Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » 3 napos anyósi látogatás,...

3 napos anyósi látogatás, miközben én nem vagyok otthon? Normális?

Figyelt kérdés
Anyósom telefonon szólt, hogy látogatóba szeretne jönni egy bizonyos hétvégén. A férjem jelezte neki, hogy akkor én nem vagyok itthon (egy egész hónapot hiányzok tulajdonképpen). Erre, hogy jaj, csak hát akkor tud jönni (2 hónapja volt itt, tehát nem 100 éve), máskor ki tudja mikor tud még, erre a férjem mondta, hát ha csak akkor tudnak, jönnek, mit csináljunk... Nekem kellemetlen azonban a gondolat. Én a vendégekre fel szoktam készülni a magam módján. Én nem mennék vendégségbe, ha nincs otthon a háziasszony, még a fiamhoz sem, mert szerintem ez nem normális, hogy nincs aki erre itt rendesen felkészüljon, majd itt tesz-vesz a konyhámban össze-vissza és ha nem találnak valamit, engem fognak zargatni telefonon. Túlreagálom, vagy anyósom kissé arcátlan? Vagy lehet, hogy csak nem gondolta ezt át, hogy ez a gyakorlatban hogy is fog működni?
2019. máj. 6. 14:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/121 A kérdező kommentje:
Nem eljönni felköszönteni, hanem itt lenni 3-4 napot előtte-utána. 40 éves, nem 10!
2019. máj. 6. 22:16
 92/121 anonim ***** válasza:
93%

600 km-re lakik. Ha ennyit utazik, nyilván nem egy félórára ugrik be, hanem szeretne pár napot együtt tölteni a fiával. Ez olyan kibírhatatlan 2-3 havonta egyszer? Úgy látom, nem jó irányba mennek itt dolgok.

Ha nem is tiltod el konkrétan az anyóst, éppen elég az is, ha balhézol miatta, mondogatod a férjednek, hogy minek jön ide, satöbbi. Hidd el, ez nagyon rosszul esik a férjednek. Ha igazán szereted őt, nem szólsz bele abba, mikor jön hozzá az anyja, és nem pufogsz, ha jönni akar, akár otthon vagy, akár nem. Különben én sem értem, miért nem örülsz inkább, ha olyankor jön, amikor nem vagy otthon. Nyilván ő sem szívesen tartózkodik a társaságodban, ezért szívesebben van a fiával a távollétedben.

Amúgy arról még egyetlen szó sem esett, hogy férjed mit szól ehhez a Te szabályodhoz, hogy az anyja csak ekkor meg akkor jöhet?

2019. máj. 6. 22:31
 93/121 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ez egy nagyon szomorú kérdés. Az anyja a párodnak, basszus, ő hozta a világra. És azt akarod elkerülni, hogy felköszöntse a születésnapján? Tudom, vannak elviselhetetlen anyosok, de úgy érzékelem, mostanában az alap, hogy ellenségesen kell hozzájuk állni.

Komolyan, nekem szívfacsaró a gyűlölködésedet olvasni, és igazán semmit nem írtál, amiből kiderült volna, hogy mitől olyan szörnyű az anyós.

Hallgass azokra, akik szerint kicsit engedd el a gyeplőt. Ha nem is tökéletesek, ezek az emberek a családunk.

Anyosommal finoman szólva nem vagyok meghitt kapcsolatban, nem is az a típus. Sőt, a férjemet is igencsak ridegtartasban nevelte az én fogalmaim szerint, de azon mégsem tudok túllépni, hogy ő hozta a világra. Örülök, hogy mára összeeszkábáltak valami fajta családi működést. Ha muszáj szóvá tenni valamit megteszem, de ha nem, hallgatok. El kell engedni a nem igazán fontos dolgokat.

És akkor mi van, ha valamit odébb tesz? És akkor mi van, ha háziasszonynak erzi magát a tavolletedben? Ez téged miben változat meg?

2019. máj. 6. 22:34
 94/121 A kérdező kommentje:
92-es, már legalább 5x leírtam, hogy egy szóval nem mondtam, ne jöjjön.
2019. máj. 6. 22:40
 95/121 A kérdező kommentje:
93-as, nem írtam le, mert nem tudom kiteregetni itt az egész szennyest, ezért nem derült ki. De van okom rá.
2019. máj. 6. 22:43
 96/121 A kérdező kommentje:
Még, 92-es és 93-as: az üzenet többi részét elolvastam figyelmesen és megszívlelem a tanácsokat. Higgyétek el viszont, hogy nem alaptalanul nem kedvelem.
2019. máj. 6. 22:45
 97/121 anonim ***** válasza:
74%
Én teljesen meg tudom érteni, ha nem kedveled az anyósodat, vagyunk így még ezzel egy páran. Nem is az anyósod miatta biztatlak arra, hogy legyél egy kicsit rugalmasabb, hanem a férjed miatt.
2019. máj. 6. 23:07
 98/121 anonim ***** válasza:
71%

Jaj, hát nem jutott eszedbe még a legkézenfekvőbb megoldás??

Kamerázzad be a konyhát.

Azután wifin ill. mobilon keresztül lesheted egész nap az anyóst, hogy jól viselkedik-e.

2019. máj. 7. 02:11
 99/121 anonim ***** válasza:
23%

Én is agyvérzést kapnék...

Jönne! Pláne azért, mert nem lennék ott! Eddig sem tették be a lábukat 2 perccel előbb sem, amikor a fiacskája nem volt otthon csak én. Remek alkalom lenne az ilyen még jobban behülyíteni a férjem! Meg direkt cukin főzne a pici fiának, közben használná a cuccaim! Azt lesné, hogy én hogy tartom rendben a konyhát, mim van, aztán otthon jó kitárgyalnak a fia háta mögött engem, mert előtte MOST MÁR szándékosan egy rossz pici szót sem ejtenek ki a szájukon.

Tudod én azt utálom, hogy én anyósomék nagyon is úgy tartják számon a dolgokat, hogy itten minden a fiáé! A lakás, a kocsi, a motor, jó hogy nem még a biciklim is! Amikor a férjemtől kéregette a hajszárítót amit én használok mert NEKEM lett véve, férjem visszatámadólag ezzel jött, hogy de hát közös! Mondom na idefigyelj, 1: anyád hozzám nem volt kedves. 2: azt én használom, olyan mint ha én a számítógépes cuccát nélküle kölcsön adogatom. Közös pénzből van az is! Akkor én is szó nélkül odaadhatom az én családomnak ha kéne nekik KÖLCSÖN!

Nálunk ez lenne a forgató könyv!

Engem ez zavarna. Nem maga az zavarna, hogy besegít a konyhában vagy ilyenek. De az én anyósom annyira utál engem, hogy még neten is látványosan leszar, de mindenki mást szivecskés lájkokkal áraszt el! Még vakításból sem kapok egyet sem, annyira utál. Akkor meg viszont ne turkáljon a cuccaim közt. Mert a konyha az én területem. Én sem megyek hozzá.

2019. máj. 7. 07:34
 100/121 anonim ***** válasza:
26%

Ez engem is nagyon zavarna, mert nálunk is én főzök, takarítok, stb.Ha nem vagyok otthon, ne jöjjön anyósom, mivel a 3 nap alatt biztos hogy majd elkezd főzni, takarítani, stb.

Én biztos megmondanám, hogy ne jöjjön most!

Nekem 3 gyermekem van, mikor születtek és kórházban voltam velük, anyósom+anyukám mondta, hogy majd jönnek, nálunk lesznek, főznek, mindent megcsinálnak míg 5 nap nem leszek.Én határozottan megmondtam, ne jöjjenek, mert a férjem mindent megcsinál, én előre főztem, bevásároltam, kitakarítottam, kimostam, ami munka közbe jön, azt ő is megcsinálja.

Volt sértődés.De abbahagyták, mert nem érdekelt.Utána jöttek és bepótolták a sürgést.De nem akartam hogy a férjemet és gyerekeket ketten meghülyítsék 5 nap alatt.

Nekem az egyik lányom már 2 gyereket szült.Megkérdeztem tőle, mit szeretne.Hogy szeretné.

Ő azt mondta, azt szeretné ha a férje és a gyerek ketten lennének otthon,esetleg ebédet vigyek nekik, meg ha valamit intéznie kell, vigyázzak a kicsire.

Nem sértődtem meg, így csináltuk.Ahogy nekik jó.

2019. máj. 7. 12:30
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!