Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennetek a helyemben?

Mit tennetek a helyemben?

Figyelt kérdés
A ferjemnek es nekem most szuletik az elso babank.Ott lakunk a szuleinel,mert most egyenlore nem tudjuk mashogyan megoldani semikepp(amugy van lakasunk,hiteles) es eddig minden elfogadhato volt,most viszont jonnek a problemak.Megszabnak dolgokat,meddig aludhatunk,mikor pihenhetunk,mit kell csinalnunk...stb Na marmost,magamtol is meg szoktam csinalni,nem kell szolni,de igy h elvaras es parancs mikorzben mindenki csinalja a dolgat.En meg cselednek erzem magam!Ferjem huga egy elkenyeztetett kis fruska,aki nem csinal semmit es barmire megkerjuk mar csukodik is az ajto(netezik,tevezik,bulizik es szinte akarmit csinalhat pofatlanul) Varandosan a munka(12oras kereskedelemben,heti 4nap) plusz az otthoni dolgok nagyon sok,mert hiaba csinalom meg nem tartjak meg a rendet es az egesz napom ebbol all,hogy mire anyos hazajon ne legyen balhe,miert nincs megcsinalva!Ha mondjuk h a lanyka is segithetne csak jon a,hagy tanuljon szoveg(3x bukott)
2014. okt. 16. 09:59
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/115 A kérdező kommentje:
Segiteni?En par segitseget talaltam,a tobbi kotekedes es vadaskodas es valotlan dolgok leirasa!Egy szoval sem mondtam h nevelem a hugat v bakinek beszolok.Csak leirtam amit latok es zavar!
2014. okt. 16. 17:21
 92/115 anonim ***** válasza:
100%
Természetes,hogy segít a család ha az ember megszorul.De te amellett,hogy ezt kihasználod,még fel vagy háborodva,hogy ki mit hogyan csinál illetve nem csinál nálatok.Örülj neki,hogy engedik,hogy ott lakjatok,úgy hogy nem sokára baba is lesz,főleg,hogy nem csak pár hónapról van szó,ahogy a szavaidból kiveszem,hanem addig ott akartok maradni míg nem találtok más munkát,vagy nem jár le a hitel,és ez nem kis idő.Szerintem ha nem tetszik,akkor gondolkozzatok el azon,hogy máshol szerencsét próbáljatok.Tudom ez meg azért nem tetszene,mert akkor ha kellene,nem lenne kit kérni,hogy vigyázzon mondjuk a babára.Nálunk is ez a helyzet.Az én szüleim 160 km,a férjem anyukája 180 km-re lakik.Nincs segítségünk,de el kellett jönnünk,mert munka sem lett volna a férjemnek.Itt nincsenek nagyszülők,de van biztos anyagi hátterünk.El kell dönteni mi a fontos.
2014. okt. 16. 17:22
 93/115 A kérdező kommentje:
Orulok,hogy ott lakhatunk es,ezert meg is tettem mindent,hogy nekik kenyelmes legyen.Ezt ok hasznaltak ki avval,hogy mar egyaltalan nem figyelnek semmire es ram van haritva minden!En pedig egymagam vezetem egy 5fos csalad haztartasat.Penzben is beleadjuk a felet!Nem nevelek en senkit sem es egy szot sem szoltam,a baba dolgot is megoldom,nem passzolnam le nekik h en azt csinalhassam amit akarok.Ezt most se tehetem meg es pont ez a baj h a babaval me nehezebb lesz es nem avval van a gondom,hogy meg kell csinalni kotelezo dolgokat,hiszen ez hozza tartozik a haztartashoz,de cseled nem vagyok.Amit rendbe teszek ne abbol alljon h egesz nap fenn kell tartanom.Senki nem orulne,ha felmosna atcsoszognanak ajta,elmosogatna es 15perc mulva megint szanaszethagyott tanyerok amibol ettek es ugy van hagyva,hutobol kivett dolgok amiket kaja utan otthagynak,ures edenyek visszarakasa a hutobol mikor elfogyott amit foztem,kimosott ruhak aztan a padlon hevernek az ujabb koszosak amikor a szennyes kozvetlen mellette van...stb!Mint irtam egy szot sem szoltam es turom,megcsinalom de az idegeim attol meg kikeszulnek...Es eszem agaban sincs meg a hitel lejartaig itt maradni,amint a lakohely kozeleben ujbol lesz muna azonnal elmegyunk.Ezt szepen meg is mondtuk....akkor meg jott,hogy ne menjunk el,nagy seitseg vagyunk egymas szamara..stb
2014. okt. 16. 17:35
 94/115 anonim ***** válasza:
19%
Ne foglalkozz velük kérdező. A nagy többség otthon ülő unatkozó anyuka aki itt éli ki magát azzal, hogy beszólogat másoknak és sajna empátia az nulla. Majd ha már nekik is vissza kell majd menni dolgozni akkor majd másként gondolják, hogy ki is mennyit dolgozzon még otthon 12 óra meló mellett méghozzá terhesen.
2014. okt. 16. 17:36
 95/115 anonim ***** válasza:
70%
De te mondtad,hogy ott a közelben nincs lehetőség.Akkor ne ragaszkodjatok annyira ahhoz,hogy ott maradjatok.Menjetek másik megyébe.
2014. okt. 16. 17:37
 96/115 anonim ***** válasza:
75%
Az elejét olvasgattam a közepét nem,és a végéből egy két kommentet.Hát a segítség kimerült abban,le lett oltva minek "csináltatta fel magát"bunkó beírások.Az anyós is tudta mit vállal be azzal ha megengedte ott lakjanak.Egy tini lány se szakadna bele ha legalább a saját szobáját rendbe tartaná,ne adj ég a konyhából is kivenné a részét.Tudjuk milyenek a kamaszok,elütik egész nap a gépet,jól elvannak a maguk világába.Lusta trehány disznók.Attól,hogy meny és terhes nem az ingyen cselédjük.és ha a menyecske normálisan szól neki,lehet segíteni az nem bactatás nevelés. Azt gondolom mindegyikönk kiakadna parancsba adnék 7kor riadó takaritás egyebek.rend és fegyelem vigyázz állás mire anyós haza ér.Mi ez katonaság?Ti meg költözzetek a lakásotokba,biztos nem takarítanám a redvájukat,főleg úgy nem parancsba adják,gyakorlatilag adsz a carnak egy pofont mert nem becsülik a munkádat sem..Igy együtt élni csak ugy lehet surlodás mentesen ha mindenki alkalmazkodik valamilyen szinten a másikakhoz.Én hagynám,várja csak a mocsok anyóst.Ha csak magadba fortyogsz nem változik semmi szivatni is fognak.Aztán ha morog vagy ordit akkor szépen mondd el neki nem vagy hajlandó a takaritó nőjük lenniTe is dolgozól neked is megvan a magad dolga találják meg ők a magukét.Ha 100szor is ott laksz az nem jelenti azt hülyét csinálhatnak belőled.max hamarabb költöztök.
2014. okt. 16. 17:37
 97/115 anonim ***** válasza:
85%
Akkor segítsen a férjed is neked ő is a gyerekük nem csak a lány.
2014. okt. 16. 17:40
 98/115 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező! Én írtam neked már legalább 10 használható tippet, amiknek a segítségével külön tudnátok költözni, de te egyszerűen le vagy ragadva ott, hogy anyóséknál kell lakni és ennyi, nem is akarsz változtatni rajta, pedig általában a felnőtt, gyermeket vállaló emberek önálló egzisztenciával rendelkeznek. Igen, a családnak kell segíteni, de nem akkor ha ti sem tesztek meg mindent. Mert azért az engem is felháborítana, ha én lennék az anyósod, hogy most ti konkrétan azért laktok a házában, mert neked később kevesebb lesz a gyeded, tehát a házatokat most még fent tudnátok tartani, de nem ezt választjátok, hanem már most anyós nyakára költöztök.

Az én anyósom és apósom igazi kiállhatatlan személyiségek, utálok velük találkozni, amikor összeházasodtunk felajánlották, hogy lakhatnánk náluk, eszünkbe se jutott elfogadni ezt az ajánlatot, mindketten tudtuk a férjemmel, hogy őket nem lehet elviselni és egy tányért se tudnék úgy elmosni, ami nekik megfelelne és nem azért, mert nem tudok mosogatni. A lényeg, albérletbe költöztünk, a férjem eleinte raktáros volt egy barkácsáruházban, kb. 60 ezret hozott haza, én is minden szar munkát elvállaltam, mégsem mentünk anyósékhoz lakni. aztán lett jobb állásunk persze és jobb körülményeink, gyerek egyébként még nincs, mert én még ennél is sokkal jobb körülményeket akarok a gyereknek, de ez egy másik történet.

2014. okt. 16. 17:50
 99/115 anonim ***** válasza:
32%

alap, hogy az ember oda megy lakni, ahol van (es biztosan lesz a jovoben is) munka

de nem, a magyarnak sajat tulajdonu ingatlan kell, akkor is, ha az Bivajb..on van, es utana meg sir, hogy nincsen munkaja, es be kell jarnia valahova, vagy koltozhet anyos-apos nyakara...

lehet verni magad, hogy milyen szuper vagy, hogy van sajat lakasod, de azt fent is kell tudni tartani, hitelbol megvenni nem nagy cucc... szoval ideje lenne felnonotok, elvegre nemsokara szulok lesztek!

2014. okt. 16. 18:04
 100/115 anonim ***** válasza:
65%

"hogy van sajat lakasod"

A banké az a lakás még csak nem is az övé. Pár hónapig nem fizeti a részleteket aztán megtudja kié is az a lakás.

2014. okt. 16. 18:12
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!