Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig
lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Figyelt kérdés
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
Figyelj sok érv elhangzott itt ha neked nem felel meg ez az elosztás minden jogos meg van hozzá viszont azt vedd figyelembe hogy ha nincs anyósék pénze jelenleg lakás se lesz.Másrészröl ugyan nem ez volt a kérdés de nekünk van két óvodás korú gyerekünk és töredékét se költjük a hiteltörlesztésre mint ti tervezitek ha elfogadsz egy jóindulatú tanácsot ezt a vásárlást gondoljátok meg újra.
2024. febr. 7. 06:39
232/243 anonim válasza:
na mi lett a story vége, kérdező ?
2024. febr. 8. 07:36
233/243 anonim válasza:
Nem olvastam el a válaszokat. A kérdésedre, hogy
"Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt" ez a válaszom: nem is kell elfogadnod, ezt ugyanis a fiuknak adják, nem neked.
2024. febr. 8. 11:12
234/243 anonim válasza:
Előző vagyok.
"nem értem miért nem áll mellettem"
A párod azért nem áll melletted, mert ő megfontolt, reálisan gondolkozik.
2024. febr. 8. 11:20
235/243 anonim válasza:
10 millió az a nagy segítség?Átszámolva 30 ezer euró.Egyszobás lakás értéke.Nagyon magas lovon ülnek,én visszautasítanám a dolgot és házassági szerződést sem iratnék.Ha mégis,az anyósnak nem mondanám meg.Mondjuk én ilyen családhoz nem akarnék tartozni,mert volt már ilyenben részem és válás lett a vége.Ilyen meg olyan pénzesek,aztán meg a végén még kenyérre is tőlünk kértek.Szánalmas.
2024. febr. 8. 18:49
236/243 anonim válasza:
11:12..Nem,nem a fiuknak adják,ezt kellene a kedves szülőknek megérteni.Ők már együtt vannak,egy család,amit kapnak arról közösen döntenek,a visszautasítás is teljesen természetes lenne a részükről,amennyiben úgy érzik,ha nem szívből kapják.Kihathat ez a dolog a későbbi életükre,veszekedést generálhat köztük ez az enyém-tiéd dolog.Hansúlyozom,hogy közösen kapják.Ami pedig a szándékot illeti,nincs ebben semmi szeretet és jóindulat.Ez nem segítség,csak nadzolás,feltűnési viszketekség.
2024. febr. 9. 02:53
237/243 anonim válasza:
Még a házasság fennállása alatt is keletkezhet különvagyon pl.öröklés, ajándékozás kapcsán is.
Az ajándékozó dönti el, hogy kit ajándékoz meg, a megajándékozott pedig dönthet, hogy elfogadja-e.
Mitől lenne ez közös vagyon? Ezek tisztázására való a házassági szerződés.
A leendő házasok között már most sincs egyetértés, ez elgondolkoztató...
2024. febr. 9. 10:49
238/243 anonim válasza:
235-ös 10 millió nagy segítség, átszámítva is. Te ülsz a magas lovon. Egyébként onnan lehet nagyot esni.
2024. febr. 9. 10:53
239/243 anonim válasza:
Kérdező! Férjed szülei szívesen adják a pénzt, a fiuknak, aki azt felhasználhatja a közös otthonotok megvételéhez. Tehát, te is fogod élvezni ennek az előnyeit. Érd be ennyivel, és ne akarj tulajdonjogot is szerezni az anyósodék pénzéből. A tulajdoni hányadnak csak válás, vagyonmegosztás esetén lenne jelentősége, akkor meg pont nem kellene, hogy a férjed szüleinek a pénzét is felezzétek. Milyen alapon? Így már érted, hogy miért akarják a házassági szerződést?
2024. febr. 9. 11:08
240/243 anonim válasza:
10:53...én biztos nem ülök semmilyen lovon,nemhogy magason.Én megszenvedték az első hazassagomban az anyósékal.A beteges penzőrületükkel,aztán meg a kajára is tőlünk kértek.A mostani házasságom,anyósomék és persze a szüleim,na az a család.Nem ez a házassági szerződéses baromság,dugja fel a mocskos pénzét az ilyen ahová akarja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!