Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most fogunk összeházasodni a...

Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?

Figyelt kérdés

Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.

Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.

A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.

2023. febr. 1. 12:28
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/243 anonim ***** válasza:
12%

“ Ha bármi történt volna később a terhességemben, már teljesítettnek számít a baba, tehát marad a kamatmentesség. Így ebben kockázat nem volt semmi.”

Annak a babának az iratait be is kell ám mutatni :) lesz itt még meglepetés nálatok úgy látom

2023. febr. 1. 19:08
 112/243 anonim ***** válasza:
88%
111, ne akarj okos lenni. Olvass utána. (Nem érint, én már rég szültem, csak ismerem a jogszabályt)
2023. febr. 1. 19:30
 113/243 anonim ***** válasza:
1%
Veled ellentétben én is :)
2023. febr. 1. 19:52
 114/243 anonim ***** válasza:
67%

109-es: na ja, egy férjike, aki nem akar leválni.

Csak ugye az átlagember olyan szinten idióta, hogy nem tanul se ismeretségi körből, se gyakoriról, semmiből. Pedig a gyakori ilyennel is tele van, hogy partner, aki nem akar leválni, vagy leválni nem akaró kérdező, aki nem tudja mi a baj. És ebből se tanul tényleg SENKI!!! :(

2023. febr. 1. 20:00
 115/243 anonim ***** válasza:
2%
Mellesleg senki sem vitatja, hogyha 16 hetes terhesség esetén meghal a baba (aminek igen nagy esélye van, ha lombikos), akkor kamatmentes a hitel. Ezt mindenki tudja, a baba iratának bemutatását viszont nem. Itt az a röhej, hogy valaki szerint ez kisebb kockázat, mint egészségesként előre bevállalni a babát
2023. febr. 1. 20:06
 116/243 anonim ***** válasza:
92%

Látszik, hogy nem vagy tisztában a jogszabállyal. Az elhalt magzat esetén is azt kell tenni, mint a megszületett élő gyermek esetén: 60 napon belül le kell igazolni a hitelintézet felé. Élő gyermek esetén a megadott személyes okmányokkal, halott magzat/gyermek esetén pedig, idézem a jogszabályt:

"a magzat elhalása esetén a 3. mellékletben meghatározott tartalmú dokumentumot, halva születése esetén a halottvizsgálatról és a halottakkal kapcsolatos eljárásról szóló kormányrendelet szerinti okiratot"

Szóval inkább maradj csendben.

2023. febr. 1. 20:17
 117/243 anonim ***** válasza:
90%

Attól, hogy én lombikkal estem teherbe, az mitől kockázat? Onnantól ugyanolyan terhesség, mint másé.

Aki meg egészségesnek hiszi magát, az nem azt jelenti, hogy teherbe is tud esni.

Nekem már onnantól a hitel szempontjából nincs kockázat, hogy kamatmentes marad. Aki viszont MÉG nem volt terhes, nem tudhatja, hogy alakulnak a dolgai.

2023. febr. 1. 20:20
 118/243 anonim ***** válasza:
91%

Bocsi, de igazuk van! Én is íratnék házassági szerződést, ide pasi nem teszi bele a seggét úgy hogy semmi köze hozzá. Ez vonatkozik a pénzre is. Ha nem írja alá így járt. Válás esetén vinné a lakásomat, vagy a mostani forgalmi értékének 15%át? Addig élne....

Természetesen nekem se lenne kifogásom a szerződés ellen, aláírnám.

2023. febr. 1. 20:21
 119/243 anonim ***** válasza:
95%

"vagy a mostani forgalmi értékének 15%át? "

Bocsi, ezt mit jelent? Miért 15%ot írtál?

2023. febr. 1. 20:23
 120/243 anonim ***** válasza:
20%
Amikor tanultam még ennyi volt, ma nem tudom hogy határozza meg a Ptk.
2023. febr. 1. 20:24
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!