Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Náltak volt ilyen, vagy ehhez...

Náltak volt ilyen, vagy ehhez hasonló? Megvetem a családomat amiért ilyen "felsőbbrendűek".

Figyelt kérdés

Értelmiségi családból származom, apám Gépészmérnök, anyám Fizika-Kémia szakos tanár, a húgom meg Biológusnak tanul, nekem vegyészmérnöki végzettségem van.

A családom lenézi a feleségemet, mert neki még nincs diplomája, meg ő inkább humán beállítottságú, míg az én családom inkább műszaki és természettudományos beállítottságú, állandóan hangoztatják ,hogy mennyire nem illünk össze.

Ráadásul kinéztek nekem egy "tökéletes nőt" és vele akarnak összehozni.

2011. aug. 23. 17:27
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
na ebből is látszik hogy hiába van diplomája az embereknek mégis végtelenül egyszerűek és buták. ha ezért lenézik a barátnődet akkor az az ő szegénységi bizonyítványuk.
2011. aug. 23. 17:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben nyomatékosan közölném velük,hogy nem érdekel a véleményük és felejtsék el azt a másik nőt is,és ha mé egyszer szóbahozzák bármelyiket elmész és nem fogod tartani velük a kapcsolatot. Az ilyenek engem is nagyon fel tudnak húzni,még akkor is ha nem velem van ez...
2011. aug. 23. 17:35
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Anyukám szintén fizika-kémia szakos tanár. Nagypapám latin-történelem szakos volt, ráadásul iskola igazgató. Apukám egy "egyszerű" munkásember érettségi nélkül. De soha senki a családból, nem rótta fel ezt neki, hogy ő nem tanult ember. Ha valamit kitalál megcsinálja, a medencétől a búbos kemencén keresztül a tetőfedésig. Senki nem tartja kevesebbnek azért mert neki nincs diplomája.
2011. aug. 23. 17:38
 4/9 anonim ***** válasza:
71%

Már feleséged van és gyakorlatilag rá akarnak vezetni a válásra,vagy a megcsalásra??

Úristen ekkora undorító családot...Ocsmányság.

Az,hogy mindenkinek van diplomája,az még nem teszi őket értelmiséggé.Ahhoz több generáció kell,név,vagyon is...(inkább orvosok,ügyvédek minimum)

2011. aug. 23. 17:40
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
kitörölheted az nagyokos családoddal a valagadat!
2011. aug. 23. 17:44
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
ha már ennyire értelmiségek akkor ültesd le őket és magyarázd el nekik hogy te azt választotad akit szeretsz és jó vele,vagy egy az egyben ne is látogasd őket!
2011. aug. 23. 19:14
 7/9 anonim ***** válasza:
11%
Kamu kérdés. Unatkozol, kisfiam? Am miért írtad nagy kezdőbetűkkel a gépészmérnök, fizika-kémia, biológus szavakat? No sebaj, majd hetedik osztályban megtanulod, hogyan kell...
2011. aug. 23. 22:13
 8/9 anonim ***** válasza:

? Mert ki akarta emelni a mondanivaló lényegét esetleg?

Azt javaslom, hogy vizsgáld felül a jelenlegi kapcsolatodat a feleségeddel. Jól működik? Jól kommunikáltok egymással? Vannak közös céljaitok? Ágyban kijöttök?

Ha igen akkor a család sokat nem lehet. Nekik lehet nem szimpatikus, de a te életedről van szó.

Ha meg nem, akkor meg nem a családod miatt kell változtatnod, hanem a kapcsolatod miatt. A családod véleménye ilyen szempontból sem számít, esetleg arra jó, hogy felülvizsgáld régebbi nézeteidet.

2011. aug. 24. 09:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne törödj vele ki mit mond, az a lényeg hogy szeretitek -e egymast a pároddal .
2011. aug. 24. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!