Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül más hogy oldja meg?

Egyedül más hogy oldja meg?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyuka vagyok két gyerekkel. Nagyon régóta dolgoztam egy cégnél, bele fáradtam, kiégtem. Váltottam munkahelyet. Idáig se éltünk valami túl jól anyagilag. Mindenük meg van a gyerekeknek és igyekszem őket vinni ide-oda. De hogy magamnak egy rohadt melltartót nem tudok venni....már nem is érdekel. A havi kiadásaim 200 ezer körül vannak. Ebben az ingatlanhitel, rezsi, gyerekek iskolakaja, bérlet, stb. van benne, amiből nem lehet kihagyni semmit. 240ezer fizetésből + családi pótlék + 30ezer gyerektartásból nehezen kihúztam. A fizetés miatt Váltottam munkát, de sajnos bekövetkezett az amitől féltem. Mivel csak fél havi fizetést kaptam, így teljesen meg vagyok lőve. Teljesen minuszba mentem, váratlan kiadásom is volt...kértem pénzt kölcsön anyukámtól, nagy száj huzogálva adott, de minden alkalommal kérdezi, mikor adom már vissza. Szükségem lenne még pénzre, de tőle már nem merek. Többi családi és barátok nem jöhet szóba. Múltkor a nyugdíjas szomszéd nénivel beszéltem, ő felajánlotta, hogy segít, bármennyi kell. Hogy fordulhatok egy "idegenhez" segítségért? A gyerekek apukáját megkértem segítsen, előlegeze meg a gytartást, mert már jhónapba jobban lesz a helyzetem. A válassza az volt, nem az ő dolga. Mondtam fizesse ki legalább a gyerekekre a kötelezőt (kaja, bérlet, magántanár)...neki erre nincs pénze :( van egy párom 5 éve, de nem élünk együtt. Nem túl jó a fizetése, de annyit nem mond, hogy itt van 20ezer, fizesd be amit kell. Inkább mondta menjünk el hétvégére wellnessezni. Nem érti meg, hogy kisebb gondom is nagyobb annál, hogy én most pihengesek, holott rengeteg minden nincs befizetve. Inkább adná ide a wellness pénzt :/ sose voltam ennyire sz@rba. Nem gondoltam, hogy egy fél hónap mhnka kiesés ekkora problémát fog jelenteni. Totál ki vagyok :(

Hiába keresek alkalmi melót, nincs rövidtávú. Mit lehet még tenni?

2022. jún. 11. 08:21
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/126 anonim ***** válasza:
17%
Azért nemadnak neked kölcsön mert már ismernek és tudják, hogy soha nem látják viszont azt a pénzt
2022. jún. 11. 12:42
 102/126 luckydog888 ***** válasza:
84%

#94 #95 A bontóper és a vagyonmegosztás két külön témakör (is lehet). A bontóper (válás) nem jár automatikusan a keletkezett közös vagyon jogerős megosztásával.

A házasság felbontásához tehát a vagyon megosztásában nem kell azonnal megállapodni, ez egy külön megegyezés vagy per tárgya lehet.

A kérdező úgy tűnik egy személyben vállal felelősséget a gyermekek biztos lakhatásáért. Ketten tulajdonosai az ingatlannak, de (úgy veszem ki a leírtakból), hogy 10 éve kizárólag ő viseli mind a fenntartással, mind a karbantartással és felújítással járó súlyos költségeket. Tehát az ingatlan értékmegőrzéséről és értéknöveléséről is ő gondoskodik egy személyben. Javaslom, hogy minden ilyen költségről kérjen számlát, bizonylatot és ezeket őrizze meg. Ezek hiányában bizonyító ereje lehet az "előtte" - "utána" képeknek is. Az ingatlan esetleges értékesítésekor ezeket a ráfordításokat a másik fél által "követelt" összegből levonhatja.

2022. jún. 11. 12:47
 103/126 anonim ***** válasza:
19%

Eltünt...

Flexi sztori?

2022. jún. 11. 13:17
 104/126 anonim ***** válasza:
75%

Eddig meg az volt a bajotok, hogy miért nem az ebédet főzi otthon ahelyett, hogy itt válaszolgat...

Az emberek nagy részének van élete és nem a gyk önkéntes rendőreit játszák egész nap, meg nem is azzal töltik az idejüket, hogy belerúgjanak virtuálisan a kérdést kiírokba. Nem ülhet mindenki a számítógép előtt 24/7.

2022. jún. 11. 14:06
 105/126 A kérdező kommentje:

Törtem a saját kiírásomat. Mert nagyon durván tudnak az emberek ítélkezni ismeretlenül. Aztán a karma... végül írtak nekem többen privátban...és nem anyagi segítségről volt szó, csak bátorítottak, kedvesen bíztattak. Aztán gondoltam vissza keresem és még egy utolsót írok. Írtak privátban nekem egy nagyon szépet. Nagyon jól esett tőle. Mert ismeretlenül bátorított, azt mondta jól csinálom, túl leszek rajta, meghallagatott, olvasott a sorok között.

És tényleg igaza van, mert ez egy megoszto dolog. 1-2 órán belül rengeteget hozzászólás volt. És két táborra oszlik. Aki sz@rban van és megérti amit írtam, illetve aki nem meri vállalni. És azok akik sz@rban van, de a "ha nekem rossz, neki is az legyen" mentalitást valkják.

Azokról nem is beszélve, hogy úgy mondanak véleményt, hogy talán még macskájuk sincs, nemhigy gyerek. Vagy akiket apa eltart, majd az ilyen rosszul indulatu embereket ott hagyják egy kedves nőért és majd pislognak, mert azt se tudják mit kezdjenek egyedül. TISZTELET A KIVÉTEL!!!!

A segítő hozzászólásokat köszönöm és minden jót kívánok ❤

Aki fröcsög, rossz indulatot köpköd magából vagy ítél és vádol és kamunak hiszi...hát csak nehogy vissza nyaljon a fagyi. Mert sose tudja az ember mikor mi történik vele.

És amúgy az éved kész volt már, mert 5kor keltem, higy mire felkelnek, tudjak velük foglalkozni. Éppen egy xbox verenyen vagyunk túl a "kölykeimmel"

2022. jún. 11. 14:26
 106/126 anonim ***** válasza:
18%

Nem érti meg, hogy kisebb gondom is nagyobb annál, hogy én most pihengesek, holott rengeteg minden nincs befizetve. Inkább adná ide a wellness pénzt :/ sose voltam ennyire sz@rba.

Miért adná? Te mennyi pénzt adsz neki havonta? Nehogy már te legyél felháborodva. Ilyen kis fizetésből jó nagy bátorság volt hitelt felvenni

2022. jún. 11. 14:48
 107/126 A kérdező kommentje:
Én IS segítettem neki már nem egyszer. Mikor jol ment neki, ő adott, mikor én tudtam, akkor én adtam. Volt ő is sz@rban. Mikor bejött egy nagyobb összeg nekem, kifizetem a 400ezres tartozását. Mikor jol ment neki, akkor ő fizette a dolgaim. Ez egy ide-oda dolog úgy gondolom.
2022. jún. 11. 14:57
 108/126 anonim ***** válasza:
7%
Kilences, persze, az általad “C típusúnak” nevezettek a hibásak, akik az ezermilliárdokat verik el, na ők tuti nem. Aljas, szégyenteljes dolog a rasszista kommented!
2022. jún. 11. 17:15
 109/126 anonim ***** válasza:
20%
Csak krvának ne állj!
2022. jún. 11. 17:57
 110/126 anonim ***** válasza:
18%
Pénz abban is van ha valaki birja.
2022. jún. 11. 18:52
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!