Jogos, hogy egy kicsit csalódott vagyok? Ti nem lennétek azok?
Tudom, hogy magunknak vállaltunk gyereket a férjemmel és hogy nem lehet semmilyen elvárásunk a nagyszülők felé. Nem is haragszok igazán, csak szomorú vagyok.
Anyósom óvónő. Nyáron 8 hetet lesz szabadságon ( 5 hét "normál" szabadság, de mivel felújítják az ovit, így idén van +3 hete). Megkérdeztük, hogy 1 hetet tudna-e segíteni nekünk úgy, hogy reggel visszük a 4 éves lányunkat és délután megyünk érte. Nemet mondott.
Azért lett volna jó, mert a férjem munkahelyet váltott és egyenlőre nem mehet szabadságra, nekem pedig nincs annyi szabadságom ami lefedi a mi ovink szünetét. Így ügyeletes oviban lesz a lányunk, ami nem tragédia, de mégis jobb lenne neki a nagymamájával.
Mi a véleményetek?
Miért is van az felpontozva, aki ELMESÉLI, hogy az ő nagyijánál töltött egy heteket/nyarakat?!
Itt most nem az a lényeg, hogy óvónő. Nem szeretné és kész. Nem az ő gyereke, nem kötelezheted rá. Szívességből megteheti persze, de ha nem szeretné azt is meg kell érteni. Minden ember más. Vannak ilyen nagyik és olyan nagyik. Ők is emberek és nem a filmekben lévő unokázó , süteményt sütő szerepnek kell eleget tenniük. Pont.
Jah és nekem is jófej a nagymamám, de amikor nyitott az ovi (ügyelet), már mennünk kellett.
Az igaz, hogy nagymamaként nem kötelessége az unokájával lenni, mivel nem miatta vállalták a szülei a gyereket. Viszont szerintem anyaként illene a fiának segítenie ebben a dologban. A nagymama ráér, hozzá alkalmazkodnának. 8 hét szabadság ráadásul nagyon sok, az alatt simán kipihenheti magát,akkor is ha egy hetet nála tölt az unokája. Az én nagyszüleim még dolgoznak, így is el szoktunk menni együtt nyaralni, pedig ők csak 2 hetet szoktak kivenni a nyáron.
Ebben a kérdésben szerintem nem az a lényeg h a nagymamának van-e kedve még gyerekekhez vagy nem, hanem h a fia (a saját fia!) kért tőle segítséget és ő ezt megtagadta minden indoklás nélkül. Amikor gyereket vállalunk szerintem nem 18 éves koráig kell vállalni. Persze, utána felnőtt ember, maga is el tud intézni sokmindent, de azért lássuk be, néha mindenkinek jól jön egy kis segítség.
Ráadásul a feleség egész családja összefogott h minél jobban ki tudják tölteni azt az időt amíg nincs óvija a kicsinek. Ennyit a fiáért szerintem egy anyuka igazán megtehetne, főleg h egy nap 8 óráról lenne szó.
"Akkor szerintetek a cukrász nem eszik sütit, a könyvtáros nem olva könyvet"
A cukrásznak nem az a munkája, hogy sütit egyen, a könyvtárosnak pedig nem az, hogy olvasgasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!