Jogos, hogy egy kicsit csalódott vagyok? Ti nem lennétek azok?
Tudom, hogy magunknak vállaltunk gyereket a férjemmel és hogy nem lehet semmilyen elvárásunk a nagyszülők felé. Nem is haragszok igazán, csak szomorú vagyok.
Anyósom óvónő. Nyáron 8 hetet lesz szabadságon ( 5 hét "normál" szabadság, de mivel felújítják az ovit, így idén van +3 hete). Megkérdeztük, hogy 1 hetet tudna-e segíteni nekünk úgy, hogy reggel visszük a 4 éves lányunkat és délután megyünk érte. Nemet mondott.
Azért lett volna jó, mert a férjem munkahelyet váltott és egyenlőre nem mehet szabadságra, nekem pedig nincs annyi szabadságom ami lefedi a mi ovink szünetét. Így ügyeletes oviban lesz a lányunk, ami nem tragédia, de mégis jobb lenne neki a nagymamájával.
Mi a véleményetek?
A bátyámnak van két gyereke. Anyu mikor nyári szabin volt, ő maga kérdezte meg, hogy lehetnek-e nála a gyerekek egy hétig nyaralásképpen. Persze fizikailag lefárasztották a lurkók, de nagyon élvezte, hogy az unokáinak tyúkanyóskodhat egy hétig.
A gyerekeknek meg nyaralás volt ez.
A tesómék pedig addig utazgattak, pihentek, romantikáztak.
Mindenki jól járt így.
Sajnálom, ha egy nagymama ennyire tehernek érzi az unokáit, és ennyire nem képes segíteni a gyerekének. Hiszen nem Hawaii-ra akartatok menni, hanem nincs elég szabitok. Alapvető egy normális családban, hogy összetartanak és segítik egymást.
Ismétlem: NORMÁLIS családban.
Jogos, igen , az! Jogos a cslódottság, mert amit tesz, az nagyon bántó, nem csak veletek szemben, hanem a kisunokájával szemben is.
Ha lenne normális indoka, az más lenne. De az hogy kerek perec megmondja, nem lehet rá számítani, az nagyon csúnya dolog.
Akkor lenne elfogadható, ha azt mondta volna, hogy 1-2 naot szívesen vállal, többet nem tud, pihennie kell, stb, de az, hogy kjategorikusan elutasító, az nagyon durva magatartás a réőszéről.
Amit páran leírtak, hogy az lehet az oka, hogy mindig gyerekekkel van, az sztem nem indok, ráadásul nagyon hosszú lesz a szabadsága.
Én tuti, hogy viszonoznám ezt a "kedvességet", mégpedig úgy, hogy azt nem köszönné meg.
Elfelejteném meghívni szülinapokra, és nem mennék hozzá legalább 1 évig.
Milyen butaság, hogy mert óvónő nem akar a szabadsága alatt gyerek (unoka) közelében lenni?!
Akkor szerintetek a cukrász nem eszik sütit, a könyvtáros nem olva könyvet, vagy a prosti sem szeretkezik a szerelmével a szabadsága alatt??? Milyen marhaság ez?!
Ráadásul anyukám és a nagymamám óvónő, semmilyen gyerekundorban nem szenvednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!