Jogos, hogy egy kicsit csalódott vagyok? Ti nem lennétek azok?
Tudom, hogy magunknak vállaltunk gyereket a férjemmel és hogy nem lehet semmilyen elvárásunk a nagyszülők felé. Nem is haragszok igazán, csak szomorú vagyok.
Anyósom óvónő. Nyáron 8 hetet lesz szabadságon ( 5 hét "normál" szabadság, de mivel felújítják az ovit, így idén van +3 hete). Megkérdeztük, hogy 1 hetet tudna-e segíteni nekünk úgy, hogy reggel visszük a 4 éves lányunkat és délután megyünk érte. Nemet mondott.
Azért lett volna jó, mert a férjem munkahelyet váltott és egyenlőre nem mehet szabadságra, nekem pedig nincs annyi szabadságom ami lefedi a mi ovink szünetét. Így ügyeletes oviban lesz a lányunk, ami nem tragédia, de mégis jobb lenne neki a nagymamájával.
Mi a véleményetek?
#27#, nem is az óvónő takarít, hanem a dadus, miről beszélsz?
Én nem vagyok óvónő, de sokszor szívességből vigyáztam már gyerekekre, ami munka, igen, nem okozott nagy örömöt. Viszont a saját gyerekeimet nem éreztem tehernek azokon a napokon sem, mert szeretem őket. Szóval ez is nagy hülyeség, hogy valakinek munka a saját unokája,ha szereti.
A szakács ismerősünk is egész nap főz, de mivel imádja a szakmáját, otthon is szívesen főz, és nem érzi azt, hogy az áldozat. De ha annak érzi, akkor is szívesen főz, mert szeret örömet okozni a családjának.
Az egész nyarat a nagyszüleinkkel töltöttük az unokatesómékkal együtt. Mamáék felneveltek 3 gyereket és utána még nyaranta minket is megkaptak. És alig várták, hogy lent legyenek az unokák, mert mindig mondták, hogy csak akkor van igazán élet. Nálunk ez tök természetes a családban, hogy a nagyszülő, ha nem is egész nyárra, de szükség szerűen és azért hozzátenném, hogy szívesen vigyáznak az unokára, mert imádják és alig várják, hogy velük legyen.
Ez szerintem az élet rendje, hogy a családtagok besegítenek egymásnak. Gondolom mikor anyám megszül, gyanította, hogy csak lesz nekem is gyerekem, akinél azért csak-csak szükségem lesz segítségre, ahogy neki is szüksége volt az Ő anyjának a segítségére.
Hát egész hétre én sem sóznám rá a gyereket. 8-9 óra igenis nem kevés idő. Reggel elvinném a kicsit oviba, mamát meg arra kérném meg,hogy az ebéd utáni időszakot vállalja be. Látom a saját nagymamámnak milyen nehéz már a 4 éves unokatestvért lefoglalni.
Egész nap 20-25 gyerekkel foglalkozik,felügyel rájuk. Ez egész évben. Nem könnyű feladat az óvónősködés, ha tisztességgel csinálja valaki. Én megérte, a nagyit,hogy nem vállalja el az egész napot. Senkitől sem várnám el,hogy egy héten keresztül legyen a gyerekemmel reggeltől délutánig,akár óvónő akár nem. Nem lennék csalódott, megérteném anyumat meg anyósomat is,ha nem vállalnák be
Nem szokta látogatni, mi megyünk hozzá.
Talán nem éreznék így, ha nem mondta volna eddig többször, hogy majd csak szóljunk, ő úgyis otthon van egész nyáron.
Meg félek is az ügyeletes ovitól, ismeretlen óvónők, összevont csoport.
Folyt: nem utasítanám el, mert valahogy nem illik...
Ne legyen bűntudatod, amiért segítséget kértél, ez teljesen normális. Amikor én kislány voltam, a nagyszüleimnek nem is volt kérdés, hogy besegítenek nyáron! Nem tudom, hogy ez így van-e rendben, de én így nevelkedtem, úgyhogy ez alapján tudtam neked válaszolni. Lehet, hogy nem természetes az, hogy a nagyiék segítenek az unokára vigyázni a nyáron; de nekem az volt...
Egyébként tudom, nézzem a pozitív oldalát: legalább nem az van hogy elvállalja, aztán érezteti a gyerekkel hogy mennyire a terhére van.
Köszönöm a válaszokat.
Az a nagyi, aki ráadásul ovónő és a a 8 hetes szabadsága alatt nem tudja bevállalni a saját unokáját napi 8 órára, , azaz egész ÉV folyamán 68 (hatvannyolc) órára, annak nőjön be az orra lika.
Kérdező, majd december elején közöld az anyóssal, hogy annyi tervetek van Karácsonyra, nem tudjátok vállalni, hogy meglátogassátok.
Tudod, mikor mennék hozzá szombatonként ezek után???! SOHA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!