 ezer Ft-ot, és úgy, hogy nem használja kevesebbet, havi 2000 Ft-ból kijön. Telekomnál 5 gb mobilintetnet 4000 Ft, és addig használod, amíg el nem fogy. Megmondanám a gyerekeknek, hogy ennyi van, és kész, 3 havonta 5-6 ezer Ft, oldják meg. Sőt, neked is. Ha munka miatt sokat kell telefonálni, adjanak céges kártyát.

Szerintem jó irányba haladsz, elhiszem, hogy nehéz egyedül, de szuper anya vagy. Gyerekeid már nem olyan kicsik, ha van valami idénymunka, ők is elmehetnének rá, heti 2x, és a zsebpénz is meg van oldva. :)

2022. jún. 11. 12:38
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!