Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » 3 napos anyósi látogatás,...

3 napos anyósi látogatás, miközben én nem vagyok otthon? Normális?

Figyelt kérdés
Anyósom telefonon szólt, hogy látogatóba szeretne jönni egy bizonyos hétvégén. A férjem jelezte neki, hogy akkor én nem vagyok itthon (egy egész hónapot hiányzok tulajdonképpen). Erre, hogy jaj, csak hát akkor tud jönni (2 hónapja volt itt, tehát nem 100 éve), máskor ki tudja mikor tud még, erre a férjem mondta, hát ha csak akkor tudnak, jönnek, mit csináljunk... Nekem kellemetlen azonban a gondolat. Én a vendégekre fel szoktam készülni a magam módján. Én nem mennék vendégségbe, ha nincs otthon a háziasszony, még a fiamhoz sem, mert szerintem ez nem normális, hogy nincs aki erre itt rendesen felkészüljon, majd itt tesz-vesz a konyhámban össze-vissza és ha nem találnak valamit, engem fognak zargatni telefonon. Túlreagálom, vagy anyósom kissé arcátlan? Vagy lehet, hogy csak nem gondolta ezt át, hogy ez a gyakorlatban hogy is fog működni?
2019. máj. 6. 14:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/121 anonim ***** válasza:
91%

Túlreagálod.

Tudod, az emberek többsége nem úgy gondolja, ha a családtagjai meglátogatják őket, hogy azok vendégségbe jönnek, és be kell tartaniuk valamilyen protokollt.

Én sűrűn utazom a lányomhoz, például, amikor a férje egy-két hétre elutazik, mert nem szeret egyedül lenni. És megkér, hogy menjek oda. És odamegyek, még ha nem is vagyok boldog tőle, hogy hirtelen át kell szerveznem a saját életem. És most úgy elgondoltam, hogy milyen lenne, ha a vejem kiakadna, hogy akkor megyek oda, mikor ő nincs otthon.

És ne mondd, hogy az más, mert nem más. Egy házasságban egyenlő jogaink vannak, nem?

2019. máj. 7. 13:31
 102/121 anonim ***** válasza:
19%
Engem is zavarna, ha akkor menne, ha nem vagyok otthon, mivel több napról van szó. Már volt nálunk is 1-1nap,mikor úgy jött, h én nem voltam otthon, csak a férjem. Az nem zavart abszolút. De így zavarna, mintha rád nem is lenne kíváncsi. Azt meg fura, h csak akkor tud menni.Par hét vagy 1 hónap múlva nem tud? Hol lakik külföldön? Ha igen, akkor ők, de ha nem, akkor ne mondja, h akkor nem tud menni, ha te otthon vagy.
2019. máj. 7. 13:53
 103/121 anonim ***** válasza:
14%
Előző vagyok. 101es teged a lányod hívott, h menj oda, h ne legyen egyedül, de az ő anyósát senki nem hívta. Hiába írod, h ne írja, h az más, mert nem az.Ó pedig DE! Az más.
2019. máj. 7. 13:58
 104/121 anonim ***** válasza:
10%
Ja és a külföld alatt repülőútra gondoltam és nem olyan utat, ahol pár órás autóval el tud menni.
2019. máj. 7. 14:03
 105/121 anonim ***** válasza:
39%
20:21 miért lenne abrszurd, hogy egy szülő megkérdezi, hogy mikor találkozhat a gyerekével? Nem ez lenne az érett, udvarias dolog? Vagy nálatok úgy van, hogy a szülők bármikor rátok nyithatják az ajtót, és akkor ti hagytok csapot-papot, az egész életeteket csak mert ők gondoltak egyet? Hát neknek nincs is más dolgotok mint várni, hogy mikor jön át anyuka? Nem megbeszélés alapján kéne ennek működnie? 'Figyu, mikor találkozhatnánk, ráérsz, nincs más dolgod?' A szülőség nem azt jelenti, hogy hozzá vagy nőve a felnőtt gyerekedhez, mindkettőtöknek önállő élete van. Nekem lesülne a bőr a képemről ha csak így közölném bármelyik rokonommal, hogy most akkor átmegyek hozzá pár napra, tessék elszállásolni meg ellátni. Ez csakis önkéntes felajánlás alapján működhet.
2019. máj. 7. 14:19
 106/121 Joll ***** válasza:
25%
Ti normálisak vagytok? Ez az anyós egyszerűen pofátlan. Ne mondja már, hogy ez az egyetlen szabad hétvégéje ebben az évszázadban.
2019. máj. 7. 14:36
 107/121 anonim ***** válasza:
79%
A menyő gyűlöli az anyósát, ő írta, akkor szerintem az anyós sem kedveli őt. Így legalább nyugodtan eltölti fiával azt a pár napot.
2019. máj. 7. 15:50
 108/121 anonim ***** válasza:
83%

"De így zavarna, mintha rád nem is lenne kíváncsi".

Jó, most már anyós vagyok. De engem annak idején baromira nem zavart, ha anyós nem volt kíváncsi rám. Végülis nem is vártam el tőle. Ok, ő nem lakott a világ végén, de nálunk is előfordult, hogy én elutaztam, és anyós eljött főzni a férjemnek. Aztán nem sérült a lelkem tőle.

Őszintém, örültem neki. A férjem nem tudott főzni, így nem kellett az elutazásom előtti napokban azzal foglalkoznom, hogy feltöltsem a hűtőt.

2019. máj. 7. 15:56
 109/121 anonim ***** válasza:
22%
Engem igenis zavarna, ha rám nem lenne kíváncs,hisz a fiával élek. És így, h nálunk van kisbaba is, így még aztán pláne.
2019. máj. 7. 22:51
 110/121 anonim ***** válasza:
15%
Annak a sok válaszolónak, akik azt írják ez kicsinyes probléma, meg abszurd, meg hogy ez őket nem zavarná stb azoknak üzenem hogy szívesen elmegyek hozzájuk 3 napra látogatóba amíg ők nincsenek otthon, úgy átrendezem a konyhájukat hogy még utána 3 nap lesz nekik mire mindent megtalálnak és vissza tudják pakolni a cuccokat oda ahol voltak! De egy rossz szavuk nem lehet rá, hisz ez kicsinyes és abszurd probléma, nem szabad ilyenen felhúznotok magatokat! :) aztán kíváncsi lennék a válaszolókból hány tűrné el és hánynál szakadna el az a bizonyos cérna :))) álszentek és röhejesek vagytok, csak azért írjátok hogy titeket nem zavar mert nem voltatok sose ilyenbe helyzetbe. Az a néhány válaszoló akik még saját tapasztalataikat írták le és nem tetszett nekik hogy anyós átrendezte a konyhát vagy a házat az meg hülye és juj de le lett pontozva! Pedig titeket is ugyanúgy zavarna ha megtörténne, csak itt veritek a nyálatokat hogy milyen laza asszonykák vagytok ti bizony soha nem kapnátok fel a vizet ilyenen :) na persze :)
2019. máj. 13. 16:23
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!