3 napos anyósi látogatás, miközben én nem vagyok otthon? Normális?
Szerintem kicsit túlreagálod.
Legalábbis, ha anyósomékhoz megyünk, én is segítek, ha anyósom épp félig lóg kis a mosogatásból vagy a sütőből. Nem csücsülök karba pakolt kézzel, és várom meg, hogy egyedül befejezze. Ahogy ő is segít teríteni, ha hozzánk jön, nem ül és várja, hogy elé rakodjunk mindent, meg a gyereket tisztába teszi, ha épp az ő kezében tojja tele a puttonyt. Amíg nem rendez át semmit, addig miért ne használhatná az eszközöket? Vagy fordítsunk a dolgon:
Miért nagyobb dolog használni egy tányért meg egy kanalat egy ebédhez, mint egy fakanalat egy leves összedobásához? Vagy hol a határ? Szendvicshez még vághat magának paprikát, de ugyanazt a deszkát, kést és paprikát főzéshez már ne használja? Egyébként más se jöjjön a férjedhez abban a hónapban? Vagy csak anyós ne?
Párom elment nemrég a barátnőjéhez bulizni, addig pedig eljött az én anyukám hozzánk aludni, hogy másnap kettesben elmenjünk állatkertezni. Hihetetlen, de férfiként képes voltam vendégül látni anyumat. :O Döbbenet, mi? Sőt, még jól is esett nekünk, hogy kettesben voltunk.
Mondjuk mi 2019-ben élünk, itt nincs háziasszony, hanem két önellátó ember. Én főzök, mosogatok, takarítom a konyhát, párom a wc-t, fürdőt és közösen a szobát.
Nem reagálod túl, ha mondjuk 1970-et írunk. 25/F
En értem pontosan, a konyha a te "körbepisilt" területed (abszolút nem gúnyból írom nehogy félreértsd!!!), és nem szereted ha más garázdalkodik benne. Anyám is pont ilyen, úgy érzi területet veszt vagy nem is tudom....
Nálam siman mehet bárki mehet a konyhába és azt csinál amit akar.
"ő fog a konyhában sürögni-forogni, és nekem ez nem egy kellemes gondolat"
Olyan vagy, mint az anyósom volt:)
Ne féltsd a konyhádat az anyóstól és ne félj attól, hogy a férjed jól érzi magát a távollétedben is. Jól fogják magukat érezni, lehet, hogy szükségük is van arra a pár napra, amit kiélvezhetnek, mint anya-fia. Ha nem érsz rá, nem veszed fel a telefont, ha ráérsz, megmondod, hogy bal szerény 4. fiók. Legyél lazább és ne akarj mindent kontrollálni. Érezd jól magad a kiküldetésben és hagyd, hogy jól érezzék magukat a férjedék is. Lazíts!
Én megértelek, a konyha nálunk az én "területem", a garázs, műhely, udvar a pàrom része.
Én nem megyek a műhelybe szerelgetni, ő nem pakolàszik a konyhàba, azt se tudja mi hol van :)
Mi is sűrűn làtunk vendégeket, nyàron itt is alszanak, de nem szeretem amikor a hölgy segíteni akar, hogy mosogat vagy bàrmi.Az egész hàzat körbejàrhatja bàrki, felőlem a padlàson is màszkàlhat, de a konyha az én területem.
Beszéld meg a férjeddel, hogy téged zavarna, inkàbb menjen ő az anyjàhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!