Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennetek a helyemben?

Mit tennetek a helyemben?

Figyelt kérdés
A ferjemnek es nekem most szuletik az elso babank.Ott lakunk a szuleinel,mert most egyenlore nem tudjuk mashogyan megoldani semikepp(amugy van lakasunk,hiteles) es eddig minden elfogadhato volt,most viszont jonnek a problemak.Megszabnak dolgokat,meddig aludhatunk,mikor pihenhetunk,mit kell csinalnunk...stb Na marmost,magamtol is meg szoktam csinalni,nem kell szolni,de igy h elvaras es parancs mikorzben mindenki csinalja a dolgat.En meg cselednek erzem magam!Ferjem huga egy elkenyeztetett kis fruska,aki nem csinal semmit es barmire megkerjuk mar csukodik is az ajto(netezik,tevezik,bulizik es szinte akarmit csinalhat pofatlanul) Varandosan a munka(12oras kereskedelemben,heti 4nap) plusz az otthoni dolgok nagyon sok,mert hiaba csinalom meg nem tartjak meg a rendet es az egesz napom ebbol all,hogy mire anyos hazajon ne legyen balhe,miert nincs megcsinalva!Ha mondjuk h a lanyka is segithetne csak jon a,hagy tanuljon szoveg(3x bukott)
2014. okt. 16. 09:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/115 anonim ***** válasza:
93%
Nézd, tény, hogy nem a legkedvesebb válaszokat kaptad, de azért ennek oka is van. Elhiszem, hogy régebben neked úgy tűnt, hogy sínen vagytok, de ez most már nincs így és erre tényleg felelőtlenség gyereket vállalni. Viszont mindig meg lehet oldani a dolgokat valahogy és én úgy gondolom, hogy több erőfeszítést kellene tennetek. Pl., ahogy korábban is javasoltam, eladhatjátok hitellel együtt a lakást. Nagyon remélem, hogy jelenleg van benne albérlő, mivel az is plusz bevétel nektek. a férjed vállalhatna más munkát, vagy több munkát. Ezt, hogy odaköltöztök anyósékhoz nem látom jó ötletnek, mert láthatóan zavarjátok egymást, emiatt ellenségesek veled szemben. Nektek sem jó így. Beszéljetek akár egy pénzügyi tanácsadóval, hogy mit lehetne tenni. És akár azon is elgondolkodhattok, hogy inkább külföldre költözzetek, mivel ott magasabbak a jövedelmek és simán ki tudjátok fizetni az itthoni törlesztőt, nekem több barátom így fizette ki a hiteleit. Ha pedig marad a jelenlegi helyzet, akkor fogadd el, hogy igazából csak egy befogadott, megtűrt személy vagy, mert úgy tűnik, hogy anyósod ilyen személyiség és nem túl megértő veletek szemben, ami valahol érthető, valahol pedig nem, de az biztos, hogy ő dirigál a saját házában, neked pedig alkalmazkodnod kell.
2014. okt. 16. 10:55
 32/115 anonim ***** válasza:
93%

"... ha ket napig dolgozok akkor ott var a mosatlan mert senki nem csinalja meg..."

Eszerint nemhogy a férjed húga, de anyósod sem mosogat??!!

Hááát, ettől mondjuk nekem is eldurranna az agyam!

"A lakasunkon hitel van es az mar majdnem egyenlo az alberlettel,a munka bejaros mindkettonknek es nem fizetik,es a gyed plusz ferjem fizetese osszesen 200ezer!"

Na, számoljunk! A hitel mennyi, mondjuk 40-50e Ft? A bejárás költségét csak a férjedre számoljuk, mert ha szülsz, akkor te nem fogsz bejárni. Legyen ez 15-20e Ft. Marad 130-145e Ft. Beleszámoltad-e a jövedelmetekbe, hogy 10e Ft adókedvezményt kaptok és 12.200 Ft családi pótlékot?

Summa summarum: ez nem sok, de nem reménytelen megélni belőle. Én bizony mennék a lakásba, bíznék abban, hogy a férjem előbb-tubbó jobban fizető állást talál, vagy valamit maszekolni tud mellette. Esetleg gondolkodj te is azon, nem tudsz-e valami olyasmit csinálni, amiből akár csak havi 5-10e Ft bejönne, ha nem is fixen, de legalább alkalomszerűen.

2014. okt. 16. 10:57
 33/115 A kérdező kommentje:
Szuleim balesetben meghaltak amikor 18voltam,ugyhogy jobb lenne,ha befognad es inkabb nem irkalnal tobbet....Paraszt emberek vannak mar latom es eddig is tudtam!Van ugy,hogy az ember sinen van aztan megsem.
2014. okt. 16. 10:57
 34/115 anonim ***** válasza:
87%
mivel védekeztek? csak hogy más nehogy megessen
2014. okt. 16. 10:59
 35/115 A kérdező kommentje:
Persze beleszamoltam es ugy kapok majd 80ezret!A bejaras meg sajnos nem 20-30,hanem 50!A kozelbe meg nincs allas jelenleg,folyamatosan jelentkezik.A hitel 55!Tobbet meg nem tud menni igy is 5x12orat doolgozik,hogyha lejon belole a bejaras legalabb 120maradjon!
2014. okt. 16. 11:01
 36/115 anonim ***** válasza:
34%

33. vagyok ismét.

Kérdező!

Ne hallgass azokra, akik azon kárognak, hogy miért nem öletted meg a 4 éve várt, szerelemből fogant babátokat, mikor stabil házasságban élsz a baba apjával! Manapság bárkinek bármikor megszűnhet az állása. Ilyen alapon sose kéne gyereket vállalni, vagy a már megszületettet agyon kéne ütni?

Szűrd ki az előre vivő válaszokat, azokkal foglalkozz, a károgókat meg végig se olvasd!

2014. okt. 16. 11:02
 37/115 anonim ***** válasza:
73%

Hát nem irigyellek, erre tényleg csak egyetlen megoldás a költözés. Elhiszem hogy terhesen nem jó neked se ennyit gürizni, én még csak 17 hetes vagyok de nem bírom úgy a melót mint előtte, hamar elfáradok.

Az a baj hogy alkalmazkodni kell ha másokhoz költözöl. Persze nem fair hogy te csinálj mindent, de a húgi otthon van ezért ő azt csinálhat amit akar mert neki úgyis elnézik. Mondjuk ez szerintem mindenkinél így van hogy az "idegenektől" többet várnak el.

Megszoksz vagy megszöksz. Saját családodhoz nem tudtok költözni?

2014. okt. 16. 11:03
 38/115 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te már döntöttél anyósék mellett, úgyhogy felesleges is azt magyarázni neked, hogy hogyan oldjátok meg a saját lakhatásokat. Mellesleg venni hitelre egy lakást nem nagy dolog, fizetni a törlesztőket viszont igen, de ezt most már te is látod. Azt gondolom, hogy ameddig az állapotod engedi addig el kell végezned a házimunkát, neked ugyanis nem egy tündérke anyós jutott, hanem egy olyan aki kihasználja a lehetőséget, hogy ti kicsit elcs.esztétek pénzügyileg a dolgaitokat. Csináld meg a házimunkát, aztán ennyi, mást nem nagyon tudsz csinálni. Ha ráparancsolsz, vagy megkéred a húgot, akkor csak te leszel a rossz, aki nem hagyja tanulni a gyereket. Apósodat, vagy anyósodat pedig még kevésbé kérheted meg a segítségre, mert befogadtak benneteket.
2014. okt. 16. 11:08
 39/115 anonim ***** válasza:
100%
Én Zala megyében lakok! Itt a nettó kereset 65-70 ezer forint között van átlagban napi 8-10 órában 2 keresővel is csupán 140.000Ft nem egy nem két családot ismerek akik ennyiből gazdálkodnak, hitelük is van! Máshol lehet más a helyzet, de itt ez van sajnos! Én is havi 87.000Ft-ot kapok a férjem 133.000Ft-ot keres adókedvezménnyel együtt, saját házunk van tehermentes de van hitelünk melynek törlesztése, havi 45.000Ft. A bejárást neki sem fizetik. Hozzáteszem 3 gyermek van, és nem haltunk éhen, meg van mindenük! A rezsink magas. Nem értem hogyha 200.000Ft a bevételetek úgy, hogy ebből már a bejárás le van számolva, 55.000Ft a hiteletek mért nem éltek meg 145.000Ft-ból egy hónapban? Túl nagyok az elvárásaitok? Én biztos, hogy nem mennék se anyósomék sem a szüleim nyakára. Ki mit vet úgy arat.
2014. okt. 16. 11:08
 40/115 anonim ***** válasza:
100%

38 vagyok, most olvasom hogy a szüleid már nem élnek, részvétem.

Arra gondoltam még hogy ebben a helyzetben még talán a párod tudna segíteni. Ne rakj rendet minden nap utánuk is, ez nem normalis. Mindenki csinálha meg a maga szobáját, a többit meg osszátok be hogy mikor ki csinálja. Ha nem tetszik nekik akkor a párod álljon ki melletted és emelje fel a hangját hogy te terhesen nem bírsz annyit és ne várják el hogy te csinálj meg mindenki után mindent.

2014. okt. 16. 11:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!