Nagyon bunkó vagyok amiért ennyire kiakadtam?
nem olvastam végig ezt a rengetek választ, de szerintem igen alpári volt a stílusod, akár igazad van akár nem. Ha 12 évesen így beszélszk, milyen felnőtt lesz belőled???
1000Ft-ból azért kiváncsi lennék hogy milyen strandra tudsz menni.. Pl a Dagály strandra 2300 ft a jegy....
Végigolvastam az egészet. Amit én látok: egy kislány kitünő tanuló, segít otthon (takarítás, postán csekk-feladás, stb.). Amiben él: reggel felkel éhesen, reggeli nincs, majd csak ebéd lesz, közben "anyuka" az ő egyetlen, a mamájától nyárra kapott 1000 forintjából 800,-Ft-ot elemel, vesz egy darab kenyeret és cigit. Még mindig nem eteti meg a lányt, vár ebédig - gondolom, közben már vígan pöfékel -, majd, amikor a kislány kifakad, hogy hol a pénze (mellesleg a tesónak szánt, bár kétségkívül alpári stílusban), gyorsan felképeli, a lopást pedig a reggeliért való "nyafogással" indokolja.
A figyelmes olvasónak az is feltűnhetett, hogy kislánynak a kitűnő bizonyítványáért kapott könyvét is pénzzé tették már.
Emberek!
Belegondoltatok, hogy mennyi keserűség lehet ebben a kicsi, alig 13 éves lánykában??? Mi az, hogy eladják az ajándék könyvét??? Mi az, hogy nincs reggeli (de cigi bezzeg van?)??? Mi az, hogy a mamájától kapott pénzen cigit vesznek (egyszerűen nem érdekel az a darab kenyér, mert nyilvánvalóan alibi, nem a gyereknek vette, különben miért nem kínálta meg rögtön, hiszen tudta, hogy éhes szegény?)???
Ez nem normális! Egy ilyen helyzetbe bármelyikünk felnőtt fejjel is beleőrülne, őt mégis a kisgyerek lelkével még jobban bántjátok néhányan? Hát nem elég keserű a kis élete? Őszintén: milyen gyerekkor az ilyen?!
Abszolút nem értek egyet a kifakadása hangnemével, stílusával, DE: megértem! Elkeseredett, megkeseredett - szörnyű jelző egy ilyen fiatal gyerekre... És mindennek tetejébe most nem kapja vissza a pénzét. Én sem tennék soha ilyet a gyerekemmel. Volt már, hogy csak néhány tojás volt itthon, meg a szokásos liszt, cukor, olaj, stb. Eszembe sem jutott azt mondani, hogy nincs reggeli, mire a gyerek felébredt, kész volt a palacsinta (vizzel, mert tejünk sem volt hóvégén, pedig nem iszunk, nem cigizünk), és vígan megreggeliztük a palacsintát fahéjjas cukorral és teával, még örült is a különleges reggelinek. És tudjátok mit? Igenis, tökéletes anyának tartom magamat, mert bármilyen nehéz is néha, az nem a gyerekre tartozik. Egy gyerek nem lehet éhes! Ha kap egy könyvet, azt senkinek nincs joga elvenni tőle és eladni! És ha a kisnyugdíjas nagymamája ad neki egy ezrest a nyárra, akkor senkinek, semmilyen indokkal nincs joga azt elvenni tőle (max. kölcsönkérni, de semmiképpen sem cigire költeni)!
A sok szentfazék ájtatossága miatt ment föl a vérnyomásom. Mrs.Bundy elfelejtett reggeliről gondoskodni a gyerekének, de nem felejtette el ellopni az éhes gyerek pénzét, amit cigire gyorsan el is költött. Mit lehetne reggelizni?Semmit, majd ebéd lesz, addig a gyomor egye a falát. Ez a nőnek nem nevezhető lény lop, hazudik, rendetlen és nemtörődöm,de felháborodik a trágár beszéden.Legjobb védekezés a támadás.Bumm egy pofon! Öt akkor minden nap végig kellene korbácsolni a trafik és a lakása között.
Hogy is lehetne megtanítani rá, hogy a gyerek nem kérte, hogy megszülessen, de ha így történt,akkor nem szabadon választható, hogy gondoskodik-e róla, vagy nem.
A számlák, csekkek miatt aggódó és a füstölgő véglényt féltő válaszolókat meg tudom nyugtatni, hogy az emelt csp. és az árvaellátás , ha ennyire eteti a gyerekét, rendesen fedezi egy 12 éves ellátását, beleértve a vizet, villanyt is.Nem veszteséges az üzlet.
Kérdező.
Nagy bunkó voltál, igen. Anyukád tökéletesen reagált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!