Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos, hogy egy kicsit csalódo...

Jogos, hogy egy kicsit csalódott vagyok? Ti nem lennétek azok?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy magunknak vállaltunk gyereket a férjemmel és hogy nem lehet semmilyen elvárásunk a nagyszülők felé. Nem is haragszok igazán, csak szomorú vagyok.

Anyósom óvónő. Nyáron 8 hetet lesz szabadságon ( 5 hét "normál" szabadság, de mivel felújítják az ovit, így idén van +3 hete). Megkérdeztük, hogy 1 hetet tudna-e segíteni nekünk úgy, hogy reggel visszük a 4 éves lányunkat és délután megyünk érte. Nemet mondott.

Azért lett volna jó, mert a férjem munkahelyet váltott és egyenlőre nem mehet szabadságra, nekem pedig nincs annyi szabadságom ami lefedi a mi ovink szünetét. Így ügyeletes oviban lesz a lányunk, ami nem tragédia, de mégis jobb lenne neki a nagymamájával.

Mi a véleményetek?

2014. máj. 21. 14:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
82%

Ugyanilyen nemet kell mondanotok nektek is, amikor anyósod bármilyen segítséget kér. Akár apróság, akár nem.

Egyetértek, hogy magadnak szülöd a gyereket, de az én szüleim boldogok, ha vigyázhatnak az unokákra, és a világért nem engednék, hogy ügyeletes oviban legyenek.

Szerintem ez anyóst minősíti.

2014. máj. 21. 15:08
 22/90 anonim ***** válasza:
83%
ja hogy az óvónők közti rivalizálásról már nem is beszélve(mindenki a saját ötletét akarja kipróbálni),tudom mert nem egy óvónő ismerősöm van akik akárhányszor jönnek csak panaszkodni tudnak arról milyen fárasztó a meló mióta több gyereket kell befogadniuk egy csoportba
2014. máj. 21. 15:08
 23/90 anonim ***** válasza:
20%
tudom az unoka nem áldozat stb.de egy óvónő az más tészta az non-stop gügyög és figyel nem csak egy gyerekre és még ha szereti is az unokáját az olyan mintha dolgoznia kéne.
2014. máj. 21. 15:09
 24/90 A kérdező kommentje:
Milyen 0-24? Reggel vinnénk, délután mennénk érte. Maximum 9 óra, de inkább 8 (amiből 1-2t alszik). Kérlek, ne csúsztass.
2014. máj. 21. 15:10
 25/90 A kérdező kommentje:
Ja, az meg csak hab a tortán, amikor szidja azokat a szülőket, akik ügyeletes oviba adják a gyereket meg részletezi, hogy az milyen rossz a gyereknek :-(
2014. máj. 21. 15:12
 26/90 anonim ***** válasza:
68%

Végül is nem azt mondta, hogy nem lehet soha nála hanem egy teljes hetet nem vállal.

Ti mennyit segítetek neki? Nem lehet hogy a kölcsönös segítséget hiányolja. Szerintem ilyent ok nélkül akkor sem mond egy nagyszülő.

2014. máj. 21. 15:12
 27/90 anonim ***** válasza:
14%
nem te 0-24 és nem szó szerint hanem a munka szinte végtelen(mert mindig van egy szülő aki csak későn jön érte vagy elkésik alapból és a gyerekkel együtt takarít) ha nem mindig utasítja el az unokáját és ő maga mondta hogy nyáron majd besegít akkor ez van végre van szabadsága és megint gyerek gügyögéssel telne a nap és játékokat találhat ki és fektetési idő stb. tehát bármennyire is szereti az unokát ez egy az egyben munka.
2014. máj. 21. 15:14
 28/90 Gyémántlány ***** válasza:
90%

Teljesen jogos, hogy csalódott vagy!

Szerintem igen is lehet elvárás a nagyszülők felé, hogy foglalkozzanak az unokával egy kicsit, amikor a szülő nem ér rá. Vagyis nem pontosan "elvárás"-nak mondanám, csak úgy az ember számítana rá, hogy kisegítik ilyen helyzetben. Ha engem kérnének meg ilyenre

2014. máj. 21. 15:16
 29/90 anonim ***** válasza:
34%
tehát hétvégén amikor pihenhetne szívesen látja az unokát és szokta önszántából látogatni? mert ha igen akkor mit kell fönnakadni ezen az 1 heten ha úgyis meg tudjátok oldani?
2014. máj. 21. 15:17
 30/90 A kérdező kommentje:

Milyen segítségre gondolsz? Amióta a párommal összeköltöztünk, minden évben pár napot vigyázunk a kutyájára amíg nyaral. Idén is volt nálunk tavasszal.

Tavaly festették a házát, segítettünk bútort pakolni aztán takarítani.

De ezeket nyilván nem fogjuk felhánytorgatni.

Annyit mondott, hogy inkább oldjuk meg máshogy, ő még nem tudja, hogy lesz a nyár mert sok terve van. A férjem próbálta mondani hogy akkor mondja meg mikor lenne jó, hozzá alkalmazkodunk, de akkor megmondta hogy rá ne számítsunk.

2014. máj. 21. 15:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!