Miért “normális” nem szeretni a gyerekeket?
Tegnap feltett itt valaki egy kérdést, hogy a nővére utálja a gyerekeket mindig is utálta és a kérdező 14 hónapos gyermekére is fintorog, láthatóan minden baja van ha feljön a téma a kis unokahugáról vagy ha a közelében van a gyermek.
Nem provokáló a kérdésem, csak előzményként írtam le a fentieket.
Tényleg érdekel, hogy ez mióta egy normális hozzáállás a gyermekekhez?
Mitől alakul ki ez embereknél?
Konkrétan a kérdés alatt aki nem azt írta, hogy fogadja el a kérdező, hogy a nővére nem bírja a gyerekeket vagy esetleg le merte írni hogy a gyerekekkel semmi baj nincs annak törlődött a válasza annyira lepontozták. Szinte csak olyan kommentek vannak akik szerint ez teljesen normális,sőt ők is utálják a gyerekeket és majdhogynem büszkék is rá.
Az eredeti kérdés a “testvér kapcsolatok” kategóriában található.
Az a baj, hogy naponta nem csak 1 gyerekkel találkozol, akinek épp rossz napja van. Rossz napja van egynek a boltban, egy másiknak a postán, a harmadiknak a patikában, a negyediknek az utcán, az ötödiknek a buszon, és egy normális napod nincs, mert valahol mindig vonyít egy gyerek.
Az én ingerküszöböm ettől lesz alacsony. Bárcsak látnék olyan felnőttet, aki nevel, fizetnék neki egy kávét.
En pl azert utalom a tesom gyereket, mert alapjaraton nem szeretem a gyerekeket,nem talalom oket sem aranyosnal sem szepnek, 4 eve pedig konkretan a sajat csaladomhoz is utalok miatta hazajarni a vasarnapi ebedekre. Egy kva tanyer levest nem lehet megenni tole, 4 eve folyamatosan hisztizik/sir/uvolt, es MINDIG van kifogas, ha eppen felkelt akkor azert van oka sirni, mert nyilvan ebredes utan nyugos, ha aludnia kell, akkor meg azert. De ilyen nevetseges indokol, hogy haat igen, 3 ora mulva aludnia kell, ezert sir meg nyugos, vagy csak eppen "megint" rossz napja van.A sajat anyja nem tud tole enni, szo szerint 4. eve, hogy nem tudunk attol a sz$rzsaktol mind a hatan egyszerre enni, van, amikor azert visit, mert neki nem jo a gyerek kes, nem erti meg, hogy az elessel nem ehet, van, amikor nem az anyja oleben akar ulni, hanem egyedul, aztan ha atrakjak a szekre akkor meg azert visong, hogy megis az anyja oleben akar enni. De amikor eszik abban sincs koszonet, kezzel nyul bele a kajaba, csamcsog, folyik ki a szajam a kaja, tiszta nyal minden, nekem meg a belem kifordul az asztal tulso vegen tole.
Amiota megvan azota beszelgetni sem lehet tole normalisam, mert MINDIG CSAK O A TEMA, akar a tesomekkal, akar apamekkal akar a nagyszuleimmel beszelgetek, masrol sem tudnak dumalni es kozben ilyen magas hangon gagyoknak akkor is, ha csak rola van szo.
Mondd mar meg nekem, hogy ezek utan mit szeressek rajta?
Kérdező, én is meglepődtem, hogy ennyi rengeteg ember kommentelt ide hogy mennyire gyűlölik a gyerekeket. kgyűlöletről.
Szerintem nagyjából két oka van ennek a társadalmi hozzáállásnak:
1. Mostanában kezd elfogafódottá lenni az, hogy valaki nyíltan vállalja és hirdesse, hogy ő nem akar gyereket. Ez szerintem alapvetően a fogyasztói társadalom terméke, sokan akadályt látnak a gyerekben, hogy megvalósítság önmagukat, sokaknak túl nagy felelősség a gyerek, ahhoz, hogy gondoskodjanak róla. Nyiss ki egy online női magazint vagy a mainstream sajtót, és másról sem találsz cikkeket, hogy milyen iszonytosan nehéz a gyereknevelés, mekkora hatalmas áldozatot kell hozni, és milyen borzalmas lemondásokkal jár. Ez anyáink és nagyanyáink korában is így volt, sőt, sokkal inkább így volt, mivel nem volt eldobható pelenka, meg mosógép, de ők mégsem panaszkodtak, csak csinálták. Manapság panaszkodni is divatos.
2. A liberális gyereknevelési elvek elterjedésével sok gyerek gyakorlatilag egy kis zsarnok szörnyeteg, mégpedig azért, mert a szülei soha nem mernek nemet mondani neki, mert akkor "korlátoznák a fejlődésben". Az ilyenek lesznek a üvöltő, követelőző kis hisztigépek, akikel mindenki utál egy társaságban lenni - még én is, pedig 3 gyerekem van.
Sajnos manapság egyáltalán nem népszerű az az elv. hogy a gyereknek kell alkalmazkodnia a felnőttekhez, és nem a felnőtteknek a gyerekekhez. Az én gyerekeim fegyelmezettek, nem hisztiznek, társaságban csendesek, udvariasak, mert így vannak nevelve.
Egyébként szerintem nem kell nagyon aggódni az ilyen eszmék miatt. Én csak röhögok, amikor ilyeneket olvasok, hogy XY azt nyilatkozza, hogy ő a környezetvédelem miatt nem vállal gyereket, aztán SUV-val jár a városban, 300 m2-es háza van és minden évebn 3x megy egzotikus vakációra repülövel.
Kifogás mindig van, hogy miért nem akarok gyereket, de ezek végső soron majdnem mind a kényelemre vezethetőek vissza.
Ez a viselkedéstípus, eszmeiség szükségszerűen kihal már ezzel generációval, és emberekkel, akik ezt hangoztatják, mint minden olyan viselkedéstípus avgy eszme, amely a termékenységet csökkenti.
85.
Ja tényleg szaporodjunk csak még többen, mert kihalás szelén vagyunk LoL
Nem tudom, hogy feltűnt e, de túlnépesedett a föld, pontosan a hozzád hasonlók mentalitása miatt akiknek élete célja a szaporodás és véletlenül sem azt látják felelőtlennek,önzőnek akinek van 8 purdéja, hanem azt aki nem a szaporodási ösztöneinek él.
Amugy meg mindig lesz olyan aki nem akar gyereket, csak kevesebban lesznek azoknál akik meg igen.
És akkor mi van, ha valaki az egyetlen életét szeretné úgy élni, ahogy NEKI megfelel és nem úgy, ahogy mások elvárják?! Semmiféle "kifogás, mentség, érv" nem kell arra, hogy valaki miért nem akar gyereket, ugyanis a gyerekvállalás abszolút magánügy, senkinek semmi köze hozzá. Csak azért mert 70 évvel ezelőtt öreganyáink is ugyanezt csinálták, nekünk is kötelező jelleggel ugyanezt kell csinálni?? Jajj nekik is nehéz meg szar volt, legyen nekem is az, tök jó buli. Nem is értem de tényleg. Arról ne is beszéljünk, hogy akkoriban a nőknek kuss volt a nevuk és az volt a feladatuk hogy gyerek szüljenek, neveljenek és vezessék a háztartást. Nem volt választása, hogy de hát ő nem akar, mert kinézték, meg mégis hogy kepzeli. Ja és megnyugtatlak, már akkor is sokan szenvedtek a gyerekneveléstől és panaszkodtak is egymás között, csak nem volt még internet meg egyéb platform, ahol ennek nyíltan is hangot tudták volna adni!
Szerencsére az az idő már elmúlt, az idővel pedig előre felé kéne haladni és nem vissza!
Mindenki úgy el, ahogy akar. Gyereke vállalni pedig véletlenül sem kötelező, mint ahogy szeretni sem kell őket. Tartsuk már tiszteletben egymás nézeteit b*asszus.
Amúgy már most túlnépesedés van, lehet újat mondok de a Föld forrásai is végesek ám, egy idő után már nem fogja tudni kitermelni ennyi embernek az élelmet stb-t, de hát nem számít ugye, mert azok a fránya ösztönök, meg hát szülni kell y mert az úgy "jó". 😒🤷🏼
" a gyerekvállalás abszolút magánügy, senkinek semmi köze hozzá."
Ez így van, viszont akkor nem értem, miért bírálod a másik oldalt? A gyerekvállalóknak is magánügyük.
Sztem alapvetően tiszteletben tartanák az emberek, csak tényleg sokszor hülye indokokkal jönnek. Amit a 85-ös ír a trópusi utazásokról az teljesen valid. Hányan előadják ezt, hogy védik a Földet, meg hogy ők másokkal ellentétben képesek felelősséget vállalni. Aha, persze a szabad élet, az utazások, a kutyatartás, meg társai nem hagynak nagy ökológiai lábnyomot, dehogy... :)
Nekem semmi bajom a gyerektelenekkel, de amikor ideologizálják a döntésüket, mindezt úgy, hogy rossz színben tüntetik fel azokat akik viszont gyereket vállalnak, az nekem nem teszi őket túl szimpatikussá. Egyszerűbb lenne azt mondani, hogy így döntöttem és kész, az okok nem tartoznak senkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!