Jogos, hogy egy kicsit csalódott vagyok? Ti nem lennétek azok?
Tudom, hogy magunknak vállaltunk gyereket a férjemmel és hogy nem lehet semmilyen elvárásunk a nagyszülők felé. Nem is haragszok igazán, csak szomorú vagyok.
Anyósom óvónő. Nyáron 8 hetet lesz szabadságon ( 5 hét "normál" szabadság, de mivel felújítják az ovit, így idén van +3 hete). Megkérdeztük, hogy 1 hetet tudna-e segíteni nekünk úgy, hogy reggel visszük a 4 éves lányunkat és délután megyünk érte. Nemet mondott.
Azért lett volna jó, mert a férjem munkahelyet váltott és egyenlőre nem mehet szabadságra, nekem pedig nincs annyi szabadságom ami lefedi a mi ovink szünetét. Így ügyeletes oviban lesz a lányunk, ami nem tragédia, de mégis jobb lenne neki a nagymamájával.
Mi a véleményetek?
Ugyanilyen nemet kell mondanotok nektek is, amikor anyósod bármilyen segítséget kér. Akár apróság, akár nem.
Egyetértek, hogy magadnak szülöd a gyereket, de az én szüleim boldogok, ha vigyázhatnak az unokákra, és a világért nem engednék, hogy ügyeletes oviban legyenek.
Szerintem ez anyóst minősíti.
Végül is nem azt mondta, hogy nem lehet soha nála hanem egy teljes hetet nem vállal.
Ti mennyit segítetek neki? Nem lehet hogy a kölcsönös segítséget hiányolja. Szerintem ilyent ok nélkül akkor sem mond egy nagyszülő.
Teljesen jogos, hogy csalódott vagy!
Szerintem igen is lehet elvárás a nagyszülők felé, hogy foglalkozzanak az unokával egy kicsit, amikor a szülő nem ér rá. Vagyis nem pontosan "elvárás"-nak mondanám, csak úgy az ember számítana rá, hogy kisegítik ilyen helyzetben. Ha engem kérnének meg ilyenre
Milyen segítségre gondolsz? Amióta a párommal összeköltöztünk, minden évben pár napot vigyázunk a kutyájára amíg nyaral. Idén is volt nálunk tavasszal.
Tavaly festették a házát, segítettünk bútort pakolni aztán takarítani.
De ezeket nyilván nem fogjuk felhánytorgatni.
Annyit mondott, hogy inkább oldjuk meg máshogy, ő még nem tudja, hogy lesz a nyár mert sok terve van. A férjem próbálta mondani hogy akkor mondja meg mikor lenne jó, hozzá alkalmazkodunk, de akkor megmondta hogy rá ne számítsunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!