Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósommal összevesztünk a...

Anyósommal összevesztünk a szocpolon kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Anyósomék annó vettek fel szocpolt de most azt mondja, hogy nekem kell vissza fizetni, ha már odaköltöztem a fiához kinek van igaza?

aug. 24. 07:11
 71/96 anonim ***** válasza:
84%

Értelmiségi család....

Menekülj. Bárhová, csak elmonnan. Pároddal, vagy nélküle. (Inkább nélküle.) Saját rokonságodból valakihez tudsz fordulni? Mennyi idős a saját gyereked? Menj be a családsegítőbe, kérj tanácsot a lehetőségekről, de itt nincs jövőd.

aug. 25. 09:29
 72/96 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, hány éves a gyereked? Dolgozol? Mennyit keresel?
aug. 25. 09:40
 73/96 anonim ***** válasza:
85%

Na, ez aztán díszes társaság.

Kérdező, rezsit, bevásárlást stb. máshol is fizetni kell, nem értem miért ezt emlegeted. A lakhatásért nem fizetsz, ebben a többi válaszolónak teljesen igaza van. Az meg, hogy felruháztátok a férjed testvérét (leírtad vagy húsz alkalommal, köszönjük, megértettük), a ti döntésetek volt, nem kötelességetek.

Két választásod van: elköltöztök a férjeddel meg a gyerekekkel és élitek a magatok életét, anyósod pedig megoldja, ahogy eddig, vagy maradtok. De nem kell százszor leírni ugyanazt, mert nem visz előre.

aug. 25. 09:56
 74/96 A kérdező kommentje:

73-as de anyós meg fia ételét mindenét nem kell máshol fizetni meg ha nem ruházzuk fel akkor nem lett volna ruhája nem ment vona iskolába

NEm akarom a SZOCHOLT FIZETNI!!

aug. 25. 10:00
 75/96 anonim ***** válasza:
79%

Talan azert emlegeti mert nekik plusz ket fot el kell tartani.

Anyost es a feltesvert.

Masik h a kerdezo a parjaval akar elni de a parja valszeg nem akarja az anyjat es a feltesveret otthagyni a 25e bevetelre. (Plusz csaladi esetleg gyerektartas)

Viszont nem gondolnam h az anyos altal felvett "szocpolt" fizetnie kellene.

Elso korben ki kellene deriteni h mi az a "szocpol" amit anyos kovetel. Es miert pont a kerdezonek kellene fizetni?

Akar fizet lakbert akar nem.

Bar ha belegondolok kerdes h az itt hozongo emberek vajon a sajat gyerekuk parjat kernenek e lakbert a rezsin kivul amit maga utan fizet. (eleg eselyes h nem) megis itt kiqbalnak miatta.

Egyebkent.

Kerdezo mond h fizeted de onnantol nem fogtok (parod es te) egy petqkot sem fizetni mint a rezsi fele es a sajat etkezeseteket.

Oldja meg az anyos a 25e a fia es a sajat rezsit es elemiszert.

aug. 25. 10:05
 76/96 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező. Úgy látom csak arra válaszólsz amire akarsz és ugyan azt a rizsát nyomod folyamatosan. Szerintem ez a kérdés kamu. Dolgozol? Hány éves a gyereked? Te kapsz valamilyen ellátást, ha nem dolgozol?
aug. 25. 10:09
 77/96 anonim ***** válasza:
58%
Kérdező, egyre viccesebb vagy. Most már nem a SZOCPOL-t kell fizetned, hanem a SZOCHO-t? Mert akkor te az államnak fizetsz, nem anyósnak. Hogy segítsünk, ha nem értjük a problémát? Jó lett volna kijárni a 8. osztályt, mielőtt szülsz.
aug. 25. 10:12
 78/96 anonim ***** válasza:
100%

Ha a párod féltestvére 17 éves, akkor anyós kap rá családi pótlékot is, esetleg gyerektartást, igaz? Ha esetleg a féltesó apja meghalt, akkor árvaellátás jár a gyereknek, ha még iskolás. Szóval nem hiszem el, hogy anyósod 25 ezer forintot kap összesen, és kész.

Amúgy meg neked mennyi a bevételed (a férjedtől függetlenül)? Ki fizette eddig ezeket a költségeket? Mert nekem az a gyanúm, hogy a férjed, nem te. Szóval neki kell döntenie, hogy marad-e ez a helyzet továbbra is, vagy változtattok rajta.

aug. 25. 10:15
 79/96 A kérdező kommentje:

76-os nem bírom már nem tudok itt is mindenkinek írni zaklat anyós egésznap

dolgozom minimál bért kapok kis fiam 4 éves

77-es anyós így mondja egyszer aztán úgy én nem értem rendesen nem tudom már lehet nincs is ilyen csak mondja hogy fizessek

aug. 25. 10:16
 80/96 A kérdező kommentje:
78-a nem ismerjük apját a párom fél testvérének anyós tudja ki de nem mondja nekünk tuti nem fizet semitse. családi őszintén nem tudom van e akkor biztos ha azt mondod de mi nem tudjuk anyós elkölti akkor vagy azt fizeti a szocpolra ha van tényleg
aug. 25. 10:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!