Jogos, hogy egy kicsit csalódott vagyok? Ti nem lennétek azok?
Tudom, hogy magunknak vállaltunk gyereket a férjemmel és hogy nem lehet semmilyen elvárásunk a nagyszülők felé. Nem is haragszok igazán, csak szomorú vagyok.
Anyósom óvónő. Nyáron 8 hetet lesz szabadságon ( 5 hét "normál" szabadság, de mivel felújítják az ovit, így idén van +3 hete). Megkérdeztük, hogy 1 hetet tudna-e segíteni nekünk úgy, hogy reggel visszük a 4 éves lányunkat és délután megyünk érte. Nemet mondott.
Azért lett volna jó, mert a férjem munkahelyet váltott és egyenlőre nem mehet szabadságra, nekem pedig nincs annyi szabadságom ami lefedi a mi ovink szünetét. Így ügyeletes oviban lesz a lányunk, ami nem tragédia, de mégis jobb lenne neki a nagymamájával.
Mi a véleményetek?
Igazad van, én is csalódott lennék. Tudod így van ez, hogy akinek lenne igénye a nagyszülőkre, ott nem igazán lehet számítani rájuk. Ahol pedig a nagyszülő szeretne unokázni, ott szinte el van tiltva.
Anno anyukámnak vissza kellett mennie dolgozni amikor tesómmal terhes volt, én csak egy éves voltam, apukámat besorozták. A nagymamám nem dolgozott, ő vigyázott rám - anyukám ezért több mint a fele fizetését odaadta neki havonta. Hát van ilyen is...
A 60-as kommentelő kedvéért:
A cukrász nem süt soha sütit, a könyvtáros pedig nem tart könyvet, vagy ha igen rendezi el a könyvespolcon?
A tanár elzárkózik a magyarázatoktól munkaidőn kívűl, a kertész nem metszi le a fákat szabadidejében?
A válasz majdnem minden esetben: DE:
A fél napos ötletet köszönöm, megkérdezzük tőle.
De apukámnak és a testvéreimnek is felvetem. Nem is értem, miért nem jutott eszünkbe, pedig nagyon kézenfekvő.
Anyukámmal nem tudnak felezni, mert anyukám messze lakik, ő nem tud minden nap ingázni.
A férjem nagyon csalódott, sokkal jobban, mint én :-( Már így is jobban kötődik a lányunk az én családomhoz, nagyon várta már, hogy mehessen "nyaralni" az anyukájával, hátha akkor jobban kötődik majd hozzá is :-(
akkor másképp:
Nagyszülő vigyáz az unokára nyáron mert nincs más megoldás,szívesen is teszi de ezt akkor szoktuk kérni ha másképp nem megy. Itt meg kifejezetten van más mód tehát ő is úgy látta így nem köteles segíteni(az más hogy felelőtlenül ígérgetett) és egyet megtanultam nincs értelme olyasmit erőltetni valamit valakire amit nem akar mert mindkét fél csak sérülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!