Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » 3 napos anyósi látogatás,...

3 napos anyósi látogatás, miközben én nem vagyok otthon? Normális?

Figyelt kérdés
Anyósom telefonon szólt, hogy látogatóba szeretne jönni egy bizonyos hétvégén. A férjem jelezte neki, hogy akkor én nem vagyok itthon (egy egész hónapot hiányzok tulajdonképpen). Erre, hogy jaj, csak hát akkor tud jönni (2 hónapja volt itt, tehát nem 100 éve), máskor ki tudja mikor tud még, erre a férjem mondta, hát ha csak akkor tudnak, jönnek, mit csináljunk... Nekem kellemetlen azonban a gondolat. Én a vendégekre fel szoktam készülni a magam módján. Én nem mennék vendégségbe, ha nincs otthon a háziasszony, még a fiamhoz sem, mert szerintem ez nem normális, hogy nincs aki erre itt rendesen felkészüljon, majd itt tesz-vesz a konyhámban össze-vissza és ha nem találnak valamit, engem fognak zargatni telefonon. Túlreagálom, vagy anyósom kissé arcátlan? Vagy lehet, hogy csak nem gondolta ezt át, hogy ez a gyakorlatban hogy is fog működni?
2019. máj. 6. 14:26
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/121 A kérdező kommentje:
A leírtak téged minősítenek. Még jó, hogy leléptél, mert SEMMIT nem adtál hozzá a beszélgetéshez, ellentétben másokkal, akik leírtak pár épkézláb gondolatot.
2019. máj. 6. 16:57
 52/121 anonim ***** válasza:
69%
De miért nem szól az anyjára, hogy mama ülj le?
2019. máj. 6. 16:59
 53/121 anonim ***** válasza:
93%

Hát nem tudom, nálunk nincs olyan, hogy csak a háziasszony tud mindent. A párom (férfi) is tudja mit hol tartunk és nem esik kétségbe, ha neki kell csinálni valamit.

Engem nem zavarna a helyzet

2019. máj. 6. 17:05
 54/121 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom, hogy mi az a konyhaféltés a nőknél, ezt nőként mondom. A férjed sem főzhet a konyhában, amíg te nem vagy otthon, vagy mi? Vagy csak nőnemű nem?

A konyhának az a funkciója, hogy ételt készítsenek benne. Pont. Nem a te területed. Nem kell körbepisilni. Nem leszel attól rosszabb háziasszony, mert más használja a konyhát.

Már most olyanokat vizionálsz, hogy biztos átrendezi majd a konyhát. Nos, talán mondd meg a férjednek, hogy tartson rendet, és mindent a helyére tegyen vissza. És nem kell sírógörcsöt kapni, ha a fokhagymanyomót rossz fiókba teszik véletlen.

2019. máj. 6. 17:06
 55/121 anonim ***** válasza:
91%
Ilyen válaszokkal megkérdőjelezem a kilétedet? Úgy tűnik, hogy nagy ködösítés van a háttérben!Anyósod jól választotta ki a fia látogatását!
2019. máj. 6. 17:19
 56/121 anonim ***** válasza:
21%

Megértem a problémádat, elvégre a ház, és benne a konyha intim szféra. Az embernek annyi mindenhez kell alkalmazkodni, legalább otthon csinálhasson azt amit akar. Én sem szívesen hagyok egyedül senkit a házamban, még pl egy lakótársat sem.

Azt viszont nem értem, hogy neked miért nincs ebben szavad? A ház a tiéd? Vagy közös? Vagy együtt fizetitek a bért ha bérelt? Meg eleve egy érett felnőtt ember akkor is megérti, hogy házsságban közösek a dolgok, ha hivatalosan nem is a tiéd. Namármost mivel ez egy közös dolog, közösen kell dönteni róla. A férfjednek nem lenne joga egyedül eldönteni, hogy ki jön a házhoz és mennyi ideig marad, főleg nem akkor ha ezzel neked okoz gondot, munkát. Persze az anyósnak joga van oda menni és akkor amikor akar, de senki házában nincs joga ottmaradni. Maradjon hotelban ha annyi látni akarja a fiacskáját. Ha te azt mondod, hogy nem szeretnéd, hogy odamenjen, akkor a férjed ezt nem írhatja felül.

2019. máj. 6. 17:20
 57/121 anonim válasza:
85%
Szerintem is kissé komikus ahogy félted a konyhádat meg a benne található tárgyakat egy másik embertől. Egy egészséges szemszögből nem szabadna, hogy problémát okozzon, hogy valaki használja azokat a tárgyakat vagy máshová pakolja vissza, sőt még igazából az sem ha eltörne egy tányért. Alkalomszerű esetként semmiképp. A személyed hiánya sem indokolja, hogy ne fogadjon a család többi ott élő része vendéget. Az, hogy ezek nálad problémaként körvonalazódnak valamiféle szorongásos lelkiállapotra utal.
2019. máj. 6. 17:25
 58/121 A kérdező kommentje:
56-os: Már mikre lyukadtunk ki, bérleti díj felezése stb. A kérdés arra vonatkozott, hogy pofátlan-e az anyósom, hogy így akar idejönni. Már a kérdésben említettem, hogy nem ellenkeztem egyáltalán, mert nem akarom megbántani a férjem és az anyja természetesen idejöhet. A kérdés arra vonatkozott, hogy az anyós miért nem veszi észre magát? Nem arra, hogy ne jöjjön. Jöjjön, bár nem tetszik, de nem zavar annyira, hogy azt mondja, ne jöjjön, Isten őrizz. (Bár már be lettem állítva hárpiának.) A kérdés az anyós gondolkodásmódjára utalt KIZÁRÓLAG.
2019. máj. 6. 17:34
 59/121 A kérdező kommentje:
Illetve arra, hogy általánosságban véve mi elfogadott, hogyan megyünk kulturáltan vendégségbe.
2019. máj. 6. 17:36
 60/121 anonim ***** válasza:
84%
Te nem fogod fel amit írnak? Nem pofátlan az anyósod, a fiához jön, nem hozzád. Gondolom a fia fogadhat vendégeket. Csak te csinálsz ebből a háziasszonykodásból ügyet. Ha a párod megengedi, hogy használja a konyhátokat, akkor hasznáhatja. Mert látszik, hogy az a legnagyobb bajod, hogy más is főz ott. Ráadásul a párodnak...
2019. máj. 6. 17:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!