Szeretnénk összeházasodni. De hogyan?
Még a szüleimmel élek de nincs semmi probléma csak szeretnénk már a barátommal összeköltözni és élni a saját életünket. Lehet, hogy korai de úgy érezzük, hogy itt van az ideje annak, hogy összeházasodjunk. Én most szakmát tanulok és júniusban fogok végezni (már érettségim van) ő pedig dolgozik már évek óta. Szerencsére idősebb nálam. Szeretném ha nyáron vagy ősszel már össze tudnánk költözni csak nem tudom, hogy hogyan mondjam el a szüleimnek. Azt vettem észre már szinte a kapcsolatunk elejétől, hogy főleg édesanyámnak valamiért nem tetszik. Arra gyanítok, hogy azért mert én vagyok a kicsi, apukám havonta egyszer jár haza, az idősebb testvérem meg már rég elköltözött és ha én is elmegyek anyukám egyedül marad. Nem beszéltem vele még erről de szerintem tart ettől. Nem költöznék olyan messzire mint a testvérem. 2 településsel arrébb laknék (25km), onnan haza tudnék jönni szinte bármikor. Igaz nem a legjobb környék de szerintem találnék munkát. Csak akkor szeretném majd bejelenteni ha már minden alakul valahogy. A ház megvan, azzal nem lesz gond, csak kicsit fel kell újítani de ha lesz munkahelyem összedobjuk rá a pénzt. Amikor a testvérem elköltözött akkor veszekedés volt. Szerintem azért mert ők akkor még csak pár hónapja ismerték egymást, mi viszont már lassan 3 és fél éve vagyunk együtt.
Szerintetek hogyan mondhatnám el, hogy szeretnék elköltözni és megházasodni? Nálunk sajnos sosem volt szokás megbeszélni az ilyet úgy, hogy leülünk és beszélünk. Ezért nem tudom, hogy hogyan kezdhetnék majd bele. Szerintetek mit szólnának hozzá?
20/L
Hasonló helyzetekben a következő szokoktt történni:
-nagy a szerelem, összeköltözés
-közös ház vásárlás hitelből...
-romlik a kapcsolat, elhidegülés
-a pasas kirántja alólad a házat te meg már gyerekestől oda mész ahova akarsz...
-aztán visszasírod magad anyukádhoz, akit anno egyedül hagytál
-gyerekes nő nem kelendő
-bánatodban lezüllesz,
-mélyrepülés...
dióhéjban
Na akarsz még költözni? :D
"a pasas kirántja alólad a házat te meg már gyerekestől oda mész ahova akarsz..."
Ez is tipikus buta, feminista szöveg. Nem minden férfi tudná megtenni. Válás után sem. Főleg nem a gyerekével.
hatalmas bölcsességet és élettapasztalatot szereztél a sok rokonod által, de
1) az, hogy együtt vannak, még nem feltétlenül egy működő kapcsolat
2) senki nem mondta, hogy nem fog működni, de a tesztelés nem árt. Ha úgyis együtt lesznek a következő 50 évben, akkor nem mindegy, ha ebből csak 48 évet lesznek házasok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!