Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most fogunk összeházasodni a...

Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?

Figyelt kérdés

Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.

Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.

A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.

2023. febr. 1. 12:28
 191/243 anonim ***** válasza:
78%
És hidd el, még ha adnál is bele, egy vitánál rögtön jönne, hogy ő tett bele többet.. Én ink akk vállalnám h az teljesen az övé, és tipli van ha nem mükszik.. Viszont nem kötném le magam semmilyen hitellel, babaváróval se!!! Babát is úgy vállalnék, ha EGYMAGAM A SAJÁT FIZETÉSEMBŐL EL TUDOM Tartani, szomorú de ez van. Ha időközben felújítás van és mégis költenék rá, azt is külön lepapíroznám h annyi amit ráköltöttem visszájár! Slussz passz..
2023. febr. 5. 06:28
 192/243 anonim ***** válasza:
71%

Gondolom ügyvéddel még nem beszéltek a szülei, mivel akkor egy normális opciót mondtak volna, nem erről meg lebeszélték volna.

Egy sima ajándékozási papírt kell írni, hogy a szülők adtak 10 milliót a fiuknak, aláirva, hitelesítve.

Nem a ház tulajdonjogával szerencsétlenkedni.

2023. febr. 5. 09:33
 193/243 anonim ***** válasza:
90%
192: Ez lett volna a legjobb opció.
2023. febr. 5. 12:49
 194/243 anonim ***** válasza:
90%
Nem evidencia, hogy egy lakás értéke magától nő, ha még el is van hanyagolva. Az elmúlt 10-20 évben így történt, mert nagyon felmentek az ingatlanárak sokféle okból, de erre nem lehet előre számítani. És az inflációt is le kéne vonni, a fizetőeszköz értéke csökkent, nem az ingatlan értéke nőtt. Úgyhogy szerintem is szükséges az állagmegóvás, ha valaki nem akarja, hogy csökkenjen az értéke.
2023. febr. 5. 13:33
 195/243 anonim ***** válasza:
84%
Ezért nem kell a házat az egészbe bevonni. Felépítik 40 millióért, a hitelt közösen fizetik, az önerőt a férj adta (erről írnak papírt, hogy a szülei adták, a feleségnek nem jár belőle). Ha válnak és eladják a házat, hogy felezni tudjanak, akkor a vételár fele (bármennyi is legyen ez) + 10 millió a férjé, a többi pedig a feleségé
2023. febr. 5. 17:32
 196/243 anonim ***** válasza:
8%

A vételár fele +10 millió? Magyarul 50 milliós lakásnál 35 a férjnek és 15 a feleségnek?

Marha igazságos.

Akkor már 5 milliót el is csaltunk a feleségtől.

2023. febr. 5. 20:48
 197/243 anonim ***** válasza:
89%
Gondolom nem tudod megmagyarázni ezt az elcsalás dolgot :D de azért köszönjük a próbálkozást. Szerinted teljesen oké, hogy a ház fele és az anyósék pénzének a fele is az asszonyé igaz?
2023. febr. 5. 21:59
 198/243 anonim ***** válasza:
94%
196- egyszerűen rosszul számolsz. 50 millás lakásnál először is jár 10 milla a férjnek, amit a szülei beleadtak, aztán a maradék 40 millát kettéoszthatják a feleséggel. Igy 20 milla a nejének, 20+10 a férjnek jár.
2023. febr. 5. 23:08
 199/243 anonim ***** válasza:
97%

"Egy sima ajándékozási papírt kell írni, hogy a szülők adtak 10 milliót a fiuknak, aláirva, hitelesítve."

Ilyen infláció mellett ez nagyon buta döntés. Az ingatlan nagyjából megőrzi az értékét, de 10 évmúlva ki tudja mennyit fog érni 10 millió.

2023. febr. 5. 23:16
 200/243 anonim ***** válasza:
70%

198.

Igen, 30 milla a férjnek, 20 a feleségnek.

A 196-os által említett 35-15 felállásnál ahogy írja, 5 millióval van megrövidítve a feleség.

2023. febr. 5. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!