Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
És egyébként mint írták többen, a pénzt szívesen adják, de a fiuknak. Nem neked, aki egy vadidegen vagy és az is maradsz. Nem nektek, mint leendő családnak. És nem a leendő unokáik anyjának. Ők téged nem tekintenek családtagnak, nem fogadnak el.
Egy nőnek tartanak, aki átmenetileg melegen tartja a gyerekük ágyát, de közben alig várja, hogy lelépjen a pénzzel. És ha párod ezt nem kérte ki magának, akkor ő is így lát téged.
Amúgy ilyenkor az esetleges felújítás hogy történik? Akié a nagyobb hányad az többet ad bele? Közös kassza esetén ezt hogy lehet kivitelezni? Mert gondolom az nem éppen fair, hogy mondjuk én jóval többet keresek, így az én pénzemből csinálunk egy nagygenerált és végül a házból lóf@sz sem az enyém.
Mert kicsit más téma ugyan. De a férjem még bőven az anyjával élt, amikor a bátyja már nem. Volt egy kisebb nyereménye amiből felújították a fürdőszobát, ablakokat, ajtót cseréltek. Többszázezres kiadás. Aztán amikor az anyja meghalt pontosan annyit örökölt mint a bátyha, aki egy rajzszöget sem tett a lakáshoz.
Szerintem a kérdezőnek azt kell elfogadni, hogy ez a dolog nem ellene szól, hanem a szülők gyereke mellett.
Nyilván ők a saját gyereküknek akarnak jót. Ajándékot adnak, és szeretnék is, ha a gyereké maradna. Amúgy is amíg együtt vannak, együtt élnek, nem tök mindegy, hogy kinek mekkora anyagi aránya van? Közösen lakják.
Ha meg oda jutnak, hogy válás van, akkor meg érthetővé válik a dolog.
Én a kérdező "nem tudnám magaménak érezni" nyavalygását nem értem, most attól kevésbé vagy boldog, hogy csak 40% van a papíron és nem 50% .
Ráadásul ahogy olvasom ez is elég flexi sztori ami nem először van megkérdezve. Első oldalon még 30% tulajdonról beszél, utána már 40%-ról.
Az is kemény amúgy ja, hogy 4 millió önerővel 40+ milliós lakásnak esnek neki. Értem én, hogy babaváró, meg 10 millió ingyen pénz a szülőktől, de mellé még mindig kell vagy 20 millió hitel.
Erre mondják a külső megfog, a belső megtart, a közös lakáshitel egy életre összeköt xD
Sokra megy a vidéki házzal, ha a munkája nem ott van és esetleg ott nem is talál.
Nekem is van egy örökölt házam egy borsodi faluban, de inkább életem végéig fizetem a hitelt, mintsem oda költözzek. Nincs munka, nincs élet, a kultúra is kimerül az évi két falunapban. Ellenben jó sok olyan szomszéd van, akik ha elmegyek két napra az utolsó szöget is elviszik.
Amúgy kövezzetek meg, de állítólag 500+320-as bevételük van. És csak 4 millió megtakarításuk, tehát vagy szarul bánnak a pénzzel, vagy friss még a kapcsolat. De ha friss a kapcsolat akkor meg eléggé előre terveznek mert már lakás vásárlás, gyerek, válás... :D
Amúgy kövezzetek meg, de amíg nem lesz tartós a kapcsolat szerintem simán belefér a közös albérlet is. Tudom, gonosz tulajdonost gazdagítják és pénzkidobás, de bármikor léphetnek onnan.
Ellenben egy babavárós-mindenes hitelnél azért kellemetlen, ha válni kell.
Ráadásul 800 ezer...
Még egy kisebb albérlet mellett is el tudnak tenni belőle 4-500 ezret, és akkor 2 év alatt megvan a +10 millió Forint és akkor nem kell a szülői pénz.
Vagy ha már matek. 150 ezres albérletből a szülő állná a felét 2 évig az mondjuk durván 2 millió Forint. Közben 2 év alatt havi 500-at elraknak, az 12 millió Forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!