Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos, hogy egy kicsit csalódo...

Jogos, hogy egy kicsit csalódott vagyok? Ti nem lennétek azok?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy magunknak vállaltunk gyereket a férjemmel és hogy nem lehet semmilyen elvárásunk a nagyszülők felé. Nem is haragszok igazán, csak szomorú vagyok.

Anyósom óvónő. Nyáron 8 hetet lesz szabadságon ( 5 hét "normál" szabadság, de mivel felújítják az ovit, így idén van +3 hete). Megkérdeztük, hogy 1 hetet tudna-e segíteni nekünk úgy, hogy reggel visszük a 4 éves lányunkat és délután megyünk érte. Nemet mondott.

Azért lett volna jó, mert a férjem munkahelyet váltott és egyenlőre nem mehet szabadságra, nekem pedig nincs annyi szabadságom ami lefedi a mi ovink szünetét. Így ügyeletes oviban lesz a lányunk, ami nem tragédia, de mégis jobb lenne neki a nagymamájával.

Mi a véleményetek?

2014. máj. 21. 14:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/90 anonim ***** válasza:
84%

Igazad van, én is csalódott lennék. Tudod így van ez, hogy akinek lenne igénye a nagyszülőkre, ott nem igazán lehet számítani rájuk. Ahol pedig a nagyszülő szeretne unokázni, ott szinte el van tiltva.

Anno anyukámnak vissza kellett mennie dolgozni amikor tesómmal terhes volt, én csak egy éves voltam, apukámat besorozták. A nagymamám nem dolgozott, ő vigyázott rám - anyukám ezért több mint a fele fizetését odaadta neki havonta. Hát van ilyen is...

2014. máj. 21. 17:58
 62/90 anonim ***** válasza:
70%
60- az óvónőnek sem az a dolga, hogy unokázzon. A prostis párhuzamot már nem sikerült ekézni, ugye?
2014. máj. 21. 18:13
 63/90 anonim ***** válasza:
96%

A 60-as kommentelő kedvéért:

A cukrász nem süt soha sütit, a könyvtáros pedig nem tart könyvet, vagy ha igen rendezi el a könyvespolcon?

A tanár elzárkózik a magyarázatoktól munkaidőn kívűl, a kertész nem metszi le a fákat szabadidejében?

A válasz majdnem minden esetben: DE:

2014. máj. 21. 18:17
 64/90 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon szarul esne és csalódott lennék. Az én anyukám szinte harcol a gyerekért, hogy ott alhasson náluk, pedig az neki meló, nem pihenés. Nem tudom eléképzelni, hogy milyen nagymama az ilyen... Mindegy, hogy mi a foglalkozása, akkor is nagymama és örülnie kellene az unokának. Sajnos ő nem örül.
2014. máj. 21. 18:52
 65/90 A kérdező kommentje:

A fél napos ötletet köszönöm, megkérdezzük tőle.

De apukámnak és a testvéreimnek is felvetem. Nem is értem, miért nem jutott eszünkbe, pedig nagyon kézenfekvő.

Anyukámmal nem tudnak felezni, mert anyukám messze lakik, ő nem tud minden nap ingázni.

A férjem nagyon csalódott, sokkal jobban, mint én :-( Már így is jobban kötődik a lányunk az én családomhoz, nagyon várta már, hogy mehessen "nyaralni" az anyukájával, hátha akkor jobban kötődik majd hozzá is :-(

2014. máj. 21. 19:03
 66/90 anonim ***** válasza:
30%
Nem kell csalódottnak lenned. Az elmúlt napokban felkapott "az anyós nem akar vigyázni nyáron a gyerekre" kérdésekből messze te szedted össze a legtöbb kommentet :)
2014. máj. 21. 19:43
 67/90 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem is jogos a csalódottságod. Az én időmben alap volt, hogy például a pesti gyerekek több hetet nyáron a vidéki nagymamánál töltöttek, és ez teljesen természetes volt, ez volt a gyerekeknek az élmény meg a nyaralás.
2014. máj. 21. 20:58
 68/90 anonim ***** válasza:
87%
Én is csalódott lennék. Ezek után nem is erőltetném a mamánál alvást...
2014. máj. 21. 21:06
 69/90 anonim ***** válasza:
82%
Én nem magamnak vállaltam a gyereket, hanem az egész családnak, hiszen ők az utódok, ha nem lennének, mi lenne a hagyatékunkkal, ki vinné tovább a nevet, kire lehetnénk, büszkék, stb. Az én nagyszüleim minden nyáron vigyáztak ránk, és tisztában voltak vele, hogy ez a feladatuk, nem a nyavalygás a fotelben. Én is tisztában vagyok ezzel, és természetesen vigyázni fogok az unokáimra, ameddig szükséges. Sajnállak anyósod miatt, és nagy kár, hogy ma egyre többen nem tudják, mivel lehetne egy kicsit is hasznosnak lenni...
2014. máj. 21. 21:09
 70/90 anonim ***** válasza:
34%

akkor másképp:

Nagyszülő vigyáz az unokára nyáron mert nincs más megoldás,szívesen is teszi de ezt akkor szoktuk kérni ha másképp nem megy. Itt meg kifejezetten van más mód tehát ő is úgy látta így nem köteles segíteni(az más hogy felelőtlenül ígérgetett) és egyet megtanultam nincs értelme olyasmit erőltetni valamit valakire amit nem akar mert mindkét fél csak sérülhet.

2014. máj. 21. 21:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!