Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért “normális” nem szeretni...

Miért “normális” nem szeretni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Tegnap feltett itt valaki egy kérdést, hogy a nővére utálja a gyerekeket mindig is utálta és a kérdező 14 hónapos gyermekére is fintorog, láthatóan minden baja van ha feljön a téma a kis unokahugáról vagy ha a közelében van a gyermek.

Nem provokáló a kérdésem, csak előzményként írtam le a fentieket.

Tényleg érdekel, hogy ez mióta egy normális hozzáállás a gyermekekhez?

Mitől alakul ki ez embereknél?

Konkrétan a kérdés alatt aki nem azt írta, hogy fogadja el a kérdező, hogy a nővére nem bírja a gyerekeket vagy esetleg le merte írni hogy a gyerekekkel semmi baj nincs annak törlődött a válasza annyira lepontozták. Szinte csak olyan kommentek vannak akik szerint ez teljesen normális,sőt ők is utálják a gyerekeket és majdhogynem büszkék is rá.

Az eredeti kérdés a “testvér kapcsolatok” kategóriában található.

2020. júl. 21. 12:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/109 anonim válasza:
96%

Le leszek pontozva, de szeretnék konkrétumot írni neked, mert elhiszem hogy aki szereti a gyerekeket annak nehéz elképzelni az ellenkezőjét.

Én azért nem szeretem a gyerekeket, mert megtestesítik azokat az emberi tulajdonságokat amiket nem szeretek, sőt utálok.

Ha egy felnőtt viselkedne úgy mint egy átlag gyerek, te sem kedvelnéd.

Hisztisek, hangosak, akaratosak, önzőek, értetlenek, türelmetlenek, önfejűek és életképtelenek, ami persze egy gyereknél normális. De engem ez nagyon idegesít. Plusz mindig ragadnak.

És tudom, hogy nem az összes gyerek ilyen, de szerintem a legtöbbre igaz valamelyik abból amit felsoroltam.

A rokonok gyerekeivel sem tudok eljátszani, nem maradnék velük szívesen kettesben. Nem tudom hogy kell egy gyerekkel foglalkozni, nem találok egy taknyos, szipogó gyereket aranyosnak, gügyögni sem tudok.

Az embereket szeretem. Ha majd nagyobbak lesznek szerintem jóban leszünk, mert addigra kinőnek ezekből.

2020. júl. 21. 14:19
 42/109 anonim ***** válasza:
94%

Én azt nem értem, hogy aki szereti a gyerekeket, azokkal senki nem foglalkozik, az tök szuper, ellenben ha valaki el merészeli mondani, hogy ő biza nem csípi őket, egyből nekiesnek, hogy miféle ember nem szereti a gyerekeket, mert hát őket szeretni kell, mert hát ők gyerekek és hát izééé...szeretni kell, mert "csak". Mi a feszkes fenéért nem lehet elfogadni és tiszteletben tartani, hogy NEM mindenki rajong a kölkökért. Ahogy sokan nem szeretik a kutyákat/macskákat, holott őket is az állattartók többsége igen is családtagnak tartja, akkor a gyerekeket miért kéne kötelező jelleggel szeretni?

Nektek talán jól esne, ha valaki tukmálná rátok a kutyáját, úgy hogy ti magatok nem szeretitek és nem akartok egyet sem a közvetlen közéletekben tudni? Jaaa nem, azt el kell fogadni, hogy te nem szereted, sőt sokan még azt is elvárják, hogyha látogatóba megy egy kutyás barathoz/rokonhoz, akkor azok zárják el addig valahova a kutyát és sokan ezzel teljesen egyértenek, mert hát mégis csak vendeg es szegényke nem tehet arról, hogy nem szereti őket.

Én sem szeretem a gyerekeket és pont letojom ez kinek tetszik vagy kinek nem. Idegesítenek, nincs hozzájuk türelmem, nem bírom elviselni a vinnyogásukat, hisztijüket, sem semmi mást és csak azért mert a testvérem gyerekéről van szó, még nem fognak hirtelen, varázsütésre 180 fokos fordulatot venni az érzéseim. A szóban forgó testvér MEGPRÓBÁL nem fintorogni, óczkodni az unokahúgától, de ha egyszer valaki nem szeret valamit, nem tudja maximálisan elrejteni az érzéseit, akaratlanul is jelét adhatja egy kisebb grimasszal, hogy baromira kényelmetlen és kellemetlen számára a szitu, ez van. Meg ne kövezzük már rögtön az embert, amiatt mert nem szeret valamit/valakit. Vagy ti talán minden egyes embert kedveltek ezen a földön? Visszatérve a kutyád példára, ha valaki irtózik tőlük, az nem tudja teljesen elrejteni, hiába is próbálkozik vele, de tudjátok mit? Nem is kell! Mi a fene értelme van annak, hogy megpróbálsz ráerőszakolni valami olyasmit a tulajdon tesódra, amitől tudod hogy a víz kiveri? De most őszintén??

2020. júl. 21. 14:22
 43/109 A kérdező kommentje:
Mindig is tudtam, hogy tele a Föld beteg, abberált, abnormális “””emberekkel””” :)
2020. júl. 21. 14:26
 44/109 anonim ***** válasza:
8%

#41 leírta, sokan miért nem tudják elviseli őket.

"Én azért nem szeretem a gyerekeket, mert megtestesítik azokat az emberi tulajdonságokat amiket nem szeretek, sőt utálok.

Ha egy felnőtt viselkedne úgy mint egy átlag gyerek, te sem kedvelnéd."

Felnőtthöz hasonlítják őket. Minden korosztálynak megvan a jó és rossz tulajdonságai.

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy utálod az öregeket, mert lassan mozognak. Ők öregek, fáj ez-az, ha akar sem tud gyorsabban mozogni.

A gyerek sem fog felnőttként viselkedni, mert az agya még nem érett meg rá. Tehát, ha akarna sem tudna.

2020. júl. 21. 14:32
 45/109 anonim ***** válasza:
0%

Azt a kerdest nem lattam, de nem tartom nor.alisnak a gyerekutalatot vagy teljes elutasitast.

Persze ez egy annyira soktenyezos dolog, hogy nagyon nehez altalanositani. Nagyban fugg a "gyerek" koratol. A kisgyerekeknel is mas ha ujszulott/csecsemo/2 eves dackorszakos elkenyeztetett 4 eves vagy mar egy viszonylag ertelmes 10-11 evesrol vagy kiskamaszrol vagy kamaszrol van szo.

En a kamaszokat utalom. Az elkenyeztetett gyerekeket ki nem allhatom. Neha a sajatomtol is falra maszok, de alapvetoen akarkinek a gyereket ram soznak, akkor nyitottan es szeretettel fordulnek fele. Az egeszen pici babak meg egyszeruen azert edesek, mert nelkulunk eletben se maradnanak es teljes mertekben rank szorulnak es hogyan tudna barki is egy amugy eletkeptelen sajat fajbelijet halalra itelni.

Jo persze ha van anyja gondozza az ugyebar ez a mai mentalitas meg egy csaladon belul is.

Alapbol azt gondolom ha szukebb vagy kicsivel tagabb csladon belul van gyerek akkor ha nem is kell szeressuk megis elvezzen elonyt mas gyerekkel szemben hiszen a genetikai allomanyunk egy resze kozos a mi genjeink egy reszet viszi tovabb es ez az egesznek a lenyege. Igaz emberek vagyunk es mar ezt nem tartjuk fontosnak de meg 2 generacioval ezelott is fontos volt.

Nagyszuleink szeritn a szomszed gyereke idegesito rossz gyerek akire rakiabaltak, sajat unokaik meg hiaba kiabaltak es rosszalkodtak ugya ugy megiscsak a mienk sokkal jobbak a szomszedjaikenal...hihi. na ugyanez az unokahugokkal...ha arra kell fel orat vigyazni aznyugodtan legyen oke...mig a szomszed hasonlo koruja meg ne legyen radsozva.

A mi eletkorunktol es elethelyzetunktol is fugg epp sszeretjuk e a gyerekeket. Oregek magas osztrogen szintje miatt juj de cuki kisgyerek fiataloknal hu de idegesito kisgyerek...hiszen o meg parkeresessel es az azt kovezo sajat genetiaki anyag atorokitesevel van elfoglalva. Egy mar gyakorlo anyuka valoszinuleg gyerekkedvelobb, megertobb mint egy mar vegre a nagykamasz gyerekeit otthonrol kirugdoso megfaradt 50-es vagy a 18 eves akinek a kishugat kellett 10 even at pesztralnia az anyja hanyagsaga miatt.

Tehat csalason belul annyira nem normalis nem szeretni, de amugy mindenfele magyarazattal mindenki tudna szolgalni...

2020. júl. 21. 14:36
 46/109 anonim ***** válasza:
81%

Mindig is tudtam, hogy tele a Föld beteg, abberált, abnormális “””emberekkel””” :)

Pontosan, köztük például te és a végtelenül gusztustalan, hányingert rosszindulatú, proli fajtád, akiben kerek 0 empátia van másik érzései elfogadása iránt! Attól lesz valaki abberalt meg abnormális, mert nem szereti a kölyköket? Ez igen, ezt mennyi ésszel sikerült megállapítanod? Szánalmas vagy, felteszel egy kérdést, majd amikor kapsz millió és egy indokot a miertekre, nekiállsz szidkozódni és személyeskedni. Ez csak a te szegénységi bizonyítványod, ja és nehogy elhidd, hogy ezzel a tömény rosszindulattal te akárcsak egyetlen egy fokkal is jobb vagy itt bárkitől, mert nem! :)

2020. júl. 21. 14:37
 47/109 anonim ***** válasza:
92%
...megy a civakodás. Már írtam korábban, hogy ez egy nagy sz@r. Gyertek inkább ti is hullámos papagájos kérdésekre válaszolni.
2020. júl. 21. 14:39
 48/109 anonim ***** válasza:
7%
42, lelked rajta, de később, ha esetleg felnő az a gyerek, aki a családtagod, hogy fogod neki megmagyarázni, hogy eddig a víz kivert tőle, amit minden egyes porcikájával érzett, most meg gyere, most már beszélhetünk mert megütöd az elvárásaim szintjét? Ezt hogy lehet lekommunikálni?
2020. júl. 21. 14:40
 49/109 anonim ***** válasza:
95%
Mi a normális? A hetero? A meleg? A gyerekimádó? A gyereket nem szerető? Mindenki azt szeret, amit/akit akar.
2020. júl. 21. 14:44
 50/109 anonim ***** válasza:
90%

Na csak bemutatkozott a kérdező is. Képtelen elfogadni és tiszteletben tartani, hogy mások nem feltétlen ugyanazt szeretik, mint ő, ezért mindenféle érv és indok felsorolása után is csak annyira futotta, hogy mindenféle trágár jelzőt aggatott azokra, akik eltérő véleményen vannak mint ő. Intelligencia lvl 999. Ilyen gyomorforgató stílussal még a lába nyomába sem érhetsz egyik gyereket nem szerető kommentelőnek sem. Csak a tisztán látás végett. ;)

Amúgy nem értem miért kéne később bármit is lekommunikálni az addigra felnőtt gyerekkel?! Miért tartozol bárkinek is magyarázattal arról, hogy kit és mit szeretsz vagy nem szeretsz? Felnőtt értelmes ember, mondom értelmes, nem olyan mint a kérdező, képes felfogni, sőt elfogadni hogy vannak emberek akik nem szeretik a: kutyákat, tökfőzeléket, gyerekeket, bizonyos tulajdonságú embereket stb stb. Aki ezen fennakad, azzal kár foglalkozni.

2020. júl. 21. 14:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!