Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennetek a helyemben?

Mit tennetek a helyemben?

Figyelt kérdés
A ferjemnek es nekem most szuletik az elso babank.Ott lakunk a szuleinel,mert most egyenlore nem tudjuk mashogyan megoldani semikepp(amugy van lakasunk,hiteles) es eddig minden elfogadhato volt,most viszont jonnek a problemak.Megszabnak dolgokat,meddig aludhatunk,mikor pihenhetunk,mit kell csinalnunk...stb Na marmost,magamtol is meg szoktam csinalni,nem kell szolni,de igy h elvaras es parancs mikorzben mindenki csinalja a dolgat.En meg cselednek erzem magam!Ferjem huga egy elkenyeztetett kis fruska,aki nem csinal semmit es barmire megkerjuk mar csukodik is az ajto(netezik,tevezik,bulizik es szinte akarmit csinalhat pofatlanul) Varandosan a munka(12oras kereskedelemben,heti 4nap) plusz az otthoni dolgok nagyon sok,mert hiaba csinalom meg nem tartjak meg a rendet es az egesz napom ebbol all,hogy mire anyos hazajon ne legyen balhe,miert nincs megcsinalva!Ha mondjuk h a lanyka is segithetne csak jon a,hagy tanuljon szoveg(3x bukott)
2014. okt. 16. 09:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/115 A kérdező kommentje:
A lakas hiteles es igen ket fizetes neha nem eleg,mert ugye annyira tulfizetik a vallalatok a munkaeroket.En hiaba keresek most jol,jon a gyed!A ferjem pedig hiaba dolgozik 220oraban havonta nem kap csak minimalbert!Diplomaval!
2014. okt. 16. 10:19
 12/115 anonim ***** válasza:
56%

jájááájjj sírok

talán gondolkozni kellett volna és védekezni, de azt nem tanítttsák a főiskolán :D

2014. okt. 16. 10:21
 13/115 anonim ***** válasza:
87%
Befogadtak, van fedél a fejed fölött, már munkátok is van, alkalmazkodj. Nem könnyű, sőt vérforraló, ha van még a családban olyan, aki a háztartásban tudna (ha akarna, vagy bírná) segíteni, mégsem teszi. Tudomásul kell vennetek, hogy ez van, tekintsd átmeneti állapotnak. Ha megszületik a baba, még nehezebb lesz, de túl fogjátok élni. Gondolj elsősorban a születendő gyerekedre. Sok sikert.
2014. okt. 16. 10:22
 14/115 anonim ***** válasza:
94%
Ne haragudj! De 2 fizetésből mégis hogyan nem tudtok fenntartani egy lakást? 1000 nm-es villátok van, vagy mi? Mert annak tényleg magas a rezsije. Szerinted anyósék és hugica mennyire fog örülni annak, hogy folyton bömböl a gyerek, ha már most is gondok vannak? Felnőtt emberek vagytok, szedjetek már össze annyi pénzt, hogy fent tudjátok magatokat tartani! Arról már nem is beszélve, hogy komoly plusz kiadás lesz a gyerek is.
2014. okt. 16. 10:23
 15/115 anonim ***** válasza:
77%

Ha csak átmenetileg (max. még 1-2 hónap) nem tudtok költözni (pl. mert zajlik a lakásfelújítás), akkor összeszorított foggal bírd ki valahogy.

Ha viszont nem erről van szó, akkor nem értem, miért nem költöztök a saját lakásotokba.

Nem egészen értem azt sem, hogy mi változott az együttélésben, amióta terhes vagy (azonkívül, hogy kevesebbet bírsz dolgozni otthon).

Eddig nem szabták meg, meddig aludhattok, most meg igen?

Eddig nem volt elvárás és parancs, most meg igen?

Eddig nem volt elkényeztetett, lusta gyerek a férjed húga, most meg igen?

Mindenképp jelezd férjednek a problémát. Vagy próbáljon ő is segíteni, vagy értesse meg az anyjával, hogy egy terhes nő nem bír úgy dolgozni, mint előtte.

Azon is fönnakadtam, hogy: "... hiaba csinalom meg nem tartjak meg a rendet es az egesz napom ebbol all,hogy mire anyos hazajon ne legyen balhe, miert nincs megcsinalva ..." - Hát itt pl. nem azt látom megoldásnak, hogy valaki segítsen neked, hanem hogy tartsák meg a rendet, ne nehezítsék a munkádat.

Különben ezt lehet mondani anyósnak, ha pattog, hogy rend LENNE ám, ha a kedves férje, lánya stb. nem csinált volna napközben rendetlenséget.

2014. okt. 16. 10:24
 16/115 anonim ***** válasza:
77%
Elég szomorú, hogy lassan szülőként minden bajotokért másokat hibáztattok. A gonosz vállalatok, a gonosz állam, a gonosz bankok, a gonosz testvér, a gonosz anyós.... Az, hogy esetleg TI csináltatok valamit rosszul, az fel sem merül? A férjed keres másik állást? Te megbeszélted már a főnököddel, hogy mikor mész vissza? Néztetek bölcsit a gyereknek? Vagy majd "becsúszik" a kistesó is?
2014. okt. 16. 10:25
 17/115 anonim ***** válasza:
92%

De anyósnál nem száltok be a rezsibe hiteltis ugyan úgy fizetni kell. Ennyi erővel azt is mondhatnátok, hogy úgy spóroltok, hogy anyós minden hónapban adjon 60 ezret nektek,sőt ez még rosszabb mert választása sincs, csak fizetni?

Lehet gonoszul hangzik de ez nagyon nem felelősségteljes gondolkozás, és is mérges lennék.

2014. okt. 16. 10:26
 18/115 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom nem régóta laknak egy fedél alatt.De én az anyósnak való beszólogatást nem ajánlanám,mert könnyű szerrel ajtót mutathat...
2014. okt. 16. 10:26
 19/115 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha ennire nem tudtok kijönni a pénzből, akkor el kellene adni a lakást a hitellel együtt és menni albérletbe, mert gyerekkel azért már illik külön lakni. Persze ha egy bedőlt devizahitel, akkor meg kell nézni a lehetőségeket, nem tudom a pontos feltételeket,de valamivl kevesebbet kell most már fizetni, gondolom igényelni kell a támogatást, vagy legalábbis beszélni a bankkal.
2014. okt. 16. 10:30
 20/115 A kérdező kommentje:
Pontosan!Az elejen amikor odakoltoztunk akkor nagyon segitokesz voltam es mindent megcsinaltam es ez hirtelen elvaras lett!Parancs,ami azzal jar h mar kelljek fel kora reggel,ha szabadnapos vagyok es tegyem a dolgom.A huggal addig is voltak gondok,de nem zavart ennyire,mert azt hittem nem maradunk sokaig csak amig a ferjem ujra munkat talal!Es a feladataimat most is megcsinalom ott,hogy alkalmazkodjunk,csak eddig birtam,kikeszultek az idegeim.Pont azert,mert mar 20eves korom ota onallo vagyok es sosem szorultam ilyenfajta segitsegre es mar vezettem haztartast es megtapasztaltam milyen az onallo elet!De igenis cselednek erzem magam,hogy megcsinalom a rend meg nincs megtartva,ha ket napig dolgozok akkor ott var a mosatlan mert senki nem csinalja meg...stb A lakasunkon hitel van es az mar majdnem egyenlo az alberlettel,a munka bejaros mindkettonknek es nem fizetik,es a gyed plusz ferjem fizetese osszesen 200ezer!Mindketten azon vagyunk,hogy minel hamarabb megoldjuk es vegre visszamehessunk a sajat lakasunkba!
2014. okt. 16. 10:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!