Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
"hogy egy lakás értékének megőrzéséhez igenis kell a folyamatos állagmegóvás és esetleges felújítás"
Pont erre írtam, hogy baromság. Szerinted a lakás érteke nem nő, ha nem újítgatom, mondjuk 30 év alatt?
Valamennyit nő, de egészen biztos nem olyan mértékben, mint egy karbantartott, szinte újszerű lakás.
Vagy szerinted az én lakásom a biztonsági ajtóval, kicserélt ablakokkal, új parkettával, frissen festett falakkal ugyanannyit ér, mint a szomszédomé, amiben még az eredeti padlőszőnyeg van, meg a régi kiforgatós fa ablakok a maguk ütött-kopott valójában. Az eredeti olvadóbiztosítékos hálózattal, aminél nem megy el a mosógép és a hajszárító együtt?
Amúgy is hitelt hitelre halmoznak. Írjon a kérdező kölcsönszerződést a 10 millió feléről és hogy milyen ütemben törleszti azt az anyósék felé 😃
Amúgy én azt mondom adjanak az anyósék 3 milliót, abból elmennek albérletbe 2 évre és 2 év alatt bőven megvan a 10 millió plusz. 800 ezres keresettel.
Így mehet az 50-50% anyósék is csak 3 milliót "buknak" de marad nekik 7 millió.
Te ennyire hülye vagy vagy csak megjátszod, mert már gáz lenne bevallani ennyi vita utan, hogy nincs igazad?
"Valamennyit nő"
Igen, ahogy kifejtettem pl anyám esetében 27,5 milliót nőtt. Nem valamennyit nő, hanem gyakorlatilag kva sokat nő.
Ha fel lett volna újítva, akkor 28 helyett mondjuk 33ért el lehetett volna adni. Tehát szintén nem valamennyit nőtt, hanem kvára sokat. Még többet.
Nem is ertem, mit vitatkozol.
Tény hogy egy 30 éve vett lakás SOKKAL többet ér felújítatlanul is, mint 30 éve. A felujított meg MÉG TÖBBET, ja. Ez lenne az érved?
"A lakás ára akkor nő az inflációval ha karban van tartva."
Innen indultunk amúgy 😂 ez a kezdeti állításod.
Ez hol nem fasság??
Hát lakásnál lehet nem rohad szét 30 év alatt ha nem nyúlsz hozzá, de egy ház tuti. De ezek a régi panelok is.
Eleve szigetelgetik őket, marha sok pénz.
A miénket még most fogják kezdeni. Nagyobb esőnél ázik a fal, eszi a penész. Marha szép lenne hagyni 30 évig penészedni, vizesedni. Anyád jó áron adta el, de biztos hogy rendben is tartotta. Például egy ház esetében biztos hogy 30 év mozdulatlanság hazavágja. A nyílászárók már nem szigetelnek úgy, a tető is megsínyli, a vakolat pereg. Egy 30 évig gondozatlan házat kb telekárban adsz el, ami nyilván több mint a 30 évvel korábbi telekár.
De tudod mit, legyen igazad. Vegyék meg a lakást a kérdezőék és a napi takarításon kívül ne csináljanak semmit vele.
Érdekes kérdés ez az értéknövekedés.
Nyilván egyik oldalról az ára az nő. Hiszen 5 millió helyett 25 millióért adod el.
Viszont ingatlan kategórián belül az értéke nyilván csökkenhet is. Hiszen hiába adod el 25-ért ha abból ugyanúgy nem tudsz megvenni semmit.
És tény, hogy ingatlan típusa, elhelyezkedése is válogatja. Egy panel még üresen is minimális odafigyeléssel sokáig elvan. Ha nem is 30 évig. Ellenben nagyszüleim vályogháza 10+ éve áll üresen, félig már összeomlott a karbantartás hiánya miatt. Még telekárban sem veszik meg, mert nem olyan felkapott a környék, meg van üres telek, akkor miért kezdenének rögtön egy bontással.
Szóval tény, hogy itt sem minden fekete és fehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!