Jogos, hogy egy kicsit csalódott vagyok? Ti nem lennétek
azok?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy magunknak vállaltunk gyereket a férjemmel és hogy nem lehet semmilyen elvárásunk a nagyszülők felé. Nem is haragszok igazán, csak szomorú vagyok.
Anyósom óvónő. Nyáron 8 hetet lesz szabadságon ( 5 hét "normál" szabadság, de mivel felújítják az ovit, így idén van +3 hete). Megkérdeztük, hogy 1 hetet tudna-e segíteni nekünk úgy, hogy reggel visszük a 4 éves lányunkat és délután megyünk érte. Nemet mondott.
Azért lett volna jó, mert a férjem munkahelyet váltott és egyenlőre nem mehet szabadságra, nekem pedig nincs annyi szabadságom ami lefedi a mi ovink szünetét. Így ügyeletes oviban lesz a lányunk, ami nem tragédia, de mégis jobb lenne neki a nagymamájával.
nekem is rosszul esne ha ennyit nem tudna besegíteni... persze az ember próbálja megoldani az életét nagyszülők nélkül, de nézzük meg a mi gyerekkorunkat is... mi is voltunk nagyszülőkkel... és szerintem az, hogy ennyit besegítsen természetesnek kéne lenni, élvezni az unokával való együtt létet... ráadásul nem is kéne ott aludnia... az én lányom 4-5 hetet ott van volt anyósoméknál és alig várják hogy elvigyék! Nem én küldöm, nem én kérem őket, mert én meg is tudnám oldani a nyarat.. ők kérik hogy had vigyék! EZ a normális nagyszülői hozzáállás... (szerintem)
2014. máj. 21. 14:53
12/90 A kérdező kommentje:
Az én szüleimmel is lesz: apukámmal 1 hetet úgy, hogy reggel visszük délután ő hozza haza; anyukám elviszi a Balatonra legalább 1 hétre.
Az én testvéreim is "vállaltak" összesen 1 hetet, én leszek otthon kettőt, így már csak 1 hét maradt az ovis szünetből.
2014. máj. 21. 14:54
13/90 anonim válasza:
Utolsó csak mi nagyszüleinka arra mire unokáik voltak bőven nyugdíjasok voltak, ma meg egy nagyi is 62 éves korig dolgozik. Én valahol mindkettőtöket megértem.
2014. máj. 21. 14:55
14/90 anonim válasza:
Rosszul esne, akárcsak neked, de megérteném. Ugyanis arra kéred, hogy a pár hetes szabadsága alatt dolgozzon, puszta szívességből. Biztos, hogy szereti az unokáját és titeket, de ezt meg kell érteni. Keressetek mást, biztosan van még jelölt.
2014. máj. 21. 14:56
15/90 anonim válasza:
Ú, ez a magatoknak vállaltátok szöveg jellemző az emberekre manapság sajnos! Mikor meg azt olvassuk, a szemét menyem nem adja oda az unokámat minden hét végén, arra miért nem írjátok, hogy semmi közöd hozzá, maguknak vállalták?
Kérdező, nem kérsz sokat, szomorú, hogy az anyósod egy hetet sajnál a nyolcból arra, hogy a saját családjának segítsen és a saját unokájával legyen! Pedig elvileg azért megy valaki óvónőnek, mert szereti a gyerekeket. Jogos a csalódottságod, de az érzelmi intelligenciáján nem fogsz tudni javítani:( Esetleg tényleg megkérdezheted az okot, amiért nem vállalja, de ez nem biztos, hogy bármin is változtat.
2014. máj. 21. 14:56
16/90 anonim válasza:
Én megértem, hogy csalódott vagy. Nálunk ilyet nemhogy kérnünk kellene, inkább a szüleim kérnék, hogy vigyük. Hát, nem egyformák a nagyszülők. Mindenesetre furcsa hozzáállás ez egy nagymamától.
2014. máj. 21. 14:57
17/90 A kérdező kommentje:
Igen, értem, hogy óvónő és pihenne, de: ha átmegyünk szombaton, amikor 5 napig előtte dolgozott, akkor miért nem küld el? Így pedig pihenne pár hetet, dolgozna az unokájával és még tudna pihenni heteket az ovi előtt.
2014. máj. 21. 14:58
18/90 anonim válasza:
Jogos. Anyósom dettó ugyanez. 10 évvel fiatalabb, mint a szüleim, de soha még pár órára sem vállalta a most már 6 és 4 éves fiamat. A szüleim segítenek be mindenbe. Ha büszkélkedni kellene, akkor persze rögtön jönne. Pl a nagyfiam néptáncol, minden évben van fellépése. Anyukám viszi mindig táncra, közel laknak a próbateremhez. Csak 4 jegyet vehet minden család a fellépésre, anyósom meg kiakadt, miért nem jöhet. Mi (a szülei) megyünk és a szüleim, akik hetente kétszer táncra hordják. Anyosomat arra sem lehet megkerni, hogy órára vigyázzon valamelyik gyerekre, ha beteg. Shoppingolni, barátnőzni mindig van ideje. És köztünk semmi gond nem volt, egyszerűen ilyen anyósom. Ez van :-(. Ha mi nem mennénk, nem is látná az unokákat.
2014. máj. 21. 15:04
19/90 anonim válasza:
anyukám imádja a gyerekeket(zongora tanárnő) de a szabi hallat hallani sem akarja a zongorát és nap végén bármilyen cukik a gyerekek lefárasztják. Lehet a gyereked édes meg minden,de a 0-24 gyerekvigyázás nagyon fárasztó tud lenni és annyi ismerősöd van biztos úgy van vele,hogy majd azt az egy hetet is elosztjátok valahogy plusz hétvégén azért nem küld el titeket,mert attól még szereti az unokát és kénytelen munka után időt szánni rá akkor is ha fáradt(mert szereti). Nem tudod milyen 20-30 gyerekere vigyázni úgy hogy manapság nem szabad fegyelmezni őket,mert sérül a kis lelkük,de egyben elvárják hogy fegyelmezd helyettük a gyereked plusz most már fogyatékosokat is kapnak miközben nincsenek erre kiképezve, non-stop el kell vonni a figyelmüket és minden nap új fejlesztő játékokat kell kitalálniuk,egy szóval: ennyi gyerek naaaagyon fárasztó és én megértem a nagyit
2014. máj. 21. 15:05
20/90 anonim válasza:
Azért az erős túlzás, hogy a pár hetes szabadságát erre kéne áldoznia. Egyrészt 8 hetet lesz szabadságon, amiből ez 1 hét lenne. Ráadásul nem is aludna ott a kisgyerek.
Egyébként meg egy nagyinak ez nem áldozat, hanem örül, hogy végre az unokájával lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!