Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig
lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Figyelt kérdés
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
Közös számlát se csináltatnék a férjemmel, az kéne még... nyilván közösen fizetném vele ami kell, de isten mentsen közös számla, hogy bemehessen a bankba és lecsupaszítsa.
2023. febr. 2. 09:07
152/243 anonim válasza:
Szóval maradjunk annyiban, hogy ha te bedobod a netto 500as fizudat a közösbe, az a te döntésed, de az, hogy anyós bedobja a közösbe a 10milkas megtakarítást, ne legyen már ilyen kötelezően jár alapon gondolva, mert jogosan néznek egy aranyásó rbancnak.
2023. febr. 2. 09:12
153/243 anonim válasza:
Én is így csinálnám anyós helyében, ha felnőtt gyerekem lenne.
2023. febr. 2. 09:15
154/243 anonim válasza:
Azért a netto 500 ezres fizetés eltörpül a 10 millához képest. A fizetés olyan mint a kutya vacsorája, vagy van, vagy nincs. Lehet egy kirúgás, ne adj isten egy betegség, baleset. Rögtön nem is jön be az a pénz... egy megtakarítás meg tuti ott van.
2023. febr. 2. 09:15
155/243 anonim válasza:
Figyelj az hogy közben megnőtt a fizud nem számít, házasság ELŐTT szerzett vagyontárgy nem közös,az más hogy ha van róla szerződésed,blokkod, hiteled akkor persze már jár részarányosan amit beletettél,VISZONT kérdező még csak menyasszony és a 10 millió is anyós pénze, szóval még semmi köze hozzá, csak a hitel lesz közös.
2023. febr. 2. 09:59
156/243 anonim válasza:
A kérdésben ott van, hogy összeházasodnak és UTÁNA vesznek lakást.
2023. febr. 2. 10:17
157/243 anonim válasza:
156
UTÁNA is az anyós pénze az a 10 millió.
2023. febr. 2. 10:26
158/243 anonim válasza:
A 10 millió akkor is anyósé lesz.
2023. febr. 2. 10:28
159/243 anonim válasza:
Nem tudom, lehet én vagyok túl gyanakvó vagy bizalmatlan, de ha a leendő házastársam így viselkedne az elején, megfogalmazódna bennem hogy hozzámenjek-e egyáltalán.
2023. febr. 2. 10:54
160/243 anonim válasza:
Igazuk van, én is beleíratnám, mert hogyha váltok, akkor te gyakorlatilag úgy viszed a fleét, hogy szinte semmit nem tettél bele.
Vagy nem fogadjátok el a pénzt, hanem saját keresetből oldjátok meg a dolgot, hitellel ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!