Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennetek a helyemben?

Mit tennetek a helyemben?

Figyelt kérdés
A ferjemnek es nekem most szuletik az elso babank.Ott lakunk a szuleinel,mert most egyenlore nem tudjuk mashogyan megoldani semikepp(amugy van lakasunk,hiteles) es eddig minden elfogadhato volt,most viszont jonnek a problemak.Megszabnak dolgokat,meddig aludhatunk,mikor pihenhetunk,mit kell csinalnunk...stb Na marmost,magamtol is meg szoktam csinalni,nem kell szolni,de igy h elvaras es parancs mikorzben mindenki csinalja a dolgat.En meg cselednek erzem magam!Ferjem huga egy elkenyeztetett kis fruska,aki nem csinal semmit es barmire megkerjuk mar csukodik is az ajto(netezik,tevezik,bulizik es szinte akarmit csinalhat pofatlanul) Varandosan a munka(12oras kereskedelemben,heti 4nap) plusz az otthoni dolgok nagyon sok,mert hiaba csinalom meg nem tartjak meg a rendet es az egesz napom ebbol all,hogy mire anyos hazajon ne legyen balhe,miert nincs megcsinalva!Ha mondjuk h a lanyka is segithetne csak jon a,hagy tanuljon szoveg(3x bukott)
2014. okt. 16. 09:59
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/115 anonim ***** válasza:
17%

Mindig meglepődöm mikor valaki azt írja 140ezerből meglehet élni.

Mi keresünk ketten 250ezret és épphogy kijövünk pedig szerintem nem élünk nagy lábon, nem eszünk luxus dolgokat, nincsenek luxus kiadásaink. Van egy saját házunk ami régi, felkéne újítani szóval a rezsi az sok. 70ezer a rezsi, 70 ezer a kaja, szóval nekünk a 140 itt már el is fogyott volna... Mondjuk ha minden nap krumplis tésztát ennén akkor lehet kijönnénk belőle. Van hitelünk 70 ezer, szóval marad kb 40 ezer ami mindig elmegy gyógyszerre, a kutyánkra meg egyéb dolgokra, szóval nagyon nem tudunk ruhákat meg egyéb dolgokat venni magunknak. Ha a hitel nem lesz akkor jobb lesz de akkor se mondja senki hogy 140ből könnyű megélni.

2014. okt. 16. 11:32
 52/115 anonim ***** válasza:
91%

51!

Ja csak az osztárkok nyugdíj korban is kitudják fizetni az albit.

Kérdem én mit csinálok, ha már dolgozni nem tudok?

Most még oké az albérlet de 65 évesen ki fizeti ki nekem?

Addig talán kinyögök egy hitelt.

2014. okt. 16. 11:37
 53/115 A kérdező kommentje:
200bol sajna epphogy kijonnenk mi is!Nem is ezzel van a baj,hanem felek attol h visszakoltozunk,ez a munkahely meg nem biztos es akkor megint ott vagyunk,hogy nem tudjuk fenntartani!Raadasul egy kisbabaval!Erre a lakasra 50ezer a hitel,meg negy evig utana nincs egy szal gond se!Csak addig...ha nincs jobb munka vagy legalabb a kozelbe ugyanezert a penzert!Az alberletek meg ugye nem 50ezer forintba kerulnek es nem is sajat,a kinezetet meg hagyjuk!En nem erzem ugy,hogy en gondolkodnek rosszul!
2014. okt. 16. 11:40
 54/115 anonim ***** válasza:
100%
legalább annyi eszetek van ugye hogy most ki van adva a kecó?
2014. okt. 16. 11:43
 55/115 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a nyakamba vennék egy hitelt, hogy házat vegyek, körül is néznék, hogy az a ház hol van? Van munkahely ott ahol a kinézett ház van?

Ez az alap, mi értelme annak, hogy veszek egy házat 10 millió forintért, mellette napi 100 km-t megyek a munkahelyemért? 20 milliót vissza fizetek a házért.

Azaz van egy 10 milliós házam ami 20 millióba került a semmi közepén, ahonnan a havi bejárásom 50.000Ft! Hát ez kifizetődő nagyon mit ne mondjak!

Talán én gondolkodom rosszul és a kérdező jól?!

Én 25 éves vagyok a saját tehermentes családi házamba lakom amit a fent említett nevetséges összegért vásároltam meg, olyan városba ahol 8 percre van a munkahelyem autóval! A férjemé pedig 5 percre!

2014. okt. 16. 11:46
 56/115 anonim ***** válasza:
100%

Bele lett kalkulálva mi történik ha megszűnik a munkahelyünk hát mi történhet 5 percre van a belváros benne a cégek?!

Nem kell másik városba autózgatni valahova mindig van felvétel!

2014. okt. 16. 11:48
 57/115 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Nézd meg egy kicsit az anyós oldalát.

Felnőtt a kisfia, de bajba került, ezért hazaköltózótt feleségestől a anyuka házába. Nemsokára meglesz a baba, aki szintén ott fog lakni.

Hát anyós helyében én sem repdesnék a boldogságtól!

Féltik a fiúkat, a leendő unokájukat, és nyilván a saját nyugalmukat.

Valószínűleg így jön ki rajta a feszültség.

Nagy szerencséd van, hogy ott lakhatsz náluk! Sajnállak, de az a férjed családját is sajnálom.

Bezony, én nem ugrálnék, és panaszkodnék azokra, akik befogadtak az otthonukba.

2014. okt. 16. 11:50
 58/115 anonim ***** válasza:
12%

52:

A 250e Ft-ból vond le a 70e Ft-ot, mert itt is a hitel után megmaradó összeggel kalkuláltunk. Ez tehát 180e Ft a a kérdező 145e Ft-jával szemben.

A 70e Ft rezsi fűtési idényben elfogadható, de azon kívül abszurdum.

Őnekik egyébként lakásuk van, nem házuk, annak kisebb a rezsije (legalábbis a fűtés).

A 70e Ft kajára kb. azt jelenti, hogy az ember rendszeresen eszik mondjuk tengeri halat, bárányhúst, különleges sajtokat; havonta 2-3 alkalommal étteremben ebédel, szívesen fogyaszt az ebéd mellé minőségi italokat (nemcsak bort, hanem pl. whiskyt, Jägermesitert, Unicumot, ágyas pálinkát stb.). Igen, ha megteheti az ember, miért ne étkezzen így? De ha muszáj, lehet feleennyiből is étkezni!

2014. okt. 16. 11:51
 59/115 anonim ***** válasza:
16%
Ha nekem menyem lesz és nálunk fog lakni akkor én nem fogom elvárni hogy mindent ő csináljon. A saját anyósom is így állt hozzám, sokat segítettem neki de nem lett volna kötelező. A kisebbik fia is velük élt a feleségével, ő nemsokmindent csinált és mégse ugrált neki soha senki. Lehet ezt így is szerintem hisz ha a gyerekünknek párja lesz akkor egy idő után ő is a családhoz tartozik, nem pedig cseléd lesz. Családtagoknak lazán elnézzük ha nincs kedve, ereje épp valamihez, szóval menynek is ellehetne nézni nem? Apósom néha viccesen megjegyezte hogy aki 8 utan még alszik az egy lusta dög és ezt meg azt érdemelné de sose volt olyan hogy kötelező reggel 8kor kiugrani az ágyból. Az a baj hogy a különböző generációk az istennek se akarnak alkalmazkodni egymáshoz, sajna az idősek sem, aztán meg ők is panaszkodnak hogy minden gyerek otthagyta őket egyedül... Pedig ha elfogadjuk egymás eltérő igényeit akkot tökszupin lehet együtt élni. Én 9 évig éltem együtt apósommal (anyósom sajnos hamar meghalt) és soha ndm volt közöttünk surlódás de ehhez kellett ő is. Sajnálom azokat akik nem ilyen apóst/anyóst fognak ki mint én mert azok aztán menekülhetnek otthonról, hitelekbe verhetik magukat vagy csak simàn albérletre dobhatjak ki azt a pénzt amit megspórolhatnának ha a szülökkel élnének. Nem értem nálunk ez miért nem működik. Mikor olaszorszagban voltam akkor mesélte egy ottani nő hogy náluk nagyrészt egy házban min. 3 generáció él és nem igazán akarnak a gyerekek elköltözni mert tökjól megvannak a szülőkkel. Nalunk meg rögtön mindenki menekül otthonról és még azt szólják meg aki otthon marad a szülőkkel, aztán meg irigykedve mondják hogy könnyű nektek így hogy felerezsi/felekaja :)
2014. okt. 16. 11:52
 60/115 anonim ***** válasza:
66%
58, 70 ezer kajapénzből bárányhús, hal meg ilyenek ? :D Max csirke, sertés. Nem mondom változatosan étkezünk, sok zöldség, gyümölcs (az épp szezonálisan olcsók) de sehol nincsen ebben az összegben se marha se bárány, mondjuk azt elfelejtettem írni hogy a kajapénzbe én automata beleszámoltam a tisztítószereket, mosóport meg egyéb háztartási dolgokat is, mert ezeket is nagybevásárlaskor vesszük meg, úgy meg tisztán nincs 70ezrünk kajára, szóval így csalóka volt az összeg.
2014. okt. 16. 12:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!