Szerintetek is furcsa az anyósom?
63 éves elvált nő, a testvéreivel él együtt,de nem gondozza őket.A lányom 13 éves.Soha nem sütött neki semmit,Karácsonykor is bolti süteményt vett.Egyszer kitalálta hogy süt nekünk palacsintát.Mondtam hogy persze,rendben van.Később felhívja a lányomat hogy jó lesz-e a túrós palacsinta.Ő azt mondta rá hogy jó,de inkább a kakaósat meg a nutellásat szereti.Ő pedig:,,Rendben,majd félig kakaósat félig túrósat viszek" Erre anyósom kihozta a palacsintákat: üres volt mind!Az volt a magyarázat hogy megromlott a túró.Ott a bolt két saroknyira tőle.
Ne értsetek félre,én örülök hogy csinált valamit az unokájának,de ez elég furcsa,nem?
de nem kis összeg volt a telefonszámlája...
Nem azért,de hogy jön ide a telefonszámlája?
Neked mi közöd van ahhoz,hogy mennyi a telefonszámlája?
Most irigy vagy arra a 200.000 forintra,amit említettél?
"Én is értékelem.Rezsi nélkül úgy 200.000Ft marad nekik,szóval nem hiszem."
"Sógornőm anyukája is mindig töltöttet visz az unokáknak."
Akkor mond meg neki (ne nekünk),hogy "anyós,többet ne küldjön palacsintát,mert nem tölti meg!"
pfff
Nekem az lenne a kérdésem a nutella és a kakaó vásárlási lovaglásodon, hogy: Neked/Nektek van vagy lett volna e kettőre pénzetek, hogy a boltban megvegyétek a gyermeketeknek?
Ha igen, akkor miért nem vettétek meg ti?!
Kötlező a nagyszülőnek vagy bármelyik rokonnak pénzzel ellátnia a családtagját?! Vagy vásárolni neki?!
Szerintem nem.. ez nem kötelező, hanem választható "program" egy családi életben.
Sokszor hasznosabb az együtt töltött idő (tudom, erre is találsz mindjárt kifogást, amit éeírsz a nagyszülőről), a rávigyázás, ha esetleg beteg vagy nyár van, mint hogy hetente - havonta adjon neki vagy nektek X ezer forintot.
Én pl. egyáltalán nem ajándékozok pénzt senkinek sem. Megkérdezem, hogy mit szeretnének és vagy együtt megvesszük, ha olyanról van szó (műszaki cikk, ruházkodás, stb) vagy elmegyek és megveszem neki.
A nővéremet is nem egyszer hívtam fel annó, hogy milyen méretű pelenka kell az unokaöcsémre?! Elsőre nem értette, majd meglepődött, amikor vettem nekik 4 csomag pelenkát.
Megköszönte és ez nagyobb segítség volt nekik, mintha a kezükbe nyomtam volna a pénzt. Ugyanis tudom a mai napig, hogy sajnos "elfolyik" a pénz náluk.
Sokszor felesleges dolgokra, de most már javult a helyzetük. Így betudják osztani az ajándékba kapott tízezreseket.
Figyeljetek már!
Az első válaszoló azt írta hogy biztos nem volt pénze rá.Erre visszaírtam hogy nem,mivel ennyi a nyugdíja.Nekünk szinte semmit nem ad,de az alkoholista pasiját tudja furikázni.
De felfuvalkodottak vagytok...
NEM!Van pénzünk rá!
És ne hisztis libázz le,te támadtál!Én csak feltettem normálisan a kérdést!Pont te vagy az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!