Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennetek a helyemben?

Mit tennetek a helyemben?

Figyelt kérdés
A ferjemnek es nekem most szuletik az elso babank.Ott lakunk a szuleinel,mert most egyenlore nem tudjuk mashogyan megoldani semikepp(amugy van lakasunk,hiteles) es eddig minden elfogadhato volt,most viszont jonnek a problemak.Megszabnak dolgokat,meddig aludhatunk,mikor pihenhetunk,mit kell csinalnunk...stb Na marmost,magamtol is meg szoktam csinalni,nem kell szolni,de igy h elvaras es parancs mikorzben mindenki csinalja a dolgat.En meg cselednek erzem magam!Ferjem huga egy elkenyeztetett kis fruska,aki nem csinal semmit es barmire megkerjuk mar csukodik is az ajto(netezik,tevezik,bulizik es szinte akarmit csinalhat pofatlanul) Varandosan a munka(12oras kereskedelemben,heti 4nap) plusz az otthoni dolgok nagyon sok,mert hiaba csinalom meg nem tartjak meg a rendet es az egesz napom ebbol all,hogy mire anyos hazajon ne legyen balhe,miert nincs megcsinalva!Ha mondjuk h a lanyka is segithetne csak jon a,hagy tanuljon szoveg(3x bukott)
2014. okt. 16. 09:59
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/115 anonim ***** válasza:
83%
De ezt nem értem. Azért költöztetek az anyósodhoz, mert hitel van a lakáson? Most a hitelt akkor is kell fizetni, ha nem laksz az ingatlanban. Az mitől éri meg jobban, hogy még eszed is az ideget párod családja miatt?
2014. okt. 16. 20:24
 102/115 anonim ***** válasza:
75%
ha ök nem zavartatják magukat te se ted
2014. okt. 16. 20:52
 103/115 anonim ***** válasza:
100%

Két fizetéssel (az egyik nettó 200), 50-es hitellel, 50-es utazási költséggel és mondjuk 80-as rezsivel számolva, nehogy már akkora szarban legyetek, hogy anyósodék kérójában kelljen szenvedned.

Ha pedig te vagy a bejárónő, mert a család ezt elvárja, de a férjed ezt szótlan tűri és nézi, akkor csak gratulálni tudok. Remek kis kapcsolat lehet.

2014. okt. 16. 23:27
 104/115 anonim ***** válasza:
100%
Amikor pedig szaarban a haza, nem termékenyítünk, mert van eszünk: védekezünk.
2014. okt. 16. 23:28
 105/115 anonim ***** válasza:
100%

"De ezt nem értem. Azért költöztetek az anyósodhoz, mert hitel van a lakáson? Most a hitelt akkor is kell fizetni, ha nem laksz az ingatlanban. Az mitől éri meg jobban, hogy még eszed is az ideget párod családja miatt?"

Nyilván kiadták. Neked nem logikus? Ha mi nem bírnánk fizetni a hitelt mi is kiadnánk és mennénk anyámékhoz, míg meg nem oldódna a helyzet. Remélem nem lesz rá szükség, de értelmes ember ezt csinálja, elmegy onnan, kiadja, hogy tudja fizetni a törlesztőt, nem csak ül a lakásban, nem fizet, aztán meg sír, hogy elvitte a bank...

2014. okt. 17. 01:54
 106/115 anonim ***** válasza:
100%

Pfff nem tudom sokan milyen családban élnek,de nem lennék a helyükben...egy anyának nem kell segíteni a gyermekén és annak családján,ha bajban vannak?Gondolom már anyósod is várta az unokát,ha már 4 éve nem sikerült. Nem a semmire csináltátok,csak most bajban vagytok,segítségre szorultok és kire számítson az ember,ha nem a családtagjaira??!! Semmi rossz nincs abban,hogy jelenleg ott vagytok,gondolom most nincs rezsi költség a hitel mellett,így azért könnyebb.Ha anyós megteheti,segítsen,nem idegenek vagytok.

Nyugodtan kérd meg a családot,hogy ha már dolgozol a renden,akkor legyenek szívesek megpróbálnimegtartani ők is,mert neked ez így várandósan sok. Ha nem,akkor mahad után tegyél rendet .

2014. okt. 17. 09:05
 107/115 anonim ***** válasza:
100%
106 Igen a család jó esetben segít amennyit tud. De hidd el Magyarországon nagyon sok embernek magas költséget jelent a rezsi. Nálunk pl. apósomék vannak olyan anyagi helyzetben, hogy ha úgy adódna, akár rezsifizetés nélkül is odaköltözhetnénk (mellesleg nekem ez túl nagy szívesség lenne és nem fogadnám el). Anyukámmal lakunk együtt, de külön lakásban, a mi rezsink a 100 ezer forintot is meghaladja, mert viszonylag nagy kertes házról van szó, tehát anyukám ezt semmiképpen sem tudná egyedül fizetni, mivel pedagógus, jövedelme kb. 130 ezer Ft. Nem elvárható egy szülőtől, hogy ekkora anyagi terhet cipeljen, mert nem mindenkinek van ennyi pénze, lehet, hogy a kérdezőnél is ez a helyzet és ha belegondolsz, ha éppen fenn tudod tartani magadat, akkor nem fogsz örülni annak, hogy a fiad betelepszik feleséggel, később gyerekkel együtt, azért, hogy nekik ne kelljen rezsit fizetni. Olyan is előfordul, hogy valaki befogadja, mert a gyereke, jófej is akar lenni, de azért azt is érzi, látja, hogy anygilag ki van használva és ilyenkor jön az, hogy elkezd mindenbe belekötni, meg magában azt gondolja, hogy ha már nem fizet semmit akkor a menye legalább takarítson ki.
2014. okt. 17. 09:17
 108/115 anonim ***** válasza:
83%

Ha befogadom a gyerekemet+házastársát, akkor nem úgy fogom fel, hogy mostantól a menyem az ingyencseléd.

Értelemszerűen meg kell osztani a házimunkát és lehetnek súrlódások, de az kritkán aluli, hogy óvodás módjára előhagyják evés után az ennivalót, meg a kiürült edényt visszateszik a hűtőbe, szennyestartóba nem képesek betenni a szennyest stb., MERT AZ INGYENCSELÉD MAJD MEGCSINÁLJA.

Az biztos, hogy ezek után én is így állnék hozzá a házimunkához, aztán mindenki kinyalhatja a s...emet.

Az más kérdés, hogy ha éheznem és fáznom kellene, akkor sem maradnék ilyen alakokkal együtt, ha saját lakásom van.

2014. okt. 17. 09:19
 109/115 A kérdező kommentje:
Igen ugy latom,azert nehany ember megerti a problemam!Mint irtam szo sincs arrol,hogy kihasznalnank a helyzetet.Ugyanolyan formaban vesszuk ki a reszunket az anyagiakbol es igy,hogy egyutt es egy haztartasban elunk boven jut mindenre es a mostani munkahelye a ferjemnek is kozel van(20perc gyalog),de amint lesz a sajat lakasunk kozelebe ujabb munkalehetoseg visszakoltozunk!A lakasunk ki van adva ez fedezi a torlesztoreszletet!Tehat a mostani keresetunket v majd a gyedet ugyanugy megosztjuk es kivesszuk a rezsibol a reszunket(annak ellenere h anyos 600ezer ft keres apuka legalabb 300at,mindketten multinal) es en ugy gondolom,hogy mindenki segitsen a csaladtagjan,ha bajban van es ezt senkinek sem kell kihasznalni.Meg mindig jonnek okoskodo irasok mikor mar szazzszor leirtam ugyanazt!Vettunk egy lakast keves hitellel ezert 4ev meg mire lejar kb 30eves korunkra,minden jol ment es terveztuk a babat,ferjem munkahelye megszunt igy elfogyott a tartalekunk es muszaj volt szulokhoz koltozni amit felajanlottak,kiadtuk a lakast abbol fizetjuk a hitelt,beleadunk a rezsibe es kajaba,halabol mindent megcsinaltam amit csak tudtam h evvel is kenyelmesebb legyen nekik(de ez mar nagyon sok es igen is trehanyak)!Parom mostani munkaja itt van a kozelben,de ez ideiglenes munka,mivel a lakohelyunkhoz kozel szeretne ujbol munkat h visszamehessunk!Es itt a magyarazat h most miert nem tudunk egyenlore visszameni(remelem minel hamarabb tudunk majd) Ugyan az en szuleim meghaltak,de barmikor segitettek volna rajtunk ha bajba kerulunk!
2014. okt. 17. 09:53
 110/115 anonim ***** válasza:
69%
De ha ennyire nincs ott munka,akkor ne ragaszkodjatok hozzá.Akkor vegyetek ott egy lakást,ahol van munka.
2014. okt. 17. 10:04
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!