Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért “normális” nem szeretni...

Miért “normális” nem szeretni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Tegnap feltett itt valaki egy kérdést, hogy a nővére utálja a gyerekeket mindig is utálta és a kérdező 14 hónapos gyermekére is fintorog, láthatóan minden baja van ha feljön a téma a kis unokahugáról vagy ha a közelében van a gyermek.

Nem provokáló a kérdésem, csak előzményként írtam le a fentieket.

Tényleg érdekel, hogy ez mióta egy normális hozzáállás a gyermekekhez?

Mitől alakul ki ez embereknél?

Konkrétan a kérdés alatt aki nem azt írta, hogy fogadja el a kérdező, hogy a nővére nem bírja a gyerekeket vagy esetleg le merte írni hogy a gyerekekkel semmi baj nincs annak törlődött a válasza annyira lepontozták. Szinte csak olyan kommentek vannak akik szerint ez teljesen normális,sőt ők is utálják a gyerekeket és majdhogynem büszkék is rá.

Az eredeti kérdés a “testvér kapcsolatok” kategóriában található.

2020. júl. 21. 12:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/109 A kérdező kommentje:
Normális választ senki nem tud adni egyébként. Hogy ezért meg ezért utálom. Ilyenek hogy sírás meg stb pedig nem relevánsak számomra.
2020. júl. 21. 13:03
 12/109 anonim ***** válasza:
100%
De a közömbös ez. Nem szereti, nem utálja. Akkor megválaszoltad a kérdésed.
2020. júl. 21. 13:04
 13/109 anonim ***** válasza:
33%

Van egy határ ameddig ez megérthető. Ha valaki nem szereti a gyerekeket azt megértem,nem kötelező szeretni őket.

De tényleg van egy olyan határ és ha azt átlépi valaki az már nem normális.

Például a Gyermekmentes Övezet Facebook oldal valami brutális. Nem,nem azért brutális,mert csak szimplán nem szeretik a gyerekeket,hanem azért mert már a szó szoros értelemben gyűlölik a gyerekeket. Már szinte azokat is utálák,akiknek van/lesz gyerekük.

2020. júl. 21. 13:04
 14/109 anonim ***** válasza:
92%

"Ilyenek hogy sírás meg stb pedig nem relevánsak számomra."

Bocsánat, őfelsége, hogy Önnek nem felelnek meg a válaszok, ennek ellenére a válaszolóknak ezek az indokaik, ha megengedi, kérem alássan.

2020. júl. 21. 13:05
 15/109 anonim válasza:
21%

Érdekes, én szeretem a kisgyerekeket/gyerekeket... Mondjuk aki nem szereti őket,az majd nem megy óvónőnek :b

Egyébként a gyerekek is nem kinden személyhez "vonzódnak",van olyan felnőtt,vagy kamasz,aki leül a játszótéren,vagy valahol,ahol vannak kisgyerekek, és odamennek hozzá. Van akit viszont messze elkerülnek,talán a kisugárzása miatt.

Szóval amiatt nem kéne utálni egy gyereket,mert az "csak gyerek",esetleg a személyisége miatt lehet nem kedvelni.

Nem tudom sajnos,ez mitől alakulhatott ki az unokahúgos kérdező nővérében ez a kollekvív utálat a gyerekek felé ...Talán picit irigységből, de az nem is olyan irigység,hanem inkább az illető vissza akar menni abba a korba,ahol még nem nagyon voltak gondjai ...De ez csak egy feltételezés,sajnos tényleg nem tudom mitől lehet :(

2020. júl. 21. 13:06
 16/109 anonim ***** válasza:
24%

Én azért nem értem a gyerekeket utáló embereket, mert egyszer ők is voltak gyerekek, ha ugyanezt bánásmódot kapták volna ők is, akkor milyen felnőttekké váltak volna?

A gyerek az ugyanolyan ember, mint egy felnőtt, csak kicsi, de egyszer lehet, hogy a fodrászod, a beosztottad vagy a pincér lesz, aki olyan kedvesen kiszolgál téged. Szóval egyszerűen ez az alapja a társadalomnak, azzal összehasonlítani, hogy a macskákat is sokan utálják, hát nem tudom... mikor öreg leszel, egy macska vagy egy ex-gyerek felnőtt ember vakarjon ki az ürülékedből?

2020. júl. 21. 13:09
 17/109 anonim ***** válasza:
93%

"Normális választ senki nem tud adni egyébként. Hogy ezért meg ezért utálom"

(én:)

"Én sem szeretem a kisgyerekeket, kellemetlenül érzem magam a közelükben."

Remélem neked is írt Jani a Hegyről, hogy kérjél bocsánatot, mert hazudozol.

2020. júl. 21. 13:10
 18/109 anonim ***** válasza:
12%

14-es vagyok.

Akik lepontoztak,megtudnák mondani,hogy miért?

2020. júl. 21. 13:11
 19/109 anonim ***** válasza:
23%

Akkor ide is kommentelek, ha már rámverték, hogy én írtam ki a kérdést :D

Teljesen oké, ha valaki nem szereti a gyerekeket, van ilyen. Az nem oké, ha ok nélkül gyűlöli, de ez kb mindenre elmondható, ott az illetővel gondok vannak, nincs rendben a lelke, pszihéje.

Viszont a szóban forgó gyerek, nem csak egy gyerek, hanem A testvérének A gyereke. Családtag, teljesen más minőség, mint egy random gyerek az utcán. Nekem spec ezt nem sikerül felfogni, hogy előre utálja az unokahúgát, pedig semmit nem csinált. Egy életre tönkreteszi így a köztük lévő kapcsolatot, még ha később kaparna is, hogy helyrehozza, valósznűleg nem fogja tudni. Ha közömbös lenne, nem is lenne baj, de eltolja, fintorog, nem lehet a jelenlétében róla bezsélni. Ez a szomorú.

20/109 anonim ***** válasza:
93%

"Én azért nem értem a gyerekeket utáló embereket, mert egyszer ők is voltak gyerekek, ha ugyanezt bánásmódot kapták volna ők is, akkor milyen felnőttekké váltak volna?"

Az, hogy én kellemetlenül érzem magam, ezért próbálom kerülni a gyereket, szerinted mennyire hat a lelkivilágára, főleg úgy, hogy fel sem fogja, mi történik?

Dajkálják elegen helyettem is, megkapja a törődést, ne aggódj.

Nyilván azért, mert kényelmetlen helyzetbe kerülök, nem rúgom fel a gyereket, és gyanítom, a többi válaszoló sem teszi ezt!

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!