A ferjemnek es nekem most szuletik az elso babank.Ott lakunk a szuleinel,mert most egyenlore nem tudjuk mashogyan megoldani semikepp(amugy van lakasunk,hiteles) es eddig minden elfogadhato volt,most viszont jonnek a problemak.Megszabnak dolgokat,meddig aludhatunk,mikor pihenhetunk,mit kell csinalnunk...stb Na marmost,magamtol is meg szoktam csinalni,nem kell szolni,de igy h elvaras es parancs mikorzben mindenki csinalja a dolgat.En meg cselednek erzem magam!Ferjem huga egy elkenyeztetett kis fruska,aki nem csinal semmit es barmire megkerjuk mar csukodik is az ajto(netezik,tevezik,bulizik es szinte akarmit csinalhat pofatlanul) Varandosan a munka(12oras kereskedelemben,heti 4nap) plusz az otthoni dolgok nagyon sok,mert hiaba csinalom meg nem tartjak meg a rendet es az egesz napom ebbol all,hogy mire anyos hazajon ne legyen balhe,miert nincs megcsinalva!Ha mondjuk h a lanyka is segithetne csak jon a,hagy tanuljon szoveg(3x bukott)
Koszonom szepen!En pontosan tudom,hogy ezek igy vannak,alkalmazkodom is es egy rossz szot sem szoltam pont ezert!Csak tanacsra lett volna szuksegem vagy egy kis megertesre.Sosem szoltam be se a huginak,se anyosnak,se aposnak.Mindig csak kedves szavam volt hozzajuk,megha nekik nem is.Tudom,hogy most en vagyok a megturt es mehetek,ha nem tetszik....Ez azert szomoru es szerintem ezen kene elgondolkodni,a csaladnak segitenie kene mindenben.Az en szuleim ilyenek voltak,de,mint irtam meghaltak.Rajuk nem szamithatunk!Pont ez a baj,hogy a mai vilagban barmikor fordulhat az ember elete es sajnos a munka egy nagyon meghatarozo dolog!
2014. okt. 16. 11:10
43/115 anonim válasza:
és meddig terveztek a nyakukon élni ingyen?
amíg nem kerestek 500e/fejenként?
mert így sosem mentek el... szánalmas "felnőttek"
2014. okt. 16. 11:11
44/115 anonim válasza:
Ki lakik most a lakásban?
2014. okt. 16. 11:12
45/115 anonim válasza:
Akkor költözzeteke gy olyan városba,ahol jobbak az esélyek.Mi 180 km-re költöztünk a régi otthonunkból,mert muszáj volt.Most mind a kettőnknek van rendes állása,és még így is,hogy én már nem dolgozom mert hamarosan szülök,szépen megélünk,pedig van hitelünk nem is kevés,és albiban lakunk.
46/115 anonim válasza:
33. és 37. vagyok.
Tehát a bejáráson felül 120e Ft marad a férjednek, de emellett tényleg nem lehet maszekolni. Akor viszont a 200e Ft-ből "csak" az 55e Ft hitelt kell levonni, így marad 145e Ft a megélhetésre.
Nem reménytelen ebből megélni! A gyerek egy éves kora után a férjed is mehet gyedre, gyesre, ha addig nem talál jó állást.
A címben föltett kérdésedre tehát a válaszom:
A helyedben elköltöznék a saját lakásba.
47/115 anonim válasza:
Ennyi pénzből, hogy a francba nem tudtok kijönni? Családok tennék össze kezüket ha ennyiük maradna.
2014. okt. 16. 11:15
48/115 anonim válasza:
Igen, nekünk sincs 145 ezrünk egy hónapban. Mondjuk legyen 45 e a rezsitek, marad 100e. Én csinálok minden hónap elején egy nagy rendelést a Tesco-ból, kihozzák házhoz, azon felül kb. 5 ezer megy még kajára hetente, de néha annyi sem. A közlekedési költségeitek is irreálisan magasak. Ha autóval jártok, akkor ott van a most divat telekocsi, szereztek pár embert aki beül a kocsiba és adja nektek a pénzt. Kicsit találékonyabbnak kell lenni, mert szerintem nálatok leginkább abból van hiány. Azért az is nonszensz, hogy a férjed ilyen jó végzettséggel ennyire keveset keres.
2014. okt. 16. 11:19
49/115 anonim válasza:
ugyan emberek, ha nagyon akarnák megoldanák, de könnyebb szidni anyóst, ahelyett,hogy összehúznák a nadrágszíjat és önállóak lennének végre!
2014. okt. 16. 11:21
50/115 anonim válasza:
27 évese így gondolkodni?! Vettetek fel hitelt? Igen!Kényszerítettek? Nem! Saját lakást akartatok, meg lett, bármi áron? Bármi áron meg lett!
Érdekes mód az osztrákok 80%-a bérli a lakást, ő nekik megfelel a bérelt, is, csak nekünk hülye magyaroknak kell a saját ugyebár bármi áron 30 évre is eladósodva. vagy jön a közhelyes mondás mért fizessek albérletet, hogyha fizethetem a sajátomat is?! Hát páran rendesen belebuktam eme előző kérdésbe, felvették a hitelt, ami megemelkedett nem is kicsit, fizetni nem tudták, a bank elemelte végrehajtó 50%-ért értékesítette. Az adósnak ott maradt több millió forint tartozása, a fizetése 50%-át elveszik se saját lakás, de még egy albérlet sem mert hát miből is fizetné? A maradék 50%-ból? De egy szerencse a szerencsétlenségbe, hogy így a kevés pénzből élő de félre tudott tenni emberkék, poton pénzért kp-ba kicsengetik a több millió forintot érő ingatlant! Csak egy példa a házat ahol lakunk 8 millióra becsülték és ez lement 3.650.000Ft-ra 2 év alatt, annak a 70%-ért 2 árverést tartottak persze nem volt senki, így mi kp-ba azonnal 1.900.000Ft-ért megvettük! Hozzáteszem 100négyzetméteres belül fiatalosan felújított családi ház, városban, 3000négyzetméternyi területtel. Halkan megjegyezve az előző tulajnak 15 milliós követelés még rajt a nyakán!!! Anno 7.500.000Ft kölcsönt vett fel erre a házra + 4 milliót a felújítására.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!