Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » 3 napos anyósi látogatás,...

3 napos anyósi látogatás, miközben én nem vagyok otthon? Normális?

Figyelt kérdés
Anyósom telefonon szólt, hogy látogatóba szeretne jönni egy bizonyos hétvégén. A férjem jelezte neki, hogy akkor én nem vagyok itthon (egy egész hónapot hiányzok tulajdonképpen). Erre, hogy jaj, csak hát akkor tud jönni (2 hónapja volt itt, tehát nem 100 éve), máskor ki tudja mikor tud még, erre a férjem mondta, hát ha csak akkor tudnak, jönnek, mit csináljunk... Nekem kellemetlen azonban a gondolat. Én a vendégekre fel szoktam készülni a magam módján. Én nem mennék vendégségbe, ha nincs otthon a háziasszony, még a fiamhoz sem, mert szerintem ez nem normális, hogy nincs aki erre itt rendesen felkészüljon, majd itt tesz-vesz a konyhámban össze-vissza és ha nem találnak valamit, engem fognak zargatni telefonon. Túlreagálom, vagy anyósom kissé arcátlan? Vagy lehet, hogy csak nem gondolta ezt át, hogy ez a gyakorlatban hogy is fog működni?
2019. máj. 6. 14:26
 71/121 anonim ***** válasza:
95%

Az én benyomásom az, hogy nem a konyhahasználat itt a probléma, sem nem az, hogy ki hova teszi a sajtreszelőt, hanem egy komoly meny-anyós konfliktus áll itt a háttérben. Az a baj, hogy ez nem csak az anyósodon csapódik le, hanem a férjeden is, mégpedig nagyon súlyosan.

Képzeljük el egy kicsit a szitut. Anyósod, aki két hónapja nem látta a fiát, a környéketeken jár, talán a házatok előtt megy el, de nem mehet be a fiához, akiről tudja, hogy otthon van, egyedül van, mert Te megtiltottad. Talán még integetnek is egymásnak az ablakon keresztül. Ez szerinted normális?

És mi van, ha ezután az anyósoddal történik valami? Ha ne adja Isten ez lett volna az utolsó lehetőség, hogy találkozzon a fiával? Megbocsátaná ezt neked a férjed? Tudod, jó esetben a szülők eleve is hamarabb mennek el. És a fentiek szerint a férjed így sem sok időt tölthet az anyjával.

Ha nekem a férjem kikötötte volna, hogy csak akkor jöhet hozzám az anyám, a húgom, a barátnőm, akárkim , amikor ő helyesnek tartja, én azonnal elhagytam volna. Sőt, hozzá sem mentem volna feleségül, mivel ez olyan szinten korlátozó és megalázó, ami nem csak a szabadságomat, hanem már a méltóságomat sértette volna. Nem véletlenül sajnálják itt a hozzászólók a férjedet. És ezt nem rossz szándékból írom, hanem segítőleg.

Amúgy a Te édesanyád is csak akkor jöhet hozzád, ha a férjed otthon van?

2019. máj. 6. 19:39
 72/121 anonim ***** válasza:
24%
71. Ezt egy kicsit sarkosan fogalmaztad meg szerintem nem erről van szó. Pl. Nálunk voltak a párom szülei pár hete. Mindent megtettem hogy kényelmesen érezzék magukat. Nem volt gond. De persze hogy nem akart anyuci a kihúzható kanapén aludni, hanem a hálószobánkban. Na ez is ilyen intim dolog, szerencsére a párom leállította csúnyán sem kellett nézzek miatta. Tényleg ennyire nejêz lenne betartani egy kívánságot ha már vendégségben van valaki? Mindenkinek máshol van a határ. Ennyi.
2019. máj. 6. 19:51
 73/121 A kérdező kommentje:
71-es: Valóban nem kedvelem anyósom. Szerintem ő se nagyon engem. De ne beszélj tiltásról, mert pont, hogy nem hogy nem tiltom, meg se szólaltam, pont a férjem iránti tiszteletből. Mert az édesanyja. És nem az utcáról sétál be, hanem 600 kilométerről jön látogatóba. Ezért is mondom, hogy vendég, nem családtag, ritkán jön (az én ízlésemnek túl sűrűn) és nem olyan közeli a kapcsolat, hogy a konyhát használja stb.
2019. máj. 6. 19:53
 74/121 A kérdező kommentje:
És még, 71-esnek: Nagyon eltúloztad, hogy be se jöhet, meg nem integethet az ablakon keresztül... Mindig szívesen láttam A FÉRJEM KEDVÉÉRT, de az nem tetszik, hogy most ezt a látogatást nem tudta elhalasztani. Biztosan lesz még szabad hétvégéje az elkövetkezp hetekben, nem csak az az egy nyamvadt hétvége, amelyet ő eltervezett.
2019. máj. 6. 19:55
 75/121 A kérdező kommentje:
Az én édesanyám sajnos nem él már. De neki volt jóérzése minden tekintetben, az biztos.
2019. máj. 6. 19:55
 76/121 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező,ha annyira nem szívlelitek egymást,akkor örülj hogy akkor megy hozzátok,amikor nem vagy otthol.Így mindenk jól jár,nincs összezörrenés.600 km,gondolom (Erdély,Felvidék,Délvidék),innen jöhet.Ez azért hosszú út egy idősebb nőnek. A férjed a fia,örülj neki hogy jóban vannak,tartsák a kapcsolatot.
2019. máj. 6. 20:16
 77/121 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon túltolod ezt a vendégesdit. Ami alapvetően nem baj. Csak fogadd el, hogy ez nem mindenkinél ekkora hatalmas nagy dolog, így nem is érzik át ezt a problémát.

De ettől függetlenül azért őszintén remélem belátod mennyire abszurd, hogy egy anyának időpontot kell foglalnia hogy meglátogathassa a gyerekét. Oké hogy neked kvázi idegen, nem tartod a családodnak, csak egy vendég a sok közül, de attól még a férjednek az anyja, a családja. Hidd el sokkal jobban jársz, ha ezt elfogadod, mivel, feltételezve hogy a mama jó egészségnek örvend, még jó darabig így lesz.

2019. máj. 6. 20:21
 78/121 A kérdező kommentje:
Tau bácsi, hát ez is egy szempont. Mindig unatkozunk, amikor itt vannak, ülünk és nézzük a tv-t kb... Nem akarnak menni sehova, nekünk meg elszáll a szabad hétvégénk a semmivel. Nem mintha fontos lenne, de nem az említett helyekről jönnek. Az élettársa 78 éves. Nem is értem, minek kell kb. 2-3 havonta szegény idős ember annyit vezessen, hogy látogatóba jöjjenek. Mi nem megyünk hozzájuk csak max. 1x egy évben, mert annyira a férjem se kedveli az anyját, hogy állandóan látogassuk.
2019. máj. 6. 20:24
 79/121 A kérdező kommentje:
77-es, még jó, hogy szól, hogy jön, nem jön csak úgy ide 3 napra, szó nélkül, hogy más programunk legyen vagy itthon se legyünk, azt hittem ez alap.
2019. máj. 6. 20:25
 80/121 anonim ***** válasza:
24%

en sem birom elviselni!

Es nem az a baj j föz mos takarit!

Hanem az h könyörgöm amit elvett azt oda is rakja vissza!

Allandoan keresgelnem kellett mit hova pakolt?

Vagy ra jött az 5 perc es atpakolta a nappalit??

Àlljon meg a menet!

Van neki is otthona pakoljon ott

anyukam erdekes modon nem csinal kupit,mindent a helyére rak.

Az anyosom eli ki ilyenkor a pakolasi

maniajat.

2019. máj. 6. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!