Mit tegyek, ha a férjem és az anyósom folyton veszekednek?
Nekem semmi bajom az anyósommal, jóban vagyunk, a gyerekeket is nagyon szereti, bármikor szívesen rábízom őket (másfél és 3 évesek). De a férjemmel egyszerűen nem bírják egymást elviselni. Állandóan üvöltve veszekednek, ráadásul a gyerekek füle hallatára. A gyerekek nagyon szeretik a mamát, szegény anyósomnak nincs is nagyon más öröme az életben rajtuk kívül, de én már úgy vagyok vele, hogy nem szívesen viszem oda őket, mert egészen biztos vagyok benne, hogy ezek a jelenetek az ő lelkiviláguknak sem tesznek jót.
Tudom, beszéljek velük. Már próbáltam, de mindkettő a másikra mutogat. Anyósom szerint a férjem bunkó vele. Ez igaz. A férjem szerint anyósom mindenbe belepofázik, nem vesz minket komolyan, azt hiszi, csak ő ért a gyerekekhez, ez is igaz. De nem elviselhetetlen, és a gyerekek szeretik, nekem ez a lényeg, ha mond is pár butaságot, egyik fülemen be, a másikon ki.
Mit fognak így tanulni a gyerekek? Ha azt hallják, hogy az imádott apjuk és a szintén imádott mama folyton ölik egymást? Én nem ilyen családból jöttem, nálunk, ha voltak is konfliktusok, azt képesek voltak a gyerekek kizárásával intézni, nálunk nem volt, most sincs soha hangos szó sem, nem hogy sértegetés, egymás lehülyézése, stb. És én, mint a gyerekek anyja mit tudnék tenni, hogy megvédjem a gyerekeimet ettől az egésztől?
Nem, ne beszélj velük. Tartsd tiszteletben, hogy ők nem bírják egymást, ne erőltesd, hogy találkozzanak. Ha nem találkoznak, hidd el, nem fognak üvöltözni egymással.
A férjednek pedig joga van nem szeretni az anyját - te meg nem a másik anyja vagy, hogy ezt "kineveld" belőle, hanem a felesége, akivel egyenrangú.
Nem én erőltetem, hogy találkozzanak, anyósom hívja át magához a gyerekeket, és én egyedül nem tudom átvinni őket, mert messze lakik, és nincs jogsim. Máskor meg egyenesen a férjem ötlete, hogy vigyük át a mamához a gyerekeket, hogy egy kicsit tudjunk kettesben lenni, mint pl. ma is.
Nekem aztán tök mindegy lenne, szeretik-e egymást, ha nem lennének az egésznek a szemtanúi a gyerekek. Ezért kértem tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!